19 Kasım 2014 Çarşamba

LEVREKLİ MOR SALATA - BİBERLİ, PİRİNÇLİ KEREVİZ



Bugün sizinle muhteşem iki tarif paylaşacağım. Bu akşam ki menümüzdü. Gerçi Gülden et yok mu, tavuk yok mu, balık da mı yok falan gibi serdenişlerde bulunsa da sonradan o da kabul etti menünün çok güzel olduğunu. :)) Aslında bir tek levrekli salata bile yeterdi. İki tarifi de şiddetle tavsiye ediyorum.






Levreğimizi fileto çıkarttırıyoruz balıkçımıza. Levrek yerine beyaz etli büyük her balıktan da olur, hatta dondurulmuş hazır satılan fileto balıklar bile uygun bence. Balığımızı yedi dakika haşlıyoruz, soğutup kuşbaşı doğruyoruz. İki adet patatesi de haşlayıp aynı şekilde doğruyoruz.






Pancar turşumuzu küçük küçük kesiyoruz. Bir adet kırmızı turbu kibrit çöpü büyüklüğünde doğruyoruz. Taze saoğanlarımızı da aynı şekilde. Derin salata kasemize balıkları, pancarı, patatesi koyup üzerine kuru nane serpiyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
Başka bir kasede turbu, soğanı , limon suyunu, tuzu ve az zeytinyağını karıştırıyoruz. Bu karışımı salataya ekliyoruz.
Üzerine dereotu ve ceviz serpiştiriyoruz. Bu salatanın orjinalinin yanında çeşitli baharatlarla tatlandırılmış süzme yoğurt oluyor ve öyle servis ediliyor. Ama ne zaman balığın yanına yoğurttan bahsetsem tepki aldığım için bunu yazmamışım kabul edin. :)))) Gerçekten çok haysiyetli bir salata oluyor.



Biberli, pirinçli kereviz salatası :



Bu da çok güzel oldu. Hem lezzet, hem de sağlık açısından ideal bir salata.






Havucu temizledikten sonra verev doğruyoruz. Yeşil ve kapya biberi kalın jülyen parçalar şeklinde kesiyoruz. Kerevizi de biberlerin büyüklüğünde parçalar halinde kesiyoruz.






Hepsini içinde limonlu su bulunan derin bir kaseye koyuyoruz.





Tavaya az zeytinyağı koyup ince ince doğradığımız kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sebzeleri de ekleyip yaklaşık on dakika daha kavuruyoruz. Yarım su bardağı sıcak su ekliyoruz, su kaynayınca bir avuç kadar pirinci katıyoruz. Bir kesme şeker, biraz tuz koyup sebzeler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Servis tabağına alınca üzerine bol limon suyu ve bol maydanoz koyup yiyoruz. Afiyet olsun.

24 yorum:

  1. yemede yanında yat denilen şey bu tarifler için olabilir mi?
    aman Allahım

    YanıtlaSil
  2. İkisi de çok lezzetliydi gerçekten. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  3. Yine yakın çekim ve davetkar görüntüler;) misss;) ellerine sağlık dostum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim hele rejimde süper. :)) Teşekkür yoruma.

      Sil
  4. vitamin deposu tarifler olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Hem vitamini bol, hem kalorisi az, hem de çok lezzetli. Teşekkür ederim yorum için.

    YanıtlaSil
  6. Levrekli salatada aklım kaldı. Her iki salatada süper sağlıklı ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenizi öneririm gerçekten ikisi de çok lezzetli oldu. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. Pratik, sağlıklı ve enfes iki tarif. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle. Sağolun yorumunuz için.

      Sil
  8. Kerevizi yalnizca salatada severim,
    Ellerinize saglik, yiyenlere afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kereviz kokusu yüzünden çoğu kişinin sevmediği bir sebze bense kokusunu çok seviyorum. Salatası da çok güzel olur, hem de faydalı. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  9. İkisi de tam benlik tarifler. Pişmiş sebzeli salataları seviyorum. Balıklı salata da harika.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozellikle balikli salatayi tavsiye ederim. Artik salatalara her sey girebiliyor. Tesekkur ederim yorumuna.

      Sil
  10. İlhan bey bunlara salata demek haksızlık olur ya..Çok güzel ikisi de, sizin tarifleri bayıla bayıla yiyoruz..Ellerinize sağlık, özelikle balık tariflerinizi hiç kaçırmıyorum, haberiniz olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana yapip bir de beyeniyorsaniz. Evetsalata ama ornegin balikli olantek basina yeter bir ogune. Tesekkur ederim yorumunuza.

      Sil
  11. Az once yorum gonderdim ama gitmemis olabilir yada bu ikinci..Salata nefis olmus..bu gece cok balik tarifi gordum ama hicbirini yapamam malum kafa goz meselesi ancak bu tarifini uygulayabilirimki sos unla yerim ben:)) nefis olur..sebzeler ise vazgecilmezler..Bu arada diet yarismasi varmis sonunda bir sise Turk sarabi varsa bende katilayim yoksa hic zahmet etmeyim:)) Birde pilav ustu hamsimi gordum biryerlerde sanki??:))) hamsiler yenmis ama pilavi kim yemis acaba??:)) Afiyetler olsun ellerine saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka yorum gelmedi sneden ama ben gene dün topluca yorumları sildim galiba. Kimlerin olduğunu da bilmiyorum. :( Diet mi o da ne? :)) Şaka ya gene başaramıyorum galiba bu diyet işini. Valla hamsileri de pilavı da yeedik bir güzel. Hatta kalanını da bu akşam yedik. :) Teşekkür yorum için.

      Sil
  12. Yanıtlar
    1. Balık konusunda da çok uzman blogger var , balığı sevdiğimiz için sık pişiriyoruz böyle olunca da alternatif pişirme yöntemleri arıyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  13. Yine yapmışsınız yapacağınızı.Elmalı kereviz salatasını severim de bunda pek düşünemedim.denemek gerekiyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer kerevizi seviyorsanız çok değişik şekillerde kullanabilirsiniz hepsi de güzel oluyor. Ama sevmeyen de kokusuna bile dayanamıyor. :( Bu şekliyle deneyin umarım seversiniz. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  14. Çok farklı ve güzel bir tarif :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil