16 Haziran 2016 Perşembe

BİR İFTAR MENÜSÜ



Oruç tutmuyorum ama tutanlara saygım sonsuz. Facebook arkadaşlarım biliyorlar ramazanın ilk gününden beri menüler yayınlıyorum, biraz geç kalsam mesajlar geliyor bugün menü ne oldu diye. :)))) Bugün sizinle bu akşam yazdığım menüye Brüksel lahanalı köfteyi de ilave ederek paylaşacağım. Ama asıl bomba Lezzet Dergisinden aldığım pide tarifi inanılmaz oluyor. 3-4 gün arka arkaya yaptım ama hemen kilo olarak döndü ne yazık ki :( Düşünün yukarıdaki marifetli Malatya'lı komşuma tam iftar vakti yapıp verdim o bile tarifini aldı. :))






İlk önce Konya'nın ünlü bamya çorbası. Gülden bamya yemiyor, yiyor olsa haftanın üç günü yaparım o kadar seviyorum. Biliyorsunuz dana etiyle, kuru bamyayla yapılıyor. Bol limonla başlı başına bir öğüne yeter.






Brüksel lahanalı köfte. Aslında tek başına Brüksel lahanasının hiçbir halini sevmiyorum. Ama burada paylaşmamın nedeni köfteyle beraber inanılmaz lezzetli olması. Önceden köfteler kızartılıyor, salçalı suyla pişerken Brüksel lahanaları atılıyor. İnsana lahanaların zor pişeceğini düşündürüyor ama çok kolay pişiyorlar.







Evet imambayıldı ama çiğden. Soğanı, sarımsağı, domatesi, biberi kavuryoruz, patlıcanların içlerine doldurduktan sonra biraz ocakta pişirdim. Patlıcanlar yumuşamaya başlayınca fırına koydum. Bence kızartmayınca hem hafif oluyor, hem de lezzetli.






Baharatlı patates salatası. Tabii asıl taze patatesle güzel oluyor ama bugün bulamadım markette. Patatesler sıcakken zeytinyağını, limonu koydum. Sonra da istediğiniz baharatlara bulayabilirsiniz. Ben tuz, karabiber, pul biber, kekik, nane, kimyon kullandım.






Ve kuzu kulağı salatası. Bol keçi peynirli, nar ekşili, zeytinyağlı ve domatesli. Kuzu kulağı Bodrum'da yaşadığımız yıllarda da favori otumuzdu. Afiyet olsun.

16 yorum:

  1. emeğinize , yüreğinize sağlık. harika görünüyor hepsi :D imam bayıldı yerien karnı yarık tercih etsem de , :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de karnıyarığı tercih ederim aslında ama yazın sıcakta imambayıldı da soğuk soğuk güzel oluyor. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  2. Menü süper. Ellerinize sağlık. Sevgiler saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brüksel lahanasının en lezzetli hali bana göre. :) Teşekkür ederim.

      Sil
  3. her zaman ki gibi yine hem göz hem mide doyurucu gözüküyorlar, lezzetli oldukları çok belli. Ellerinize sağlık, ama o kilo aldıran pideyi de merak ettim))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pide tarifini vermek için önce tekrar yapmam gerekiyor bu da işime gelmiyor şu sıralar. :) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  4. Hepsi de çok leziz görünüyorlar, özellikle de Brüksel lahanalı köfte. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bamya çorbasını çok seviyorum ama bir tek ben yediğim için o kadar sık pişiremiyoruz. :( Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. Ellerinize sağlık. Her biri ayrı güzellikte. Ben pide tarifini bekliyorum lütfenn.
    Esen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pide tarifini yazacağım şart oldu artık. :) Sağolun yorum için.

      Sil
  6. bamya çorbasını hiç duymamıştım. Yemeğinide çok sevmem ama annem yapınca yerim. Menü harika, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bamya çorbası Konya mutfağının önemli yemeklerinden benim de en sevdiğim çorbadır. Ama bamyayı sevmeyen de çok kişi var. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. E hani pidenin tarifi?Bekliyoruz en kısa zamanda. Bu arada yaptıklarınızın hepsi nefis görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pide tarifini çok isteyen oldu akşama paylaşırım büyük ihtimalle. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Hepsi birbirinden leziz, hem de şu yaz günleri için hafif yemekler, bamya çorbası ve brüksel lahanalı köfteyi çok merak ettim, elinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etli ekmek yapan Konya lokantalarında bamya çorbası bulunuyor aklınızda olsun mutlaka tatmanızı öneririm. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil