Yapımı çok basit gibi görünsede benim için bunu yapmak bile zor olmuştur çoğu zaman. Ya çok su salar, suyunu çekmeden kabaklar erir veyahut hemen suyunu çeker kabaklar çiğ kalır falan. Neticede bir tatlı yapma özürlü olarak sonuç hüsran olur. Bu tarifi www.gulcelezzetler.blogspot.com da görüp yaptım çok da başarılı oldu. Buradan teşekkürlerimi gönderiyorum.
Tatlının servis tabağındaki son hali budur. Kavrulmuş ceviz ve kavrulmuş susam bu kadar mı yakışır. Cevizi biliyordum da susamı yeni öğrendim.
Çarşıdan iki dilim temizlenmiş kabak aldım, evde de bir takım temizlik işlemlerinden sonra istediğimiz büyüklükte kesiyoruz. Kabaklarımızı uygun bir tencereye yan yana diziyoruz.
Üzerine yedi çorba kaşığı kadar toz şekeri serpiyoruz. Şekerimizin markasının mutlaka " Torku Şeker" olması gerekiyor. Biraz fiyatı yüksek ama lütfen tamamen doğal, içinde glikoz ihtiva etmeyen, şeker pancarından elde edilen ve kesinlikle içinde mısır şurubu bulunmayan tek şeker. Biliyorsunuz şeker artık zehir olarak kabul ediliyor. Bunun tek istisnası "Torku Şeker". Üzerine şeker koyduğumuz kabakların üzerine tencerenin kapağını kapatıyoruz, bir gece böyle beklemesi gerekiyormuş. Ama ben tencerenin kapağını kapatıp radyatörün üzerine koydum, iki saatte falan şekeri eridi.
Sonra çok kısık ateşte kabaklar suyunu salıp tekrar çekene ve yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Bir tavada ceviz ve susamı biraz kavuruyoruz. Tatlımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine iki yemek kaşığı tahini döküyoruz, kavurduğumuz yemişleri de tahinin üzerinden serpiştiriyoruz. Aslında kabak ve tahini çok sevmememe rağmen inanılmaz güzel ve değişik bir tatlı oldu.
Elinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
Silelinize sağlık,çok nefis bi manzara oldu benim için sabah sabah:)
YanıtlaSilsevgiler
Kalanını da kahvaltı niyetine yedim. :( Teşekkür ederim yorumunuza.
SilYapımı kolay ,lezzeti tartışılmaz ,ellerinize sağlık harika görünüyor.
YanıtlaSilSizlere göre kolay da bana bütün tatlıların yapımı zor geliyor. Böyle başarınca da paylaşmak zorunda hissediyorum kendimi. Teşekkür ederim yorun için.
SilElllerinize sağlık İlhan Bey. Kabak tatlısını çok severim. Tahin, ceviz ve kabak muhteşem üçlü birleşimdir.Sevgiler ve saygılarımla.
YanıtlaSilTahinde son zamanlarda mutfağımıza çeşitli yerlerde giren bir ürün. Çocukluğumuzda benim hatıladığımız tahinle pekmezi karıştırı kahvaltıda önümüze koyarlardı.Tahinle bütün ilişkim bundan ibaretti. :)) Kabak tatlısına da çok yakıştı hele cevizle beraber. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilEllerinize sağlık İlhan Bey, sabah sabah canımız çekti )) Lezzetli olduğu çok belli oluyor zaten
YanıtlaSilAslında tabii çok basit bir tatlı ve bloglarda bu işin uzmanı pek çok kişi var. Benim paylaşma sebebim yapmış olmam ve sonucun başarılı olması. :) Teşekkür ederim yorumuna.
SilYılın kabak tatlısı açılışını henüz yapmadık. Bu hafta sonu kabak alayım bari.Bu arada biz eskiden kabağın üzerine çekilmiş ceviz/fındık döküp yerdik.Tahini geçen sene Süleymaniye'deki bir kurufasülyecide keşfettim.O gün bugündür ayrılmaz ikili oldular benim için.Ellerinize sağlık....
YanıtlaSilEvet benim bildiğim şekli de odur. Ne kadar tatlı özürlü olduğumu anlayın ben ilk defa geçen gün gördüm tahin olayını , hemen de paylaştım yeni bir olay diye. Çok bozuldum valla bilmeyen yokmuş meğerse. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
SilTatlı harika görünüyor ellerinize sağlık. Yakın zamanda bende tahinli kabak tatlısı yaptım. Güzel olurmu acaba diye hep çekindim ama değişik ve güzel bir tadı var.
YanıtlaSilBen de çekindim aslında ama muhteşem oldu, sanki kabak tatlısından başka bir şey gibi. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silbi deee tahinli kemalpaşa tatlısı veyaa tahinli pide tarifi versenize yaaa tahine bayılıyom ama kabak tatlısı yiyemiyom yaaaa :)
YanıtlaSilKemalpaşa da oluyormuş tahinli? Hemen bir araştıraym bu akşam. :)) Evet bayağı kabak tatlısı yemeyen varmış hiç tahmin etmezdim. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilKabak tatlısını nedense bir türlü sevemedim evdekiler için yapar tadına dahi bakmam sevenid e ne çok sever sizinde kabak tatlınız güzel olmuş elinize sağlık yiyenlere afiyet olsun.
YanıtlaSilAnladığım kadarıyla dediğiniz gibi bu tatlıyı seven çok seviyor, sevmeyen de ağzına sürmüyor. Sağolun yorumunuz için.
SilEn sevdiğim tatlılardan birisidir. Ellerinize sağlık. Bende pekmezlisini yapacağım.
YanıtlaSilSaygılar.
Hani karıştırırız ya pemezle tahini , siz pekmezlisini yapacağım deyince aklıma geldi acaba karıştırıp konamaz mı üzerine? Denemeye değer. Sağolun yorumunuz için.
SilGörünce "Oooo" dediğim bir tatlı olmuş. Kabak tatlısını çok seviyorum. Ve bu tahinli, hele ki kavrulmuş susam ve cevizli halini çok çok merak ettim. Kesinlikle denemem gerek :)
YanıtlaSilTarifin ilk sahibine ve yapıp bize ulaştıran size de teşekkürler. Ellerinize sağlık.
Ben kabak tatlısını sade yemeyi severdim. Ama kavrulmuş susam, ceviz ve tahin hakikaten lezzeti uçuruyor. Teşekkür ederim yorumuna.
Silİlhan bey bu tatlıyı bu akşam yaptım. Ben kabakları fırında pişirdim ve tahini servis sırasında herkesin tabağına koydum. Çok çok nefis oldu. Annem de çok beğendi ve bir daha kendisinin de bu şekilde yapacağını söyledi. Ellerinize sağlık, tekrar teşekkürler :)
SilYaşasın hem de bir tatlı tarifimi yapmışsın, valla çok sevindim. Hani balık paylaşımımı falan yapıyorlardı da hiç uzmanlık alanım olmayan tatlı tarifimin yapılacağı aklıma gelmezdi. :) Annene saygılar, sevgiler.
SilTatlılar kaçmaz benden :) Teşekkürler.
SilTajin tarifiniz de notlarım arasında ama hala fırsat bulamadım onu yapmaya.
Ben teşekkür ederim.
SilEllerinize sağlık İlhan Bey... Mutfak benim terapi alanım derim. Günün bütün yorgunluğunu attığım, keyif aldığım. Niyeyse sizin bloğunuzda da aynı sıcak havayı teneffüs ediyorum. Keyifle yaptığınız ve yazdığınız hissi uyandırıyor ben de... Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBana da terapi oluyor valla. Seçim gecesi sinirden farkında bile değilim neler yapmışım neler. :) Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Silkabak tatlısına tahin çok yakışır bilmem mi,ellerinize sağlık :-)
YanıtlaSilBir blmeyen benmişim valla yeni öğrendim. :) Teşekkür ederim yorumunuza.
Silellerinize sağlık çok leziz görünüyor.afiyetler olsun.benimde çok sevdiğim bir tatlıdır.annem sık sık yapardı.benimde misafirlerim için yaptığım bir tariftir.
YanıtlaSilMisafirler için hem kolay, hem görüntüsü çok hoş hem de çok lezzetli bie tatlı. Sağolun yorumunuz için.
SilEllerinize sağlık. Çok güzel görünüyor. Küçük kızım tam bir kabak sevdalısı, susamı hiç denememiştim, en kısa zaman da deneyeceğim.
YanıtlaSilEsen kalın.
Susam da kavrulmuş olarak çok yakıştı umarım kızınız sever. Teşekkür ederim yorumunuza.
YanıtlaSilKabak tatlısını çok severim ama susamli tahinli hiç denememistim (tahin sevmem:( ) ama yinede deneyeceğim..nefis gözüküyor afiyetler olmuş :))
YanıtlaSilBende tahini çok sevmem ama tatlıya çok yakıştı. Böylece kendimi tatlı yapmış biri olarak görrerek tatmin oldum. :) Sağol yorumların için.
SilCeviz ve susamı kavurmak bu tatlı için aklıma gelmemişti, bazı keklerde ceviz ve fındığı kavuruyorum, özellikle havuçlu kekte. Kabak tatlısı için de deneyeceğim, elinize sağlık. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilBende bildiğimdemn değil de okuduğum yerden alıp yaptım çok da güzel oldu. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilKabak tatlısını ben de yeni evliyken bir türlü tutturamazdım:))Pes etmedim ama yapabilene kadar devam ettim:))Halbuki ne kadar basit yapımı:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık..Çok lezzetli görünüyor.
İyi akşamlar dilerim..
Gerçekten çok basit de ben tatlı yapımında çok zayıfım ama bu tatlıyı tutturuyorum galiba. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
SilMerhabalar,
YanıtlaSilTahinli kabak tatlısı bizzat denediğim bir lezzet ve çok da severim. Elinize sağlık.
Ben de beklerim sayfama lütfen:)
SİHİRLİ YEMEK KUTUSU'ndan sevgiler...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Hemen geliyorum sayfanıza. Teşekkür ederim yorumunuza.
Sil