16 Şubat 2016 Salı

KARIŞIK



Gördüğünüz gibi gene hızlandım çok ara vermeden paylaşım yapıyorum. Dönemsel bir şey demek ki uzun zaman canım hiç yazmak istemedi şimdi normale döndüm galiba. Bugün gene karmakarışık bir paylaşım olacak ama ben böyle daha çok seviyorum. Tabii ki yemek ağırlıklı. Bu arada memlekette durumlar çok kötü resmen etimize budumuza bakmadan savaşa gireceğiz gibi. Beş dakika rahat duramıyoruz illa ona buna sataşıyoruz durduk yerde.








İlk önce Bodrum'un çok ünlü köftecisi Çakır Ali. Eskiden pazar yerinde küçük bir dükkandı. Bir tek köfte ve döner satar bitince de saat kaç olursa olsun kapatır gider. Şimdi Bodrum Çarşısında da bir yer açmış ama çalışma tarzı ve kalite gene aynı. Oralara yolunuz düşerse mutlaka uğrayın pişman olmazsınız.






Geçen ay İstanbul'u iki gün esir alan kardan bir Boğaz manzarası. Dünden beri de normal olmayan bir sıcaklık var, kışın ortasında olmaması gereken bir hava.






Eski paylaşımlarıma baktım da ne çok balık yapıp yemişiz. Valla o günleri arıyorum, son iki senedir balık mı az, biz mi tembellik edip almıyoruz bilemiyorum. Geçen akşam Boğazda yürüyüş sırasında leğende satıyorlardı, istavrit tamam da hamsinin ne işi var bu leğende diye düşündüm ama o kadar özlemişim ki balığı aldım, çok da tazelermiş boşuna günahını almışım balıkçının. Yanında bol yeşil salata ve beyaz kuru soğanla süper oldu


.



Gördüğünüz gibi rezene, Ege'ce arap saçı. Sarıyer pazarında bu haliyle görünce çok şaşırdım, tabii ki aldım.Tohumu Girit'ten getirilmiş bundan sonra İstanbul çarşı, pazarında bolca bulunacakmış. Satan adam bile bunun nesi olur diye bana sordu. :)))) Terbiyeli, zeytinyağlısını yaptım çok güzel oldu. Tunca yemekte bizdeydi çok sevdi, hatta kalanını evine götürdü. Yukarıda gördüğünüz köklerini de saksıya ektim ya tutarsa diye düşünerek. :))






Nohut mayası elde ettim organik nohut kullanarak bu mayayla yapıyorum yoğurtları nefis oluyor. Hatta Gülden'e yoğurt çok dokunuyordu midesine, senelerdir yemiyordu şimdi bunu gün boyu yiyor dokunmuyor.






Artık akşamları sadece salata yiyoruz, onun için değişik salata tarifleri peşindeyim. Bu da ızgara armut salatası. Meyveleri birçok yerde kullanmaya başladım hatta olur olmaz yerlerde bile. :)) Ama bu salata nefis.





Malzemelerimiz nar taneleri, ceviz, roka ve ayva.






Armudu dilimliyoruz ve yağsız tavada arkalı önlü kızartıyoruz.







Salata kasemizin altına rokaları irice doğrayıp koyuyoruz, üzerine ızgara armutları, ufalanmış beyaz peyniri, nar tanelerini ilave ediyoruz. Zeytinyağı, limon, nar ekşisi, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp salatamızın üzerine gezdiriyoruz.





Bu da ayvalı, portakallı, zeytinyağlı kereviz. 





Zaten bir süredir kereviz yemeklerimizde portakal ve portakal suyunu kullanıyoruz. Çok da yakışıyor. Aynı şekilde ayva da eşlik etti portakala , çok uyum sağladı bu ikili.






Kerevizin bütün yapraklarını kullanalım lütfen aynı şekilde saplarını da. Sapları çorbalara da çok yakışıyor. Eskiden atardık galiba yapraklarını tam hatırlamıyorum. Bugün çenem düşmüş çok uzatmışım en iyisi siz kaçmadan ben bitireyim. :)) Afiyet olsun efendim.

52 yorum:

  1. Çok güzel bir post olmuş. Balığıyla, sebzesiyle, yoğurdu ve salatalar, harika sofralar kuruyorsunuz. Ben de bugün eve dönerken ne yapacağımı bilmeden iki tane iri ayva almıştım. Tatlı mı reçel mi derken salatası iyi akıl. Hep böyle güzel zevkli sofralar kurmanızı dilerim İlhan Bey, iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu posttakilerin herbiri ayrı arı günlerde yapıldı çoğu kişi sizin gibi düşünüyor zannediliyor ki bizim evde böyle çeşit çeşit yemeklerin olduğu sofralar kuruluyor. :) Yaptıkça fotografını çekiyorum biriktirip yayınlıyorum. Bence ızgara ayvalı salatayı deneyin seveceksiniz. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.

      Sil
  2. çok güzel bir yazı olmuş, emeğinize sağlık :) salatalar da harika görünüyor, afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi diyet modunda olduğumuzdan akşamalrı sadece salata yemeğe gayret ediyoruz bu da güzel bir senenekti bizim için. Sağolun yorumunuz için.

      Sil
  3. bende onu düşünüyorum eskiden de kerevizler bu kadar çok saplı yapraklımıydı , şimdi kökünden çok yaprağı var. Pazarcı geçen gün ''Abla kavurmasını yapıyorlar saplarından ,dedi:) Deniycem bende.Bazen bende hiç yazmak istemiyorum, bu aralar olduğu gibi. Güzel bir karışık paylaşım olmuş İlhan bey..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba eskiden sadece kerevizin kökü satılırdı ama turşulara falan yapraklarının konduğunu hatırlıyorum. Ayrıca sapları çok lezzetli. Evet kavurmasnı denemek gerek mantıklı bence de. İnsanın bazen yazması gelmiyor nedense. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  4. Salata seçenekleri çok güzelmiş, deneyeceğim.
    Nohut mayasını nasıl elde ettiğiniz merak ettim.
    Portakal suyunda zeytinyağlı kereviz yaptığımda nefis ötesi bir lezzet oluyor. Ancak ne hikmetse, 2. kez yemeyi canımız istemiyor. Bu yıllardır hep böyle :)
    Ellerinize sağlık diyorum ve teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salatalar şu sıra bizim evde en önemli tür. Nohut mayasını bir dahaki paylaşımda anlatırım. Çok doğru bir tespit yapmışsınız kereviz nedense sevmeme rağmen mesafeli olduğumuz bir sebze bende öyle arka arkaya yiyemiyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. Harika olmuş. Böyle postları biz de seviyoruz :)
    Nohut ile yapılan mayayı ben de incelemiştim. Denemedim henüz ama vakit ayırmayı düşündüğüm bir tarif.
    Ayvanın portakallı kerevize çok yakıştığından eminim. Ercüment de portakallı yapar hep kerevizi. Ayvayı da eklesin söyleyim de :) Kerevizin yaprakları ve sapı bizim eve girmeye başladığından beri atılmaz. Gerçi önceleri pazarlarda bile yoktu yapraklı kereviz. Yeni yeni yapraklı satmaya başladılar. Oysa yaprağı tavuk sularına, çorbalara ve yemeklere çok yakışıyor. Aynı şekilde sapı da.
    Rezeneyi dün markette gördüm. Aradığım bir şeydi ama neydi, neydi diyerek ayrıldım yanından :)))) Şimdi sizin fotoğrafta görünce hatırladım. Napalım bizim bünye alışık değil henüz Ege bitkilerine^^
    Tekrar görüşmek üzere, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka nohut mayasını yapmanı öneririm hem çok lezzetli kıvamlı bir yoğurt elde ediyorsun, hem de katkısız güvenle yiyorsun. Ben meyve çok sevdiğimden belki ayvayı da çok yakıştırdım kerevize bunu da tavsiye ederim. Kerevizin saplarını ben de ayırıp çeşitli yerlerde kullanmya başladım. İnternetin faydaları işte yeni yeni şeyler keşfediyoruz. Rezeneyi de arık mutfaklarımızda sık göreceğiz galiba bundan sonra. Çok teşekkür yorumuna.

      Sil
  6. harika bir post olmuş.hepsini dikkatle okudum.yoğurt mayalamayı çok beğendim.salatalarda ayrı bir güzel.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğurdun nohutla mayalanması bizim evde son yılların en sevilen yeniliği. :)) Evet salatalara yöneldik son zamanlarda. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. Ooo bugün bir sürü yemek önerisi geldi ne güzel.Ellerinize sağlık.Bu arada nohut mayasını ilk defa duydum hemen araştıracam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet karışık postlar ben de çok seviyorum. Nohut mayasını mutlaka denemenizi öneririm. İlk başlarda yoğurt biraz sulu oluyor ama 3-4 yapıştan sonra katı bir yoğurt elde ediyorsunuz. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Öğlen öğlen bu postu görmem hiç iyi olmadı:))
    kerevize portakalı bende inanılmaz yakıştırıyorum..
    yalnız bu değişik salata tarifine bayıldım, ayvayı kızartmak hiç aklıma gelmezdi.. brawo vallahi..
    balık konusu sıkıntılı bence vakitsizlik ve üşengeçlikten sık alıp yapamıyoruz..
    memleket meselesine gelince, içim acıyor, yüreğim daralıyor:( ne olacak sonumuz hiç bilemiyorum..
    Sağlıklı günlerde, keyifle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meyveyi zaten çok seviyorum bi rde artık tatlılara, salatalara girmeye başlaması süper. Balık evet çok ısrarcı olsak gider bulur tazesini pişiririz. Memleket meseleleri her geçen gün daha kötüye gidiyor bir umut ışığı ds görünmüyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  9. Harika bir yazı hazırlamışsınız köfte,balık enfes...rezeneyi dereotu sandım önce kuyunca anladım...nohuttan yoğurt mayası elde etmeniz mükemmel,demekki tam probiyotik olmuş ki dokunan insana bile yarar olmuş....sizi tebrik ediyorum İlhan bey...salataya tek kelime ile bayıldım...mutlaka deneyeceğim,ayvaları kızartma fikri çok güzelmiş...bende narlı elmalı cevizli salatalar yapıyorum ama bu şekilde hiç denememiştim....akşamları sadece salata yeme fikri çok iyi ama sabah ve öğlen geçiştirince bütün aile akşam toplanıyoruz ve mecburen yemek çeşitleri bol oluyor,gerçi bütün aile derken 3 kişi kaldık...büyük kızım evlendi,küçük kızım ankarada ünv. okuyor,bir tek 3. sınıftaki oğlumla kaldık...anne,baba,çocuk olarak...sohbetiniz çok güzeldi yazınızı bir çırpıda okudum ve bende birs ürü şey yazdım bakın...afiyetle kalın efendim,saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bodrum'da yaşamaya başladığım ilk yıllarda dereotu zannedip alırdım rezeneyi. :) Nohut mayasından yoğurt mucizevi etkilerive lezzeti ile mükemmel. Salatalar artık çok önemli bizim evde çünkü diyet sırasında akşamları sadece salata yeniyor onun için gün içinde değişik salata tarifleri araştırıyorum. Doğru söylüyorsunuz aslında akşam yemekleri ailenin toplandığı sohbet eşliğinde yenen bir öğün. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum saygı ve sevgyle kalın.

      Sil
  10. ayvayı kızartmak hımmm.kesinlikle ben de yapmalıyım,şahane bi seyir defteri olmuş.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızarmış ayva tamamen değişik bir lezzet oluyor, salataya da çok yakıştı deneyin bence de umarım beğenirsiniz. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  11. Ellerinize sağlık İlhan Bey, yine birbirinden nefis tarifler, valla biz hep aynı şeyleri yiyip duruyoruz galiba, en azından değişik bir salatayla ağzımızın tadını değişitrebiliriz, ayvalı narlı salatanızı mutlaka denemek istiyorum, daha sabahın 10:30'u ama bu saatte bile canım çekti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık elimizin altında internet varken yemek alışkanlıklarımızı değiştirip daha güzel şeyler hazırlayabilirız. Ben buna gayret gösteriyorum. Özellikle değişik salatalar yapmayı çok seviyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. Oyyy yine süper post...
    Bodruma her gidişimizde eğer açıksa mutlaka uğrarız Çakır Ali'ye..
    Gerçekten muğla da köfteye en iyi yapan yerlerden biri. Bende size bir yer önermek istiyorum...Eğer yolunuz Muğla bir öğlen vakti yolunuz düşerse şehrin merkezindeki Şeyh mahallesinde yer alan çarşıda meşhur köfteci Köfteci Kemal’e mutlaka uğramalısınız. Ancak zamanlamayı iyi ayarlamalısınız çünkü servis saat 3 de servis bitiyor ve de önünde devamlı sıra oluyor.:)
    Evet bizde rezene yi arapsaçı derler. Arapsaçının rezene olduğunu Eylul doğduğunda gaza iyi geldiğini öğrenince öğrendim arapsaçıyla +rezenenin aynısı olduğunu:) Köyde babamların tarlasının sınırınında her yıl kendiliğinden biter..yumurtalı yapar annem..Çok severim ama..Eşime bir türlü alıştıramadım anason gibi ağır kokusu diyor :) şimdilik sadece dere otu yiyoruz. arapsaçına yakın akrabası olarak :))
    Salata muhteşem..Bildiğimiz salatalardan farklı..Ben fotoğrafa bakınca armut sandım ama ayvaymış..Nasılda sulanmış kızartılınca..Mutlaka deneyeceğim tarifi..Not ettim hemen ...Nohuttan mayayı da çok merak ettim..Nasıl yapılıyor ayrıntılı anlatırsanız sevinirim..Kerevizi bende portakallı yapıyorum..Çok güzel oluyor portakallı..Ama bundan sonra ayvada koyacağım...:) Bu kereviz olsun enginar olsun eskiden muğla'da çok bilinmezdi..Aydın tarafında çok olurdu..Benim çocukluğumda hiç yoktu desem olur..Onun için yapraklarıyla ne yapılır hiç bilmiyorum..Sadece turşulara koyuyorum..Tursuya güzel bir aroma veriyor onu biliyorum::))) Çok uzun bir mesaj oldu ...Kusura bakmayın...Sayfanızı beğeniyle takip ediyorum..daha sık yazarsanız ..Çok sevinirim...Memleketin haline gelince..Artık söyleyecek söz bile bulamıyorum...Çekip gitmek istiyorum artık..Muğla'dan başka yerlerde yaşayamamış biri olarak :(((( Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muğla'da köfteci önerininizi not aldım gidersem Muğla'ya mutlaka uğrarım.Babnızın tarlasından çıkan daha lezzetlidir bizim bahçede'de çıkardı. Burada köküyle satıyorlar köküde lezzetli. Ben de aksşne anason kokusauna bayılırım. :) EEvet salatalarda meyve kullanmaya alıştım artık çok da seviyorum. Kerevizin yaprakları çorbalarda güzel oluyor ama miktarı önemli çünkü aroması çok kuvvetli. Tam memleketten bahsetmişken 2 gündür şok üstüne şok yaşıyoruz çok üzgünüm gencecik insanlar ölüyor ama herkes kanıksadı işin kötü yanı. Ne güzel uzun yorum yapmışsınız çok teşekkür ederim.

      Sil
  13. Salatalar muhteşem görünüyor. Hafta sonu misafirim gelecek deneyim diyorum. Her zaman ki gibi çok güzel bir paylaşım olmuş, bir solukta okudum. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misafire de çok iyi olur bence de yapın derim. Güzel sözlerinize ve yorumunuza çok teşekkür ederim.

      Sil
  14. Hepsi birbirinden nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Ev yoğurtlarını çok severim eskiden annemde yapardı. Nohut mayasıyla yapılan yoğurdu ilk kez duydum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nohut mayasından yoğurt yaptıktan sonra çarşıdan yoğurt yiyemiyoruz artık. Denemenizi öneririm. Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  15. İstavritlere içim gitti ne zamandır istiyor bir türlü fırsat bulamıyorum diğer yemekleri pişirmek yemekten.En kısa zamanda alıp pişirmeli.Rezene hiç pişirmedim nedeni buralar da hiç rast gelmedim.İsterim pişirmeyi.Kereviz ise en çok sevdiğim sebze geçenler de yapraklarını demet demet alıp evde onları kurutup rondoda çektim şimdi her şeye salatadan yemeklere makarnalara kadar katıyorum hele patates yemeğine verdiği lezzet muhteşem oluyor.Hayırlı geceler ellerinize sağlık her bir lezzet ayrı güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstavrit benim de en seviğim balıklardan biri nedense bu sene fazla yiyemedik.Girit'ten tohumunu getirip yetiştiriyorlar artık bollaşır tahmin ediyorum.Evde nasıl kuruttunuz acaba kereviz yapraklarını? Denerim bende bu kurutma işini. Size de hayırlı geceler olsun teşekkür yorum için.

      Sil
  16. Bu diyet salata gerçekten nefis görünüyor. Allah kolaylık versin. Diyet yapmak sabır ve devamlılık istiyor.
    Lahana evet yarım kullanıyorum ama siz 2 kişi iseniz istediğiniz kadar kullanın. Tuzla ovunca küçülüyor. Beyaz lahana olacak. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyet sabır gerektiriyor doğru söylüyorsunuz ben baştan çok iyi gidiyorum ama işte o devamlılığı sağlayamıyorum. Bu sefer daha iddialıyım bakalım ne olacak. Lahana da diyette baş aktör tabii. Tam da mevsimi galiba. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  17. döktürmüşsünüz yine;) Çeşit çeşit,rengarenk yemekler.. Sizin sayfanızı gezince hemen balığı alışveriş listeme ekliyorum:) yine yazdım:) Bende bir süredir kendi yogurdumu yapmaya başladım. Has maya olarak, nohut mayasını okudum biryerde, sizde yapınca ilgimi çekti. Başka soranlarda olmuş sanırım, bir sonraki paylaşımınızı heyecanla bekliyorum :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu sene o kadar çok balık yiyemedik balık yasağına az kaldı çok arayacağız bu günleri. Nohut mayasını yazayım bir dahaki paylaşımda çok soran oluyor. Ama yoğurt nefis oluyor gerçekten. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.

      Sil
  18. Ah İlhan Bey....Slatayı tarif ederken önce ARMUT yazıp sonra Ayvayı ızgara etmişsiniz...tabi benim aklımda da armut kalmış...bizim yörenin mis kokulu çermesi armutları da mevcut olunca evde hemen yapayım dedim...yaptım yedik çokkkk beğenildi...hatta ikincisini dün armutları ızgara etmeden doğrayarak yaptım daha da güzel oldu...sonra çektiğim fotoları atıp yazımı hazırladım yazdım çizdim bitirdim..linki kopyalayıp da geldim size tekrar haber vermeye bir daha okudum salatayı eksik yazdım mı diye birde ne göreyim meğer benim armut armuttt diye yapıp övdiğim salatada ayva varmış...ama sizde şöyle yazmışsınız buda ızgara armut salatası...Güldüm kendi kendime ve not düştüm yazımın altına buradan okursanız eğer http://tatesal.blogspot.com.tr/2016/02/armutlu-narli-rokali-salata.html
    Ayva ile denemedim ben ama siz mutlaka armutla deneyin ama kokulu hafif ekşimsi armut olsun....teşekkürlerimle efendim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülerek okudum yorumunuzu nasıl yapmışım öyle bir yanlışı? :)))) Ama siz doğrusunu yapmışsınız armut olacaktı hatta deveci armutu. :) Güzel fikir çiğden de güzel olur. Bir de ayva ile denemek gerek. Önce benim paylaşımı düzeltiyorum sonra sizin sayfanıza geliyorum. Beni uyardığınız için ve yorumunuza çok teşekkürler.

      Sil
    2. İlhan bey bu seferde ben kendime gülüyorum,demekki sıkıntı yokmuş doğru meyve armut...bende armudu yanlış yazdınız da ayva ile yapılacaktı diye yazıma ekleme yaptım yoksa hiç yapmazdım...o halde salatamız armutlu salata bende denedim,beğendim paylaştım açıklamayıda kaldırıyorum yazımdan,teşekkürler...

      Sil
  19. Ne güzel anlatmışsınız yine:)Nohut mayalı yoğurt bende denemek istiyorum, sizinkiler çok başarılı görünüyor.İstavrit en sevdiğim küçük balık ama İstanbul'da bir başka güzel oluyor sanki.Şu yaşanan sevimsiz olaylar bazen uzaklaştırıyor beni buralardan.Keşke birgün uyansak ve herşey bir kabusmuş diyebilsek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nohut mayasını unutmazsam paylaŞACAĞIM İLK FIRSATTA ÇOK soran oluyor. İstavritin tam da zamanı hele Boğaz'da tutup canlı satıyorlar şu sıralar. Artık nr tv, ne gazate hiçbirini izlemiyorum, okumuyorum. Ama ne yazık ki olaylar yok sayılacak gibi de değil. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  20. Bahar ayları yaklaşıyor, diyetlere başlamak lazım :) Ne güzel yemekler, salatalar yapmışsınız ama aklım balıklarda kaldı.Bizim evde de kerevizi pek tercih etmediklerinden bazen dolmasını,bazen de kökü kadar güzel ve faydalı yemyeşil yapraklarını,havuçla kavurup yoğurtlayıp salatasını yapıyorum, çorbalarda kullanıyorum hatta saplarından turşu yapıyorum.Yani hiç bir yerini atmaya kıyamayıp, bir şekilde yediriyorum :) Memleketin haline gelince ruh sağlığım açısından görmezden gelmeye çalışıyorum ama televizyon izlemesek, gazete okumasak da her şeyden bir şekilde haberimiz oluyor kaçamıyoruz maalesef :( O kadar çaresiz bir durumdayız ki, sonumuz hayrolsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerevizin yapraklarını havuçla kavurmak fikri süper hemen deneyeceğim. Ben yemğine her tarafını doğruyorum valla, yaprakları, sapları. İşte sevmeyen de kokusuna bile tahammül edemiyor. Tv izlemiyorum, gazete okumuyorum ama gene de internette rastlıyoruz ve resmen sinir oluyroum bu vurdumduymazlığa, pişkinliğe. Teşekkür ederim yuorumunuza.

      Sil
  21. Ülkenin durumu hakkında haklısınız, Allah savaştan esirgesin diyorum.
    Salatalar beni benden aldı. Meyveler bence de salatalara çok yakışıyor. Yeşilliklerin tazelikleriyle muhteşem görüntüler çıkmış ortaya.
    Sağlıkla, keyifle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu nasıl bir gözü karalıktır anlaşılır gibi değil. Savaş yıllarca geriye gitmemiz demek, yoksulluk demek. Meyvelere yeneklerde özellikle salatalarda çok alıştık. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  22. ellerinize sağlık hangisine yorum yazsam bilemedim. yoğurdunuz farklı salatalar nefis kerevize ayva fikri hoşuma gitti en kısa zamanda kullanacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerevizi seviyorsak içine her şey yakışıyor bence. Portakal ve ayva nefis bir tat veriyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  23. Tek kelimeyle muhteşemsiniz. Ben bir bayan olarak bu kadar marifetli değilim yanlış anlamayın mutfak ve yemek işleri genelde bayanlara atfedilir ondan söyledim. MaşaALLAH demekten kendimi alamayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel şeyler söylemişsiniz. Evet bayanlar kadar olmasa da bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  24. Süper paylaşım olmuş. .ellerine sağlık diet ı bozmak yok ama:))bu arada rezene dediğinin kök kısmı yani beyaz kısmında yiyorsunuz değilmi? Burada sadece kök beyaz kısmı satiliyor (belki üst kısmıda satılıyor dikkat etmedim)ama sadece beyaz kısmı yıkayıp temizleyip keserek üzerine limon sıkarak yada hafif yagli limonlu sosla hiç pişirmeden çiğ olarak yiyoruz..dene derim çiğ yemeyi:)) afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap yazmıştım ama gene başarmışım bir şekilde yok etmeyi. Evet diyete hala devam ediyorum. Tabii ki kök kısmını da yapraklarını da yiyoruz. Ama çiğ olaraka hiç denemedim ilk bulduğumda alıp deneyeceğim çünkü burada her an bulunan bir ürün değil. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  25. offf var ya süper görünüyorrr yaa siz ters düzü okudun uz mu :d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün başladım oysa kitabı çıktığı hafta almıştım ama Ahmet Ümit çok yavaş gitti, biter bitmez de başladım. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil