4 Şubat 2016 Perşembe

SEBZELİ KIŞ ÇORBASI





Gene çok ara vermişim. Ne kadar çok zaman olmuş bir şey paylaşmayalı. Nedense bir isteksizlik var, yaptığım bir yemeği paylaşayım akşam diyorum ama üşenip vazgeçiyorum. Araya Bodrum ve Ayvalık seyahatleri falan da girince elim varmadı bir türlü. Çok da birikmiş paylaşacak şey var bundan sonra hızlanıyorum. Bugün Lezzet dergisinden tam mevsimine göre bir çorba tarifi paylaşacağım. İçinde o kadar güzel malzemeler var ki bu da adeta lezzetinin garantisi. Bu arada dün tesadüfen Sarıyer pazarının içinden geçtim sanki bahar gelmiş gibi bütün sebze ve meyve çeşitleri mevcuttu. Karpuzla ayvanın aynı tezgahta olması ne kadar ilginç. Sizi sıkmadan tarifime geçiyorum.






Görünüş süper biraz malzeme açısından sıkıntı yaratıyor ama ben kafaya koydum ya gittim hepsini aldım. Bu arada bu koca ekmek olmamış orada. Aslında göründüğü kadar büyük değildi ya ben zaten ekmek de yemiyorum ayrıca. :) Bir yerden falan mı gördüm de özendim acaba ?






O bahsettiğim pazarda dayanamayıp aldığım karnıbahar ve brokoli. Karnıbahar ne kadar pahalı bir sebze imiş acaba bu mevsimde mi öyle. Neyse aldığım iyi olmuş bu çorbada kullandım birazlarını.





Diğer malzemelerimiz de bunlar. Bir adet kuru soğan, iki diş sarımsak, yedi, sekiz adet kereviz sapı, biraz kurutulmuş domates, iki adet domates, taze nane, fesleğen, bir avuç dolma fıstığı, tavuk suyu. Kereviz sapını yemeklerde kullanmayı çok seviyorum hem kerevizin kökü kadar aroması kuvvetli değil, hem de yemeğe çok lezzet katıyor.





Küçük doğradığımız kuru soğanı ve ince kıydığımız sarımsağı biraz zeytinyağında kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra parçalara ayırdığımız karnıbahar ve brokoliyi, küçük doğradığımız domatesleri, üçe böldüğümüz kurutulmuş domatesleri, ince ince kestiğimiz kereviz saplarını, bir avuç dolma fıstığını da katarak üç, dört dakika daha kavuruyoruz. Sonra beş bardak tavuk suyunu sebzelerin üzerinden döküyoruz.





En son taze naneleri ve fesleğen yapraklarını da koyup, tuzunu, karabiberini, pul biberi de ekleyip tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

27 yorum:

  1. Çorbanın tadını hissedebildim.)) Fesleğeni de ayrıca birçok yemeğe yakıştırıyorum. Ellerinize sağlık, ve o sebze görüntüleri de ayrıca çok taze ve iştah açıcı görünüyor..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sıralar çarşı, pazarda bahar canlılığı var. BBen de fesleğeni birçok şeye yakıştırıyorum ama az kullanmak gerekiyor aroması çok fazla. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  2. Çekilişlere katılmıyorum ama bloğunuza mutlaka geleceğim. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  3. Nefis ve sağlıklı bir çorba olmuş. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık hemen bir tas çorbanızı almak isterdim , ayrıca o ekmek bana yetmez bile:))) tarhana çorbası ve sebze çorbalarını çok seviyorum. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun hiç kaşık kullanmadan sadece ekmeği banarak çorbasını bitiren insanlar var bunu biliyorum. :) Ben de tarhanayı çok severim hele soğuk kış günlerinde. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. Ben de sebze çorbalarını çok severim. Sağlıklı ve güzel bir çorba olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. kış için süper bir çorba olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten tam bir kış çorbası oluyor, sağolun yorumunuz için.

      Sil
  7. Çorba harika görünüyor. Gecenin bu vaktinde canım çekti. Malzeme olarak bana biraz detaylı geldi ama elbet bir gün denk düşürüp kaynatırım. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malzeme detaylı ama ben inat ettim eksikleri alıp pişirdim. :) Tavsiye ederim güzel oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Ama çok bekletmeyin bizi , bu çorbaları her paylaştığınızda gitti rejim ama yine de paylaşmaya devam edin ::D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya bloğa fazla vakit ayıramıyorum son zamanlarda. Bakalım bundan sonra artık. Sağolun yorum için.

      Sil
  9. Sebzeli kış çorbası, kışın sofralarımızdan eksik olmaz. Fotoğrafların tazeliği ve canlılığından lezzeti belli oluyor, kokusu buralara kadar ulaştı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de olmazsa olmazlarımdandır çorba. Yazın bir yere gideriz ben çoıkar çorbacı ararım o sıcakta. :)))) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  10. ellerinize sağlık tam kış çorbası olmuş

    YanıtlaSil
  11. bende böyle iri taneli severim çorbayı, içinde görünsün ne oldugu. Ama eşim yemiyor ondan hep eziyorum. Çok sağlıklı bir çorba, kışın direnci arttırmak lazım:) Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de robotta çekilince sevmiyorum bütün tatlar birbirine karışıyor sanki. Valla kış-yaz demende her yerde ve her şartta çorba arıyorum. :) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. Çok ara verdiniz gerçekten, ama nefis, sağlıklı bir çorba ile dönmüşsünüz. Dergileri okumayı çok severdim eskiden. Ama pek denediğim bir tarif olmadı. Bir an o dergileri karıştırmanın zevkini özledim :)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya nedense çok ara veriyorum elim bir türlü gitmiyor. Yazları böyle olurdu halbuki. Ben dergi olarak bir tek Lezzet dergisi okuyorum çünkü bütün tarifleri garanti. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  13. Evet bayağı bir ara verdiniz ben bir kaç defa geldim baktım yeni paylaşım var mı diye geri döndüm.Ne kadar şifalı vitaminli bir kış çorbası olmuş elinize sağlık afiyet şifa olsun içenlere yapanlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben cevap yazmıştım yorumunuza ama yok olmuş nasıl becerdiysem. :) Bu çorba muhteşem gerçekten. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  14. Merhaba, oktay usta yemek tarifleri olarak sitemizde geniş kapsamlı bir tarif yarışması düzenliyoruz. Sizde katılmak isterseniz kendinize ait olan tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
    http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ben prensip olarak bloglardaki yarışmalara katılmıyorum.

      Sil