2 Kasım 2014 Pazar

FIRINDA SEBZELİ TAVUK ŞİŞ



Bir buçuk ay olmuş son paylaşımımı yapalı. Ne kadar çabuk geçmiş. Diz üstü bilgisayarım bozuldu neredeyse iki ay oluyor hala yapılamadı. Resmi servisine gönderdim bir ay sonra geri geldi ama sorun gene devam ediyor. Gülden'in bilgisayarı ancak akşamları elime geçiyor onda da ayarlar değişik falan zorlanıyorum blog yazmakta. Bu arada oğlum Arda'nında dolayısıyla bizim de içinde olduğumuz Galatasaray başkanlık seçimleri vardı, bu süreçte yorulduk biraz ama güzel bir heyecandı sonu da güzel oldu. Arda Galatasaray yönetim kurulunda şu anda. Bu arada mesaj, mail ve yorumlarla uzun bir süre paylaşım yapmamamı merak edenlere de çok teşekkür. Bu da blog yazmanın en güzel tarafı. Neyse bu süreçte bol bol balık yedik tahmininiz üzere. Bu sene balık çok bol ve güzel balıklar var. Biliyorsunuz sonra çok arıyoruz bu balıklı günleri onun için değerlendirmek gerek. Bugün paylaşacağım yemek çok orjinal değil ama fırında olduğu için çok hafif ve de çok lezzetli.






Tavukları ben hazır şişte aldım ama terbiye ettim. İsterseniz siz kendinizde parçalayıp istediğiniz şekilde şişe dizebilirsiniz.






Soya sosu, zeytinyağı, tuz, taze çekilmiş karabiber, kekik, soğan suyunu iyice karıştırıp tavuk şişleri içine attım ve harmanladım. İki saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.






Sonra bir fırın kabına şişleri yerleştiriyoruz. Aralarına yuvarlak doğranmış patlıcanları, patatesleri yerleştiriyoruz. Üstlerine julyen doğranmış kapya biberleri, yeşil biberi, çeri domatesleri koyuyoruz. Bir kaşık salçayı sıcak suda eritiyoruz içine biraz zeytinyağı koyuyoruz. Bu karışımı sebzelerin üzerine gezdiriyoruz. Biraz da tuz serpip tavuk ve sebzelerimizin üzerini folyo kağıdıyla sıkıca kapatıyoruz. Önceden iki yüz dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.

19 yorum:

  1. son yaziniza gelip baktigimda Pc.nizin tamirde oldugunu ve cep tlf.dan blog yazamadiginizi yazdiginizi görmüstüm yorumlarda...Ben de kücük klavye kullanamiyorum, tlf.dan mesaj bile yazamam:(( Bu arada yogun günler yasamissiniz, Arda´yi tebrik ediyorum...
    Fotograflar harika, lezzetli oldugu belli oluyor....Ellerinize saglik, afiyetler olsun...

    DiPNOT; ünlü futbolculardan imzali resim almamiz mümkün olur demi:)) Blog arkadaslariniza özellikle de oglu futbol meraklisi olan "Blogger Anneleri" ne torpil gecmelisiniz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgisayara o kadar bağımlı olmuşuz ki yokluğu büyük bir boşluk yaratıyor. Kötü bir durum tabii ki. Arda'nın olayını hiç sizin bakış açısından görmemiştim. Bakın iyi oldu imzalı resim konusunda kendimi de sıraya alayım. :) Teşekkür ederim iyi di,leklerinize ve yorumunuza.

      Sil
  2. İlhancığım daha önce de kutladım ama yine kutlamak istiyorum. Genç beyinlerin tüm enerjileri ile yapmak istedikleri her şeyi yürekten destekliyorum. Arda'nın başarısı muhteşem ;) tabii ki onları bu günlere taşıyan güzel eşin ve sen de muhteşemsin. Arda'nın güzel eşinin payını da unutmamak lazım;) Başarılı her erkeğin yanı başında bir kadın olduğu çok iyi bilinir. Ceyda'yı da kutluyorum. Gelelim fırında tavuğa. Küçük hanım köfte yemeğe başladı başlayalı biz de tavuk yemekleri bitti;) gördüğün gibi menü hanımefendiye göre oluşturuluyor. Bu nedenle dolma, köfte baş yemeğimiz bu aralar. Ama resimlerden manzara beni öylesine etkiledi ki, kendime yapıp yiyeceğim herhalde ya da gelip tabağımı sizin tepsiye uzatacağım;) sevgiler arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki sevindik, gururlandık ama Arda'nın çok yoğun bir çalışma yaşamı başladı. Güzel sözlerine herkes adına çok teşekkür ederim. Ama sırf köfte de olmaz ki. Çocuklara köfte ile patatesi koy tamam. Tekrar çok teşekkürler.

      Sil
  3. Öncelikle hoş geldiniz. Galatasaraylı olarak Arda'yı kutluyorum.
    Ellerinize sağlık. Balıklar çok güzel görünüyor.
    Esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda adına da teşekkür ediyorum size. Balık değil de tavuk olacaktı. :) Ama bana ilham verdiniz aynı yemeği balıkla da yapmaya karar verdim. :)))) Yorum için de sağolun.

      Sil
  4. Tekrardan tebrikler Ardaya vede sana ve Gulden e vede Ardanin yanindaki herkese..Basarilari daim olsun..Tavuk sis (tavuk yemeyi biraktiysamda) nefis gozukuyor ellerine saglik afiyetler olsun..(2,yorum olabilir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes adına çook teşekkürler. İnşallah başarılı olur. Tavuk yememekle aslında iyi ediyorsun ama tavuk pişirme kolaylıkları açısından benim vazgeçemediklerimden. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  5. Aa kutlarım ne güzel bir haber bu. Başarılar dilerim oğlunuza.
    Merak etmiştim sizi. Dönmenize sevindim. Yemek çok nefis olmuştur. Bu aralar ben de sebze ve eti birlikte çok kullanıyorum. Fazla karbonhidrat tüketmemek için güzel ve doyurucu oluyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileklerine çok teşekkür. Evet hala tam dönemedim aslında bilgisayarım hala sorunlu. :( Teşekkür ederim yorumuna da.

      Sil
  6. Harika görünüyor ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  7. nefis nefisss.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten nefis de asıl sağlıklı bir pişirme yöntemi olması önemli. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  9. Geçen aklımdan geçiyordu uzun süredir paylaşım yapmadığınız.Çok güzel bir tarifle geri dönmüşsünüz.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ne yazık ki yapamadım pc deki sorunlar yüzünden. Bu tarif fırında olduğu için lezzetini kaybetmeden sağlıklı bir şekilde pişiyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  10. Dönmüssünüz sahalara ilhan bey, hoşgelmiş siniz, yemek süper her zamanki gibi, ellerinize sağlık, ayrıca oğlunuzun da başarılarının devamını dilerim..ne mutlu size..Mutlu kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel sözlerinize ve dileklerinize. Zorunlu bir ara oldu.

      Sil
  11. Merhaba, geçen gün geldim iki satır yazamadan kalkmak zorunda kaldım. Bu gün yeniden uğradım çünkü, yarın sebzeli tavuğu yapmak istiyorum. Bir daha bakayım dedim. Tepsinin görünüşü çok hoş.
    Ne olacak bu Galatasaray'ın hali :)) Bir (eski Galatasaray'lı) dost. Bu arada bende tebrik ediyorum. Genç arkadaşa görevinde başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuğu yaparsanız düşüncenizi yazarsanız sevinirim. Galatasaray'ın hali şu an pek iyi değil ama düzeliriz. :)) İyi dileklerinize ve yorumunuza teşekkür.

      Sil