Aslında bugün balık tarifi paylaşacaktım, :))) ama hem Nilgün, ( lezzetliatolye.blogspot.com) hem de tatlicuma.blogspot.com iki nefis somon ve levrek tarifi vermiş, onun için gene başladığım diyete uygun çok çok lezzetli bir yemek tarifi veriyorum. Cümle abuk oldu galiba ama anlaşılıyor sıkıntı yok. :)) Enginar artık biliyorsunuz Kıbrıs'tan geliyor neredeyse bütün sene mevcut. O kadar lezzetli değil ama İzmir enginarı da çıkıyor hemen de kayboluyor. Ama aşağıda patlıcanın közlenmesi , süzme yoğurt ve enginar birleşimi çok uyumlu ve lezzetli oldu. Çok seveceğinize eminim mutlaka yapın.
Malzemeler:
4 adet enginar
2 adet patlıcan
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Beyaz peynir
1 su bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı sirke
1/2 demet dereotu
Tarif:
Temizlenmiş enginarları içinde limon suyu ve su olan bir kapta bekletelim.
Bir tencereye yarın çay bardağı zeytinyağı, yarım limonun suyunu, kesme şekeri, tuzu ve bir bardak da su koyarak kaynatalım. Enginarları ilave edelim, yumuşayıncaya kadar pişirelim.Enginarları çıkarıp soğumaya bırakalım.
Patlıcanları közleyelim, kabuklarını soyalım. Üzerine sirkeyi ve zeytinyağını koyarak çatalla ezelim.
Beyaz peyniri süzme yoğurtla robotta çekelim, patlıcanlara ekleyelim ve ezme işlemine devam edelim. Dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştıralım.
Enginarları servis tabağına alalım, içlerine patlıcanlı karışımdan koyalım. En üste de ince doğranmış dereotu serpelim. Afiyet olsun.
Offff enginarı çokkk severim patlıcanı da birleşince ne kadar güzel olmuştur denemeli:) şimdi İzmir de bol bol enginar çıktı pazarlarda bol bol yiyoruz :)eline sağlık görüntü harika:)
YanıtlaSilBol varsa siz de bol tüketin hem de ne kadar faydalı. Ama onlar da Kıbrıs olabilir, İzmir enginarına bence daha 2 ay var. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilEnginarı aynı tariflerle pişirmek bıktırabiliyor. Farklı tarifler olması iyi olur. Közlenmiş patlıcan sevdiğim bir lezzet olduğuna göre denemekte fayda var ama ben İzmir'i beklemekte kararlıyım :))
YanıtlaSilKolaylıklar diliyorum...
Evet patlıcan ve enginar uyumu çok güzel oldu. Bunlar alıştı İzmir çıkınca da Kıbrıs'tan getirirler. Yiyince anlaşılırda yemeden nasıl olacak bilmiyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.
YanıtlaSilÇok hafif tam diyet yemeği olmuş ellerinize sağlık..Patlıcan acaip lezzet vermiştir enginara..
YanıtlaSilHem diyet, hem lezzetli. Çok yakıştılar birbirlerine. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilEnginarı ilk defa patlıcanla beraber duyuyorum..Ama siz yaptığınıza göre mutlaka süper olmuştur.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok yakıştılar, bir deneyin seveceksiniz. Teşekkür ederim.
SilHarika yenmezmi mmmmm mis.
YanıtlaSilElinize saglik.
Hem de sağlıklı. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilAman İlhan bey ne güzel bir fikir ellerinize sağlık.. Bayıldım...
YanıtlaSilFeray hanım deneyin çok güzel oluyor. Teşekkür ederim.
SilMutfağımda yer edinemeyen bir sebze ne kadarda vitaminli halbuki.. Bu tarifi çok beğendim mutlaka deneyeceğim Allah nasip ederse. Ellerinize sağlık, teşekkürler paylaşımınız için!
YanıtlaSilEvet vitamin deposu hem de lezzetli. Böyle bir deneyin mutlaka seveceksiniz. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silİzmirde enginar çıktı daaaa.......bu şekilde sevilir ama enginar ,bakalım...ellerinize sağılık ve balıkları saklayın ,bir gün onların sırası da gelecek,ellerinize sağılık.
YanıtlaSilEvet balık yasağı yaklaştı çok arayacağız. İzmir enginarı da süper olur gerçekten. Teşekkür ederim yorumuna.
SilEnginarı hep zeytinyağlı olarak yemiş biri olarak farklı tarifler görünce hoşuma gidiyor. hiç evde kendim yapmadım ama. Bu arada enginarlarınız ne kadar beyaz, çok hoşuma gitti, çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık İlhan bey.
YanıtlaSilValla o beyazlık iyi mi, kötü mü bilemedim. :)) Bir suyun içinden çıkarıp veriyorlar artık neyse o su. Gerçi yıkıyoruz falan ama. Teşekkür ederim yorumuna.
SilNefis,nefis,nefis. Buralarda enginar bulur bulmaz yapacağım. Bu arada Kasım da ben de ilk defa enginar fidesi ektim ama bu yıl ürün vermez herhalde. Kısmetse önümüzdeki yıl...
YanıtlaSilDiktiğiniz fide 1 tane bile verse onun verdiği haz yeter. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilEnginar ve Patlıcan'ı çok seviyorum ama iki tadın birleşimi nasıl olucak ağızda nasıl bir tat bırakıcak çok merak ettim. İkisini bir arada hiç düşünmemiştim İlhan :)
YanıtlaSilAma siz diyorsunuz ki çok güzel oluyor inşallah bir denemek kısmet olur. Ellerinize sağlık.
Seveceğini umuyorum çok yakıştılar. Deneyin bence de. Teşekkür ederim yorumuna.
SilSevgili İlhan, bir türlü enginar yapmayı beceremedim:))
YanıtlaSilBirgün umarım şeytanın bacağını kıracağım. Aslında denemedim hiç ama sanki istediğim sonucu alamayacakmışım gibi geliyor:)
Ellerine sağlık, yazını görünce yapmak istedim bende.
Umarım sonuç iyi olur:)
Sevgiler...
Bence çok da güzel yaparsın. Zorluğu soymaktı ama artık hazır satılıyor. Geriye bir zorluk kalmıyor. Teşekkür ederim yorumuna.
SilAllahım ben pasta yaparken bloglarda neler kotarılmış, ancak şimdi görebiliyorum. Arkadaşım gününe rast gelseydim ayıp mayıp bakmaz yemeğe misafir ettirirdim kendimi:))) Tanrı misafiri kapıdan çevirecek haliniz yok ya:))) Sevgiyle kalın.
YanıtlaSilAma senin pasta gerçekten olağanüstü. Tabi ki ne zaman istersen gelebilirsin. Teşekkür ederim.
SilHastalik girice araya kac rarif kacirmisim
YanıtlaSilEnginar ve patlıcan iki çok sevdiğim lezzet
Eminim cok lezzetli olmustur
Hic birlestirmek aklima gelmezdi
Teşekkür ler
Tekrar çok geçmiş olsun. Uyumları süper oldu. Dene bak, seveceksin. Teşekkür ederim.
SilEllerinize sağlık İlhan Bey nefis bir tarif vermişsiniz..Daha önce hiç görmemiş olduğum bir tarif..Dondurucuya atmış olduğum bir kıyamet enginarım tarifinizle hayat bulacaklar..İlk fırsatta deneyeceğim ve yorumumu bildireceğim ..Sevgiler..
YanıtlaSilEnginar o kadar güzel bir sebze ki her şaeyle uyum sağlıyor. Ben fazla donduramadım bu sene. Deneyin mutlaka. Teşekkür ederim yorumunuza.
Sil