11 Şubat 2016 Perşembe

ISPANAKLI FIRINDA TAVUK



Facebookta profil sayfamda bu yemeğin videosu var buraya yüklemek istedim ama başaramamışım. Tavuk göğüs biliyorsunuz tavuğun en lezzetsiz yeri ama bu tarifte başka bir kimliğe bürünüyor. :)))) Hem çok pratik bir tarif, hem de davetlerinizde bile ana yemek olabilecek bir yemek. Ben uzun zamandır bir tavuk yemeğini bu kadar severek yememiştim.





Yemeğin tabaktaki durumu böyle muhteşem. :) Tavuk, peynirler, ıspanak süper bir uyum içinde. Aslında ıspanak yerine ne malzeme isterseniz kullanılabilir. Örneğin mantar çok yakışır bence, hatta bir kere de pırasalı deneyeceğim.




İçinde kullanılan rıcotta peyniri. ( çakması ) İnternette sütü kaynatıp sirke ve tuz ile kestirip süzülerek yapıldığına dair tarifler var ben de öyle yaptım. Siz isterseniz haysiyetlisini bulup onu kullanın. Zaten bu tür peyniri aklıma estikçe evde yapıyorum.





Bu bir İtalyan tarifi. Orjinalinde tavuk göğüsü terbiye etmiyor ama ben iki saat önce soya sosu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile terbiye ettim. Sonra tavuk göğüsleri iki, üç yerden derince kesiyoruz.






Ispanaklerı ( baby ıspanak daha uygun) irice doğrayıp iyice temizlenene kadar yıkayıp süzüyoruz. Çok iyi süzmemiz gerekiyor ki kavururken çok su salmasın.





Tavada biraz zeytinyağını ısıtıp ıspanakları içine atıyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz. Üç beş dakika sonra peynirleri de ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Karabiberini, tuzunu ayarlayıp ocağı kapatıyoruz.





Tavuk göğüsleri fırına dayanıklı bir kaba alıp kestiğimiz yerlere ıspaklı harcı bolca koyuyoruz. Üzerine tuz, karabiber, toz kırmızı biber serpiyoruz. Önceden iki yüz dereceye ısıttığımız fırına yerleştirip yaklaşık otuz dakika pişiriyoruz. Tavukların üzeri hafif kızarmış olacak.






Otuz dakika sonra fırından çıkarıp üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpiyoruz ve tekrar fırına koyuyoruz.




Peynirler eriyip kızarmaya başlayınca yemeğimiz hazır. Özellikle çocuklar ve diyet yapanlar için ideal. Hem sebze, hem tavuk. Peynirler diyeti biraz bozuyor ama o kadar da olacak. :) Ama tavuk göğüsün olabilecek en lezzetli hali. Afiyet olsun.

36 yorum:

  1. Lezzetli olduğu malzemelerden belli..ben yemesem de ev halkına ve misafirlere yapacağım. .ayrıca cakma ricotta peyniri evde yapma fikri iyiymiş aklımda olsun:)) ellerine sağlık afiyetler olsun..bu yemeğe güzel bir sauvignon blanc da iyi yakışır :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında artık büyük marketlerde her türlü peynir, yabancı menşeli şeyler bulunuyor ama değmeyecek kadar pahalı. Çakma falan idare ediliyor işte. :) Valla rakı da güzel yakışıyor. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok uyumlu ve çok güzel görünüyor. Benim de buna benzer bir tarif olan tavuk kapama vardı. Çok güzel oluyor. Yalnız yemeğin adı ıspanaklı fırın ...yerine fırında ıspanaklı tavuk olsa sanki daha mı iyi olurdu ki :) selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Doğru söylüyorsunuz dediğiniz şekilde olması gerekirdi. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  3. Nefis nefis görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüntü kadar lezzeti de güzel. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  4. Fotoğrafı gördüğümde ben de "muhteşem" dedim. Beyaz etin lezzet kazanması gerçekten zor. Bu yüzden beyaz eti sadece şinitzel de kullanıyorum. Sebzeli şekli daha iyi. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuğu bir de böyle pişirmenizi tavsiye ederim beklenmedik şekilde lezzetli oldu. Sebzeli olması da ayrı güzel. Sağolun yorum için.

      Sil
  5. Ispanak sevmeyenler için dönüm noktası olabilir bu tarif.Pek leziz görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ispanağın da, tavuğun da tadı bambaşka hissediliyor dediğiniz doğru. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  6. Vallahi diyet filan yapmadığım için bu tarifi yaparsam ki yapmayı düşünüyorum tereyağını kızdırıp cooz ettiririm üzerinde.Gerçekten tavuğun göğüs eti en lezzetsiz yeri bende de bir tarif var tavuk göğüs eti ile yapılan tavsiye ederim o tarifimi çok muhteşem lezzete kavuşuyor o saman gibi dediğimiz göğüs eti.Ve benim şu an karnım öyle çok aç ki olsaydı ıspanaklı tavuğunuz ne çok yerdim kimbilir:)Elinize emeğinize sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerine kızdırılmış tereyağı hele acı biberli çok iyi fikir gerçekten.O dediğiniz tarife bloğunuzda bakacağım. İyi dilekleriniz ve yorumunuz için çok teşekkür.

      Sil
  7. Çok leziz görünüyor!

    Ve Ters Düz için şimdiden keyifli okumalar... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az kaldı sırası geliyor Ters Düz'ün merakla bekliyorum. Teşekkür yorum için.

      Sil
  8. gerçekten harika görünüyor.ellerinize sağlık.afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  9. Yanıtlar
    1. Deneyin seveceğinizi umarım. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  10. ya ben pek sevmem ama harika göründüüü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek sevmem derken tavuğu kasdediyorsunuz herhalde.Haklısınız tavuk risklimaslında ama ne yiyeceğimizi şaşırdık. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  11. çok etkileyici başlık ve fotoğrafla başladım yazınıza.göğüs eti sahiden de zor yeniyor,ama bu tarifi denemeli,ellerinize sağlık,
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartmıyorum tavuk göğüs etinin en lezzetli hali. Tavuk fobiniz yoksa denemenizi öneririm. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. Muhteşem görünüyor,ellerinize sağlık İlhan Bey,yenilenen ve adresi değişen dekor bloğumu takibe alırsanız mutlu olurum...kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi szlerinize teşekkür ederim hemen geliyorum bloğunuza.

      Sil
  13. Yemek blogumdan hiç vazgeçermiyim aynen devam ...Birde bu blogumdan yazayım ıspanaklı tavuk muhteşem görünüyor,ellerinize sağlık afiyet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar teşekkürler sevindim yemek bloğunuzu kapatmamanıza.

      Sil
  14. Bu bloğum 2009 dan bu tarafa devam ediyordu blog içinde blog açmıştım aynı mail ile şimdi farklı adrese taşıdım...bağımsız bir blog olsun istedim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusuda güzel bu ikinci bloğunuzun aynı mail ile 2 blog açılabildiğini bilmiyordum.

      Sil
  15. İlhan bey çok güzel görünüyor .Ellerinize sağlık..Ben özelikle mantar sever olarak mantarla deneyeceğim...Sizin tariflerinizi mutlaka deniyorum...Özelikle sizin portakallı tavuk favorimiz şuan..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana tariflerimin deneniyor olması bloğuma olan şevkimi artırıyor. Teşekkür ederim yorumunuza bunu da denemenizi öneririm.

      Sil
  16. tavuk göğüs ile mantar da çok yakışıyor gerçekten :Dama bunun da görüntüsü fevkalade , emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mantarla da deneyeceğim bir dahaki sefere. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  17. Ellerinize sağlık harika görünüyor, ayrıca evde yaptığınız bu peynir dışarıda yapılan en güzelinden bile daha güzeldir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde yapılan peynir doğru çok da lezzetli oluyor ama çok az çıkıyor. Daha doğrusu o zaman çok tüketiyoruz peyniri. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  18. Muhteşem bir tarif. Görüntü çok iştah açıcı. Sadece tavuk göğsü yiyen eşim için muhteşem bir seçenek oldu.
    Mutlu kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşinizin sadece tavuğun göğüs kısmını yemesi ilginç en lezzetsiz yeri oysa. :) Bu şekilde çok sevecektir o zaman deneyin bence de. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil