19 Temmuz 2015 Pazar

KARIŞIK



Gene çok uzun ara vermişim. Yaz aylarında zaten bir tembellik oluyor, bir de sonucu iyi olan Gülden'in hastalığı girdi araya. Ne kendi bloğuma yazabildim ne de diğer bloglara bakabildim. Neyse yaz da neredeyse bitecek artık bloğuma ilgi göstereceğim. Herkesin iyi olduğunu umarak bugün çok sevdiğim karmakarışık bir post paylaşacağım. :))






İlk önce Kireçburnu Set Balık da yediğimiz balık mantısı. Eğer İstanbul'daysanız bu mekana mutlaka gidin. İlk başta fiyatlar inanamayacağınız kadar uygun. Deniz ürünleri hem çeşit olarak, hem de kalite olarak olağanüstü. Şimdi balıkla yoğurt olur mu falan diyenleri duyar gibi oluyorum. Hem de çok iyi oluyor emin olun. Böyle hurafeleri bırakalım lütfen. Hangi balıktan olduğunu anlayamadığım bir balık köftesi, üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağ ve kırmızı biber. Of ya şimdi olsa da yesek. :)






Son bir haftada üçüncü köprü çevresinden hem karadan, hem de denizden defalarca geçtim. İnanın o ormanlık alanların talan edilişini yakından görünce içiniz acır, lanet edersiniz üçüncü köprüye. Yukarıda tekneden görüntüsü.





Bu talan edilen kısmın bir kısmı. Zaten her yerde güvenlikler var fazla yaklaştırmıyorlar fotograf falan çekilmesin diye.




Bu da  ayağın bir tanesinin an itibariyle durumu.





 Bu da diğer ayak. Şimdi bu amcalar koalisyon olacak diye vatandaşa kızdılar ya bütün işler yavaşladı ülkede. Köprü inşaatı da öyle. Yani akılları sıra cezalandırılıyoruz.





Yemek bloğunda köprü haberi bu kadar yeter. Bu da geçen hafta yaptığım fellah köftesi. İnternette çok değişik malzemelerle değişik şekillerde birçok tarifi var. Benim yaptığım bulgur ve irmikle. Üzerine de bol acılı, domatesli bir sos süper oluyor. Tabii Güney Doğulu olanlar bu işin ustası olduğundan detaylı tarif vermek bana düşmez.






Bayramın ikinci günü bir arkadaşımızla Sarıyer'den vapura atlayıp Anadolukavağı'na gittik. İlginç sokaklarda gezerken bir evin duvarında yukarıdaki ilginç durumu gördüm. Bütün duvar böyle seramik parçaları.





Bu da somonlu tortilla efendim. Denemenizi öneririm içinde balık olması da şart değil bence. Salam, pastırma, et, tavuk da olabilir. Çok lezzetli ve bana ilginç geldi.





Bir kasede krem peynir ve bol dereotunuı iyice karıştırıyoruz. Tuz ve istediğimiz miktarda pul biber de katıyoruz.




Tortillanın üzerine bu karışımı yayıyoruz. Kenarına piyazlık doğranmış kırmızı soğan ve somon fümeleri diziyoruz.





Sıkıca rulo yapıp streçe sarıyoruz ve buzdolabında en az iki saat bekletiyoruz.






Sonra buzdolabından çıkarıp istediğimiz boyutlarda kesiyoruz.





Bu da Galatasaray Kalamış tesislerinde çektiğim güneşin batma anı. Bu sefer çok karışık bir post oldu gerçekten. :)) Daha da karıştırmadan son veriyorum. Hoşçakalın.

30 yorum:

  1. Her şeyin yolunda olsun da, uzun aralar sorun değil. Yazın sık sık olabiliyor. Rehavetten, tatilden, sıcaklardan :)
    Balıkla yoğurt ben de yemezdim :D Ama yavaş yavaş o fikri attım gibi. Ama yine de ilk akla gelebiliyor balık var yoğurtlu bişey yapmayalım gibisinden :)
    Köprüye canım çok sıkıldı yaa. Çok gerekli olduğunu söylüyorlar ya, başladılar ya, hadi öyle olsun, hayırlı uğurlu olsun inşallah nurtopu gibi üçüncü havaalanımız ve köprümüz.. Sonra görürüm ben onları, oralar da yerleşim yeri olup bütün ormanlık katledilince.
    Neyse daha da coşup saydırmadan gideyim ben :)
    Karışık postlar iyi oluyor. Tekrar görüşmek üzere. İyi bayramlar, iyi haftalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedense yazın blog aklıma gelmiyor halbuki değişik şeyler de yaptım. İnstegram falan da etkiledi galiba Bence artık balıkla yoğurt yenmez inancından yavaş yavaş vazgeçin. Köprüye gerekli diyorlar da gene <İstanbul trafiğine çözüm değil ki. Sana da iyi bayramlar, teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  2. Fellah köftesi harika görünüyor ellerinize sağlık. Balık köftesi çok leziz görünüyor ama ben de balıkla yoğurdu birlikte tüketmeye korkanlardanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra fellah köftesini çok sık yapacağım çünkü hem nispeten sağlıklı, hem de çok lezzetli. Balık mantısı görüşünüzü kabul etmiyorum ama saygı duyuyorum. :) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  3. Hepsi nefis görünüyor, ellerinize sağlık.Ancak balık mantısına sanırım ben de mesafeli yanaşacam, yoğurt filan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hlabuki bir tatsanız bu lezzeti unutamazsınız emin olun. Ama tabii önyargılar yıkılamıyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  4. Süpersiniz İlhan Bey, öğlen yemeğinden önce açtım blogunuzu iştahım açıldı, her şey süper elinize sağlık, balık mantısı not edildi denenmek üzere, 3. köprü ise dediğiniz gibi insanın içini acıtıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balık mantısını benim gözümle gören birine rastlamak ne güzel. Benim anşlamadığım bu yaşıma kadar balık-yoğurttan zehirlenen birine rastlamadım ben. :) Deneyin bence de. Üçüncü köprü civarı facia gerçekten artık yapacak bir şey de yok. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. yemekler filan süper de o köprünün civarındaki o talan görüntü içimi acıttı benim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de benim oturduğum yerde tam karşımda her sokağa çıkışta lanet okuyorum yapanlara. Bitince dua edersin falan diyenler var ama yapım aşamasındaki talanı görünce hiç zannetmiyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  6. İlhan bey size katılıyorum yaz gelmesi mi yoksa ramazan dolayısıyla mı bilemiyorum ben de bloğumla ilgilenemedim. Diğer blog ziyaretlerimi de yapamadım. inşallah bundan sonra her ikisinide ihmal etmem. sağlıkla kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazları hep böyle oluyor bütün bloglarda durum aynı galiba. Kışın hızlanırıa umarım balık falan çok olsun da. :) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. fellah köftesini bende sık yaparım. balık mantısını ilk kez duydum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fellah köftesi bence sofralarımızda hak ettiği değeri bulamıyor ben de çok sevdiğim halde çok seyrek yapılır bizde. Balık mantısı olağanüstü ama yoğurt- balık yenmez deyişi çok kişiyi mahrum ediyor bu lezzetten. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. öncelikle gülden hanım'a geçmiş olsun,sanırım herşey yolunda artık.
    bikaç ay önce eşimle rumeli kavağına uzanıp bi balık yemişliğim vardı,ancak o kadar yakından gördüğüm köprü inşaatı iştah kaçırıcı oldu. üzüldük,üzüldüğümüzle kaldık.gören herkes vah vah diyor ama böyle böyle devam ediyor işte.
    ne diyelim!
    hoşgeldiniz

    YanıtlaSil
  9. İletirim iyi dileklerinizi. Evet köprü civarı insanı kötü yapıyor hele eski halini bilince. Kimsenin taktığı yok zaten bütün hızıyla devam ediyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  10. Diyarbakırlı bir arkadaşım yapardı Fellah köftesini. Çok severim ben de. Görünce canım istedi ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka süper yapar ben sadece bildiğim kadar yapabildim. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  11. İnanın hiç bitmesin istedim. Çok gerçekçi hayatın içinden bir yazıydı. Yoğurtlu tabağı görünce etli yaprak sarması zannettim. Balık köftesi olacağı katiyyen aklıma gelmezdi Şu Set Balıkçısına gitmeyi çok istiyorum. Ağız tadıyla güzel günler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi siz söyleyince canım etli yaprak sarması istedi. Set balığa mutlaka gidin fiyatlarıyla, servisiyle, kalitesiyle inanılmaz. Teşekkür ederim iyi dileklerinize ve yorumunuza.

      Sil
  12. Geçmiş bayramınız mübarek olsun İlhan bey....Fellah köftesine bayılırım olsa da yesem dedim şimdi...o önyargılı olanlardan biri de benim aslında :(( artık kırıyorum önyargılarımı...olan ülkemizin yeşiline oluyor...yazık çok yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinde geçmiş bayramınız kutlu olsun.Evet kırın önyargıları ve hemen bir balık mantısı yiyin. :) Hem de çok yazık olduyor ama dünkü 31 canın ölümü hepsinin önüne geöçti. Işıklar içinde yatsınlar. Yorumuna çok teşekkür ederim.

      Sil
  13. Balığı rahmetli babam hep yoğurtla yerdi dolayısı ile alisikimdir :)) ama balık mantısı ilk kez duydum denemek isterdim.önce sarma sandım :)) .risotto dediğinplease ince hamur mu burada tortilla diye biliniyor ve özellikle yaz zamanı her şekilde kullanıyorum. .lezzetli olmuş görünüş afiyet olsun fellah köftesi yemedim de yapmadimda zaten yapsam yerdim ;) denemek isterim..memleketin herhali üzücü son zamanlarda.ölümler ve.her yer talan 😯güzel paylaşım için teşekkürler Gülden hanıma tekrardan geçmiş olsun..sevgiler Canada dan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de çocukluğumdan beri yenir diye hatırlıyorum. Yoğur-balık birlikteliğine itirazın yoksa balık mantısını dene bence. Tortilla tabii ya çok özür bu yazıyı yazarken sabahtan beri dilime risotto takılmıştı. Hemen düzeltiyorum. Fellah köftesi herkesin sevebileceği, hafif de sayılabilecek bir yöresel yemek. Çok da güzel oluyor. Memleketin hali hem de çok üzücü ve ne olacağı belirsiz. İkazın ve yorumun için teşekkür.

      Sil
  14. İnsan bir blogu gezerken bu kadar mı zevk alır ve ağzı sulanır :)

    YanıtlaSil
  15. fellah köftesini çok severim.balık la malesef çok aram yok ama sunum çok güzel.ellerinize sağlık.mutlu sağlıklı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de güzel günler olsun teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  16. Balık mantısını görünce gözlerim kocaman açıldı desem. Tadını kafamda canlandırmaya çalıştım, sonra vazgeçtim. Fellah köftesini annem de çok yapar ve ailecek bayılırız :) tortilla da pek iştah açıcı duruyor. Köprülere gelince, dua edelim de o köprülerin altından daha çoooook sular geçmesin İlhan Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin olun balık mantısı nefis oluyor. Bir yerde rastlarsanız kıyısından bir tatmanızı öneririm. Evet hergün giden gencecik canları, onların arkalarında kalan dramı gördükçe keşke her şey köprüyle kalsaydı diyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil