Ne kadar uzun zaman olmuş gene bir paylaşım yapmayalı. Belli bir sebebi de yok ama elim gitmiyor nedense. Biraz evvel yorumları okurken Vişnap Macide'nin sitemini görünce bir silkelendim ve paylaşım yapmaya karar verdim. Aslında elimde birikmiş bir sürü tarif var artık bir mazeret bulmayayım da arka arka paylaşayım. :)) Bugün bu birikmiş tariflerden değil de akşam yediğimiz Lezzet Dergisi'nin son sayısından bahar ayına uygun, hem de çok lezzetli bir yemek paylaşacağım.
Hem çok hafif, hem lezzetli, sebze ağırlıklı her bakımdan mükemmel bir yemek. Ben akşam sofrada uzun uzun yemeğin reklamını yaparken Gülden, "bildiğimiz eksik malzemeyle yapılmış anneanne türlüsü" dedi. Türlüyü mü küçümsedi, benim yemeği mi küçümsedi bilemedim. :))))
Önce malzemelerimizi hazırlıyoruz. Birer, ikişer kabak, patates, birkaç domates, havuç, yeşil biber, kapya biber ve taze soğan. Birkaç da arpacık soğanı var ama ben bulamadım kuru soğanın küçüklerini seçip kullandım. Birde 4-5 diş dövülmüş sarımsak. Tabii kuşbaşı doğranmış tavuğumuz da var.
Kuşbaşı tavuk etlerini, ezilmiş sarımsağı zeytinyağında soteliyoruz. Tavuk etlerinin renkleri dönmeye başladığında julyen doğradığımız sebzeleri lave ediyoruz yaklaşık beş dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. Bir bardak kadar sıcak su ekliyoruz. Tuzunu, karabiberini ayarlıyoruz. Bir çay kaşığı kadar sumak ve aynı miktarda zerdaçal serpiyoruz.
Tavuk etleri ve sebzeler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. En son tencerenin üzerinden soya filizlerini serpiyoruz, yemeğimizi karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Siz de yayın saati sorunu yaşıyorsunuz. Çünkü bu yazınız halen panele gelmedi. Blogger güncellenirken bizi de harcıyor bu arada :( Umarım en kısa zamanda biter...
YanıtlaSilYemek Lezzet Dergisi'nden, malzemelerden belli şahane bir şey ortaya çıkacağı ki öyle olmuş. Sanırım tavuk yerine kırmızı etle de yapılabilir. Ellerinize sağlık İlhan Bey...
Çok özür dlerim yorumlar çifter çifter çıkıyordu onu düzelteyim derken sizin son yorumu da silmişim. :(
SilYayın saati sorunu nasıl oluyor? Lezzet Dergisi bana göreen güvenilir yemek dergisi, her tarifi tam oluyor. Bence de kırmızı et ile de olur. Teşekkür ederim yorumunuza.
YanıtlaSilYaz için çok güzel, hafif bir yemek, türlü en sevdiğim yemeklerdendir zaten bunun da nefis olduğuna eminim, elinize sağlık İlhan Bey:)
YanıtlaSilYazın zaten ağır yemekler yenemiyor. Bu da dediğin gib ideal bu sıcaklarda. Teşekkür ederim yorumuna.
SilEllerinize sağlık. Yemek gayet sağlıklı ve lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilYaz türlüsü de denebilir. Baharatlarla, sebzelerle erçekten lezzetli olmuştu. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilBugünler de bloglara yazı yazmakta hepimiz çok zorlanıyoruz. Üstümüze tembellik tozu serpmişler sanki.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok sağlıklı ve keyifli bir yemek olmuş.
Sağlıkla kalın.
Ne kadar uzun zaman geçmiş paylaşım yapmayalı. Ama dün dolaştım bloglarda hemen hepsi aynı durumda. Birçok alternatif paylaşım alanları var oralara da yönenildi herhalde. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilHoş geldiniz İlhan Bey! özlettiniz ama sizi anlıyorum. Biraz uzaklaşınca geri dönüş zor oluyor. Neyse ki yine lezzetli bir yemekle buradasınız. Türlüye bayılırım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBir yerden başlamak gerekti artık blog yazmanın modası geçiyor galiba. Herkes başka alternatifler arıyor. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilLeziz ve farklı bir türlü yemeği olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEvet biraz farklı oldu soya filizi falan. Yazın sıcaklarda böyle hafif yemekler iyi oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silellerinize sağlık her zaman zevkli ve saglıklı tarifler veriyorsunuz
YanıtlaSilGüzel sözlerinize ve yorumunuza çok teşekkür ederim.
SilVe işte budur bloğunuza geldim ve güzel tarifinizle karşılaştım bu beni sevindirdi.Elinize emeğinize ve de paylaşımınıza sağlık gayet güzel hafif sağlıklı bir yemek olmuş,yiyenlere afiyetler olsun.Hayırlı geceler
YanıtlaSilValla sayenizde kış uykusundan uyandım inşallah devamı gelir.Evet hafif ve sağlıklı bir yemek oldu gerçekten. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilHem lezzetli hem de çok besleyici duruyor.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEvet tam mevsimlik yemek. :) Teşekkür ederim yorumunuza.
SilCanımızı yakan olaylar o kadar üst üste geldi ki, bir noktadan sonra yemek tarifi paylaşmak pek çoğumuza anlamsız gelmeye başladı sanıyorum.Hepimizin biraz hafiflemeye ihtiyacı var, bence de toparlanıp hafif yemeklerle paylaşımlara başlayalım :) Soya filizi hariç anneanne türlüsünü andırıyor gerçekten :) Elinize sağlık.
YanıtlaSilGene bugün kaç tane can gitti. Hergün geçtiğimiz, dolaştığımız yerler. Hiçbir umut da yok ne yazık ki. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silve yine kendinizi özlettiriyorsunuz , aralar daha kısa olsa çok daha iyi olur sanki :D yine emeğinizi konuşturmuşsunuz , harika görünüyor :D
YanıtlaSilEvet ya haklısınız çok ihmal ettim bloğu. Yazın daha da kötü oluyor. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.
SilBen küçümsenecek bir tarif değil, hem sağlıklı hem de pratik. Elinize sağlık. Sevgiyle... https://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilYorumlara cevap yazıyorum ama siliniyor mu anlamadım. :( Evet sağlıklı gerçekten, hem de lezzetli teşekkür ederim yorumunuza.
SilBana göre tam bir yaz yemeği. Fotoğraflar harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilZaten bu sıcaklarda çok sevdiğimiz yemekler bile ağır geliyor, yenmiyor. Hele akşamları bir salata yetiyor aslında. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silçok güzel bir yemek olmuş.ben de kırmızı etle dahamı güzel olur diye düşünmedim değil.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBence de hele kuzu etiyle de süper olur diye düşündüm. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silİlhan Bey, elinize sağlık çok güzel görünüyor. Tam bir yaz yemeği olmuş, eminim çok da lezzetlidir. Sevgiyle kalın...
YanıtlaSilYaz için ideal gerçekten. Teşekkür ederim yorumunuza.
Sil