Bugün ızgara muz tarifini Çin mutfağında yapılan şekliyle paylaşıyorum. Daha önce kabuklarıyla ızgara yapıp arasını keserek içine pekmez koyarak denemiştim. Genel olarak damak tadımıza ters gelebilir ama ben sevdim. Gerçi ne kadar abuk sabuk şey varsa severim ben. :)) Bunu da onlardan biri kabul edin.
Aslında hem tatlı, hem meyve yerine geçebilir, hem de çok hafif oluyor. İki adet muzu soyuyoruz, biraz büyükçe doğruyoruz. Derin bir kasede bir adet yumurtayı çırpıyoruz, yarım bardak süt ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Kasenin içine 1 çorba kaşığı kadar un ve iki çorba kaşığı toz esmer şeker koyuyoruz tekrar karıştırıyoruz. Bir tabağa da galeta unu koyuyoruz.
Tavaya biraz sıvıyağ koyup ısıtıyoruz. Muzları önce yumurtalı karışıma sonra da galeta ununa batırıp yağa atıyoruz. Bir tarafı kızarınca arkasını çeviriyoruz ve o tarafını da kızartıyoruz. Servis tabağına alıp ılık veya soğuk yiyoruz. Tavaya biraz yağ sürüp ızgara şeklinde de pişirebiliriz. Afiyet olsun.
Olmaz ki ama ya...hem muz hem kızartma...İki yönlü yasak :(
YanıtlaSilOna göre neler yiyoruz ama. :)) Kırk yılda bir yenebilir bence. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silblogumu ilk açtığım sıralarda ben de gnocchi denen birşey denemiştim tarifini de koymuştum hatta.o da muzdan yapılan bir hamur tatlısıydı ve gereksiz birşeydi.ogün bugündür muzlu maceralara nokta koydum.sizin ellerinize sağlık,yiyenlere de afiyet olsun ama:)
YanıtlaSilAcaba senin bloğunla ilgili sorun senden mi, benden mi kaynaklanıyor? Hala aynıydı öğlen. Evet ya muzu bu şekilde yapmak pek uymadı galiba bizim tarzımıza. Teşekkür ederim.
Silbaşka kimseden böyle bir sorun duymadım yani güncel olarak takip edenler var.ama sorun her ne ise izleyicim olmaktan çıkıp yeniden bir bakmayı denemeni öneriyorum.belki bu şekilde çözülür,aklıma başka birşey de gelmiyor.
SilYa gene öyle açılıyor ama açılan yerden ana sayfayı tıklayınca düzeliyor. :))
Silolsun,düzelmesine sevindim yine de:)
SilEbru çok ilginç bir tek senin blogda oluyor. :))
SilElinize sağlık İlhan bey,ben diyorum ki üzerine de bir kaç top dondurma mı koysaydık :)
YanıtlaSilEvet pekmezde koyan var. Doğru dondurma da yakışır. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilELLERİNİZE SAĞLIK AMA BEN CESARET EDİP YİYEBİLECEĞİMİ ZANNETMİYORUM
YanıtlaSilBANA UYMAYAN BİR LEZZET
HAYIRLI AKŞAMLAR
Yaşasın ben cesur bir adamım demekki. :)))) Haklısın alışık olmadığımız bir tat. Teşekkür ederim.
SilMerhabalar ben de yeni lezzetleri severim . Türkiye'de ki muzlar kızartma pişirmeye uygun değil, kızartmak pişirmek için iri yassı muzlar var ki Amerika'da görmüştüm ve çiğ yenmiyor bile patates kıvamındalar o muzlardan yapılsa kesin güzel olurdu tarif :)
YanıtlaSilBuralarda da bazen dediğiniz tür muzlara rastlıyorum. Gerçekten daha iyi olur o tür muzlarla. Teşekkür ederim.
Sileski patronlarım koreliydi birkaç kere yedim ben..üzerinede bir değişik sos dökmüşlerdi..çok bayıldığımı söyleyemem ama çokta yenmez değildi..değişik bir tatlı denemek isteyenler için farklı bir tarif...emeğine sağlık..
YanıtlaSilAynen dediğiniz gibi çok lezzetli değil ama yenemez de değil. Teşekkür ederim.
SilHep düzgünlük arada da bir çılgınlık yapmalı insan ,hani uzmanlar diyor ya beyni şaşırtın iyide olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilEvet öyle kabul edelim. Bu sefer de böyle olsun. Balık paylaşımına tercih edersiniz herhalde. :)) Teşekkür ederim.
Silben muzlu herşeye bayılan biri olarak bu şekilde de denemek isterim doğrusu değişik tatlar her zaman güzeldir ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilNe güzel seven biri çıktı. Hemen deneyin bence. Teşekkür ederim.
SilŞahane :) işte bunu yeğenim yapıyor ve ben bayılarak yiyorum İlhan :)
YanıtlaSilDeğişik tatlara açığım siz hep farklı tarifler paylaşıyorsunuz ve bu çok hoşuma gidiyor.
Ellerinize sağlık.
Süper. Bir tane de çok seven çıktı işte. :)) Güzel sözleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.
Sildenemedim ama değişik bir tarifmiş.ellerinize sağlık
YanıtlaSilDeğişikliklere açıksanız mutlaka deneyin. Teşekkür ederim.
SilDeğişik bir tat daha önce hiç yemedim, eşim yediğini ve çok güzel olduğunu söylemişti:) tarifi aldım, deniycem her zaman değişik lezzetlere açığım elinize sağlık:))
YanıtlaSilDediğiniz gibi değişik bir tat denenebilir ama çok şey beklemeyin açıkcası. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
SilFestigan ellerine saglik gecenlerde bende az farklisini-daha dogrusu epey farklisini demem lazim) kahverengi sekerli limon suyu karisimina muzlari batirip izgara yapmis ve ceviz dokmustum sorasinda.. superdi.. Nergis mevsiminin dedigi gibi dondurma da koymustum, ve yaninda az birsey konyak la:)..birdahakine senin tarifi uygulayacagim..
YanıtlaSil(Konyak senede 2-3 kere kahve yaninda yada bazi tatlilarla az olarak ictigim bir icki fazla iciyorum sanilmasin:))
Bence sen kendi tarifinde devam et çünkü benimkinden güzel seninki. :)) Muz+ceviz+ dondurma+konyak . :))) Teşekkür ederim yorumuna.
Silben de severim böyle değişik tarifleri.Çevrem de de söz konusu edilir bu 'şükran'ın ilginç tarifleri var.Bak bir keresinde..."diye anlatılır hatta.olsun ben seviyorum.bunu da deneyeceğim.Ama ızgarada yapmak fikri daha yakın geldi bana:))
YanıtlaSilEvet ızgarası daha sağlıklı ben de öyle yapacağım bundan sonra. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silellerinize sağılık İlhan bey,bir sene ülkemizde de patates bolluğunda dondurma bile yapılmadı mı,meyve ve sebze bol olan ülkelerde değerlendirmek için güzel tarifler çıkıyor .
YanıtlaSilGerçekten meyve sebze ne kadar bol değil mi? Pazarda bir bakıyorsunuz her yer yıkılıyor. Doğru değerlendirmek gerek. Teşekkür ederim yorumuna.
Silben hep merak etmişimdir bu muz kızartmasının tadını.ellerine saglık.
YanıtlaSilDeneyin bazıları çok seviyor. Değişik bir tat işte. Sağolun yorumunuz için.
SilDuydum ama denememistim. Ellerinize saglık. Çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilDeğişik tatlara açıksanız deneyin. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilSevgili İlhan, bayılırım ben buna. Ama evde yapmak hiç aklıma gelmemişti.
YanıtlaSilDeneyeceğim ama dediğin gibi, ızgara şeklinde:)
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...
Doğru ızgarası sağlıklı da olur. Dene bence de. Teşekkür ederim yorumuna.
Silİlginç bir tarif ben muzuda pek sevmediğimden, ama tadınıda merak ettim şimdi.
YanıtlaSilEllerinize sağlık İlhan bey..
Feray hanım muzu sevmiyorsanız hiç denemeyin derim. :)) Sevenlere bile aykırı geldi yorumlara bakarsanız biraz riskli. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilMuz kizartma deyince hep aklima Elvis Presley gelir. O muzu dilimler, uzerine fistik yagi surulmus ekmek arasina muzlari dizip sandovic yaptikdan sonra hepsini kizartirmis. Allah rahmet eylesin :-) Sizin tarifden biraz degisik ama o da kizartma. Biz Elvis sandovicini kizartmadan yapip severek yiyoruz. Tavsiye ediyorum
YanıtlaSilElvıs Presley tarifi benden almıştı zaten. :)) En iyisi muzu muz gibi soyup yemek galiba yorumlardan öyle anlaşılıyor. Teşekkür ederim yorumuna.
SilСупер, много вкусно! Поздрави!
YanıtlaSilThank you for your visit.
Silmmm ben severek yerim. Daha önce ben de kabuklarıyla fırında denemiştim ve çok sevmiştim.. Böyle de çok güzeldr bence. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKabuklarıyla da güzel olduğunu biliyorum. Teşekkür ederim.
Silİlhan bey, süppersiniz, çok ilginç ve lezzetli tarfler veriyorsunuz.Denenecekler arasında elinize sağlık.Bu arada bir yorumunuzda balığımızı sormuştunuz, netteki sorundan cvp yazamamıştım kusuruma bakalayın lütfen,balığımız mezgitti ve süpper olmuştu. Balık-kalamar-? soru işareti eşim tarafından düşünülüyor merak etmeyin,balığı hiiç mundar etmez :)ben bebekten dolayı bazen içmiyorum.tarifinizi yapıcam sevgiler :)
YanıtlaSilGüzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Soru işaretinin tek cevabı vardı zaten. :))) Eşinize ve size mutlu, sağlıklı, çok şanslı bir hafta sonu diliyorum.
Silgittigimiz tum cin restaurantlarin da bayilarak yerim.bir de soya sosuna batiririm.missss.gerci hic ev de yapmadim.ama cok lezzetli oluyor.
YanıtlaSilİlk fırsatta soya sosuyla deneyeceğim. Teşekkür ederim yorumunuz ve verdiğiniz bilgi için.
Sil