14 Mart 2013 Perşembe

ENGİNARLI PATLICAN

 



                   



Aslında bugün balık tarifi paylaşacaktım, :))) ama hem Nilgün, ( lezzetliatolye.blogspot.com) hem de tatlicuma.blogspot.com iki nefis somon ve levrek tarifi vermiş, onun için gene başladığım diyete uygun çok çok lezzetli bir yemek tarifi veriyorum. Cümle abuk oldu galiba ama anlaşılıyor sıkıntı yok. :)) Enginar artık biliyorsunuz Kıbrıs'tan geliyor neredeyse bütün sene mevcut. O kadar lezzetli değil ama İzmir enginarı da çıkıyor hemen de kayboluyor. Ama aşağıda patlıcanın közlenmesi , süzme yoğurt ve enginar birleşimi çok uyumlu ve lezzetli oldu. Çok seveceğinize eminim mutlaka yapın.
















Malzemeler:







4 adet enginar
2 adet patlıcan
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Beyaz peynir
1 su bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
1/2 demet dereotu
















Tarif:






Temizlenmiş enginarları içinde limon suyu ve su olan bir kapta bekletelim.
Bir tencereye yarın çay bardağı zeytinyağı, yarım limonun suyunu, kesme şekeri, tuzu ve bir bardak da su koyarak kaynatalım. Enginarları ilave edelim, yumuşayıncaya kadar pişirelim.Enginarları çıkarıp soğumaya bırakalım.















Patlıcanları közleyelim, kabuklarını soyalım. Üzerine sirkeyi ve zeytinyağını koyarak çatalla ezelim.
Beyaz peyniri süzme yoğurtla robotta çekelim, patlıcanlara ekleyelim ve ezme işlemine devam edelim. Dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştıralım.
Enginarları servis tabağına alalım, içlerine patlıcanlı karışımdan koyalım. En üste de ince doğranmış dereotu serpelim. Afiyet olsun.

30 yorum:

  1. Offff enginarı çokkk severim patlıcanı da birleşince ne kadar güzel olmuştur denemeli:) şimdi İzmir de bol bol enginar çıktı pazarlarda bol bol yiyoruz :)eline sağlık görüntü harika:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol varsa siz de bol tüketin hem de ne kadar faydalı. Ama onlar da Kıbrıs olabilir, İzmir enginarına bence daha 2 ay var. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  2. Enginarı aynı tariflerle pişirmek bıktırabiliyor. Farklı tarifler olması iyi olur. Közlenmiş patlıcan sevdiğim bir lezzet olduğuna göre denemekte fayda var ama ben İzmir'i beklemekte kararlıyım :))
    Kolaylıklar diliyorum...

    YanıtlaSil
  3. Evet patlıcan ve enginar uyumu çok güzel oldu. Bunlar alıştı İzmir çıkınca da Kıbrıs'tan getirirler. Yiyince anlaşılırda yemeden nasıl olacak bilmiyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  4. Çok hafif tam diyet yemeği olmuş ellerinize sağlık..Patlıcan acaip lezzet vermiştir enginara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem diyet, hem lezzetli. Çok yakıştılar birbirlerine. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. Enginarı ilk defa patlıcanla beraber duyuyorum..Ama siz yaptığınıza göre mutlaka süper olmuştur.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yakıştılar, bir deneyin seveceksiniz. Teşekkür ederim.

      Sil
  6. Harika yenmezmi mmmmm mis.
    Elinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de sağlıklı. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. Aman İlhan bey ne güzel bir fikir ellerinize sağlık.. Bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feray hanım deneyin çok güzel oluyor. Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Mutfağımda yer edinemeyen bir sebze ne kadarda vitaminli halbuki.. Bu tarifi çok beğendim mutlaka deneyeceğim Allah nasip ederse. Ellerinize sağlık, teşekkürler paylaşımınız için!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet vitamin deposu hem de lezzetli. Böyle bir deneyin mutlaka seveceksiniz. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  9. İzmirde enginar çıktı daaaa.......bu şekilde sevilir ama enginar ,bakalım...ellerinize sağılık ve balıkları saklayın ,bir gün onların sırası da gelecek,ellerinize sağılık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet balık yasağı yaklaştı çok arayacağız. İzmir enginarı da süper olur gerçekten. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  10. Enginarı hep zeytinyağlı olarak yemiş biri olarak farklı tarifler görünce hoşuma gidiyor. hiç evde kendim yapmadım ama. Bu arada enginarlarınız ne kadar beyaz, çok hoşuma gitti, çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık İlhan bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla o beyazlık iyi mi, kötü mü bilemedim. :)) Bir suyun içinden çıkarıp veriyorlar artık neyse o su. Gerçi yıkıyoruz falan ama. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  11. Nefis,nefis,nefis. Buralarda enginar bulur bulmaz yapacağım. Bu arada Kasım da ben de ilk defa enginar fidesi ektim ama bu yıl ürün vermez herhalde. Kısmetse önümüzdeki yıl...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diktiğiniz fide 1 tane bile verse onun verdiği haz yeter. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. Enginar ve Patlıcan'ı çok seviyorum ama iki tadın birleşimi nasıl olucak ağızda nasıl bir tat bırakıcak çok merak ettim. İkisini bir arada hiç düşünmemiştim İlhan :)
    Ama siz diyorsunuz ki çok güzel oluyor inşallah bir denemek kısmet olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveceğini umuyorum çok yakıştılar. Deneyin bence de. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  13. Sevgili İlhan, bir türlü enginar yapmayı beceremedim:))
    Birgün umarım şeytanın bacağını kıracağım. Aslında denemedim hiç ama sanki istediğim sonucu alamayacakmışım gibi geliyor:)
    Ellerine sağlık, yazını görünce yapmak istedim bende.
    Umarım sonuç iyi olur:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok da güzel yaparsın. Zorluğu soymaktı ama artık hazır satılıyor. Geriye bir zorluk kalmıyor. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  14. Allahım ben pasta yaparken bloglarda neler kotarılmış, ancak şimdi görebiliyorum. Arkadaşım gününe rast gelseydim ayıp mayıp bakmaz yemeğe misafir ettirirdim kendimi:))) Tanrı misafiri kapıdan çevirecek haliniz yok ya:))) Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama senin pasta gerçekten olağanüstü. Tabi ki ne zaman istersen gelebilirsin. Teşekkür ederim.

      Sil
  15. Hastalik girice araya kac rarif kacirmisim
    Enginar ve patlıcan iki çok sevdiğim lezzet
    Eminim cok lezzetli olmustur
    Hic birlestirmek aklima gelmezdi
    Teşekkür ler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar çok geçmiş olsun. Uyumları süper oldu. Dene bak, seveceksin. Teşekkür ederim.

      Sil
  16. Ellerinize sağlık İlhan Bey nefis bir tarif vermişsiniz..Daha önce hiç görmemiş olduğum bir tarif..Dondurucuya atmış olduğum bir kıyamet enginarım tarifinizle hayat bulacaklar..İlk fırsatta deneyeceğim ve yorumumu bildireceğim ..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enginar o kadar güzel bir sebze ki her şaeyle uyum sağlıyor. Ben fazla donduramadım bu sene. Deneyin mutlaka. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil