11 Şubat 2013 Pazartesi

BLOGLARDAN YAPTIKLARIM








Aslında birçok blogdan çok şeyler yapıyorum ama ya fotograf çekmeyi unutuyorum veya başarılı olamıyorum, onun için de yayınlamıyorum. Bazen de soruyorum kaynak göstererek yayınlayabilir miyim diye cevap gelmiyor. Bundan da istemiyorlar anlamını çıkarıyorum açıkcası. Bugün üç harika  yemek paylaşıyorum, tariflerine orjinalinden ulaşırsınız isterseniz.














İlki www.dostbahcesindenlezzetler.blogspot.com dan Emel hanıma ait karidesli ekmekler. Onun tarifinde özel bir peynir vardı, ben baharatlı tel peynirlerden kullandım çok güzel oldu ama yağlı taze kaşar peyniri veya mozerella ile daha da güzel olacağını düşünüyorum.
















İçinde portakal kabuğu rendesi falan çok değişik ve inanılmaz lezzetli. 
















İkincisi nursevincelezzetler.com dan aldığım tarifle yaptığım sodalı börek. Orada kek kalıbında yapılmıştı, şekli de çok daha güzeldi. Su böreği kıvamında ve çok lezzetli oldu. Blog sahibine yayınlayabilir miyim diye sormuştum cevap vermedi. Sakıncası olmayacağını umut ederek yayınlıyorum.
















Üçüncüsü de bugün lezzetliatolye.blogspot.com dan Nilgün'ün tarifi. Şu anda yanımda aynen yukarıdaki manzara artı tereyağ, tulum peyniri. :)))) Bir taraftan yazarken diğer taraftan da sıcak ekmekciğin içine tereyağ ve peynir koyup yiyorum. Gerçekten ben bile çok çok başarılı oldum çünkü Nilgün tam bir ölçü vermiş, aldığı kadar un falan dememiş. Benim gibi acemileri de düşünmüş sağolsun.
















Buna çoğunuzun tepki vereceğini biliyorum. Geçen akşam Lale yapmış ve ekmek bana bana hem suyunu, hem de içlerini bir güzel yedik, süperdi. Ben aquadis ve türevlerini canlı olarak çiğ de yiyen biri olarak ( özellikle bu kısmı Müjde hanım okumasa keşke. :))   ) bundan sonra çok sık yiyebilirim. 

Bu güzel tarifler için dostbahcesinden lezzetlere, nursevince lezzetlere, Nilgün'e, Lale'ye çok çok teşekkürler.

58 yorum:

  1. Her bir tarif ayrı ayrı çok lezzetli görünüyor ancak favorim sarımsaklı ekmekler oldu. İyiki paylaşmışsınız İlhan Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlışlıkla sarımsaklı ekmek demişim düzelttim şimdi karidesli ekmek olacak. Emel'den gerçekten süper bir tarif. Tekrar hem ona, hem de yorumun için sana teşekkür ederim.

      Sil
  2. Hepside birbirinden başarılı çok lezzetli görünüyor.ellerinizi sağlık ilhan bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice hanım benden çok tarif sahipleri hak ediyor teşekkürü. Siz de yorumunuz için sağolun.

      Sil
  3. Eline sağlık arkadaşım:) Bereketi bol olsun... Harika Görünüyorlar. Şimdi oradaymış gibi kokusunu bile duyuyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün ölçüler gerçekten tam ya. Ben artık ekmek almam devamlı yaparım. Şimdi denemek için 2 tanesini derin dondurucuya koydum. Yarın bakacağım nasıl oluyor. Tekrar teşekkürler.

      Sil
  4. hahaha:))))önemli değil İlhan bey, benim rahmetli babam da bir gün çiğ hamsi yemişti:)))ayrıca kabahat tanrıda! yani besin zincirini yaratmasaydı....hatta inanır mısınız bazen canım sucuk, lahmacun çekiyor (sanırım vücut protein istiyor) lezetini bilmesem sanırım çekmezdi ama sebzeli lahmacun yaparlarsa sevinerek alırım:) ha ne diyordum babam çiğ hamsi yemişti ilahii nasıl yemişti hala şaşarım:((!!!! neyse bençok sodalı böreği sevdim...içinde de umarım kıyma yoktur...otobur olmaya karar vermediğim yaşlarımda bile böreğin kıymalısını sevmezdim...elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamsiye bol limon sıkın 10 dakika sonra yiyin. Babanız doğru yapıyormuş. Yok börekte kıyma yoktu. Teşekkür ederim yorumunuza va anlayışınıza.

      Sil
  5. Ellerine sağlık abi marifetine diyecek yok doğrusu :) Yengemiz çok şanslı söylememe gerek yok sanırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül sağol ya ama kıymetimi bilmiyorlar. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  6. Ellerinize saglık. Hepsi de nefis tarifler. Bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapanların ve yayınlayanların ellerine sağlık. Size de yorumunuz için teşekkür.

      Sil
  7. Hepsi de harika tatlar. Karidesli ekmekleri denemeyi ben de düşünüyorum uygun bir fırsatta.
    Ekmekleriniz de çayla ne güzel olmuştur. Ayrıca sizi duyarlılığınızdan dolayı tebrik ederim İlhan Bey.
    Hem zaten çekinmenize gerek yok bence. Çünkü tariflerini birebir yazmamışsınız ve kendi fotoğraflarınızı kullanmışsınız ve aldığınız arkadaşlarınızı özellikle belirtmişsiniz. Dolayısıyla kimse benim tarifimi neden yaptın da yayınladın demez :) Herkes sizin gibi olsa keşke.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten çok güzel olanları paylaşıyorum. Belki yayınlanmasını istemeyen olabilir saygı duymak gerek. Onun için izin almak en iyisi. Teşekkür ederim güzel yorumuna.

      Sil
  8. Zamanları olmamıştır yanıtlayacak.Yoksa hepimiz ben beğendim siz de yapın diye düşünmüyoruz?
    Hepsi de şahane olmuş.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de haklısınız. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  9. ooo,midyeler çok bomba görünüyor ve bazılarının görüntüsünden bile rahatsız olabileceği bir yemek evet.ama ben denemek isterdim.ellerinize sağlık,özellikle karidesli ekmek ve salata iştahımı arttırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru dene bence bana göre de sen seversin. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  10. Bende hep deneyip paylaşıcam diyorum ama malesef bazılarının tadı bazılarının görüntüsü hoşuma gitmiyor yaptıklarımın :) utanıyorum açıkçası :)
    Ama siz zaten çok iyisiniz bu işte ve birebir uygulamışsınız. Hepsini çok sevdim Dostbahçemin yaptığı ekmeği hatırlıyorum çok nefisti.
    Birde midye. Ah suyuna banarak yesem keşke bayıldım :)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de her zaman tutturamıyorum onun için de yayınlamıyorum. Bunlar mükemmel oldu ama. Kendinden çok suyu lezzetli zaten. Teşekkür ederim.

      Sil
  11. Ilhan tesekkurler yapip sevdigin ve paylastigin icin..birdahakine eriyen peynir olsun:) ekmekleri mutlaka denemek isterim. Midye de bu hafta sonu denenecek mutlaka..kiymetini bilmez olurlarmi hic..hemde nasil biliyorlardir..Afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Evet peynir cinsi önemli gerçekten tekrar baktım seninkine ne güzel erimiş ve yayılmış. Midyeyi dene valla güzel oluyor. Teşekkür ederim.

      Sil
  12. Ilhan Bey,bravooo...Ellerinize saglik,afiyetler olsun...
    Blog denemelerinde link verdikten sonra bir sorun cikacagini sanmiyorum.Sonuc da hepimiz birbirimizden birseyler görerek,biraz degistirerek yeni tadlar ortaya cikariyoruz.Birebir kopyalama olaylari tabii ki hos olmuyor.Ki kendini bilen bizler de böyle seyler yapmiyoruz zaten.
    Güzel günler diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben bire bir yaptım. Yüzsüzlük mü olmuş biraz? Ama tarif vermiyorum. Size de güzel ve şanslı günler olsun.

      Sil
    2. Birebir kopyalama baska birsey Ilhan Bey,yaziyi resmi oldugu gibi kopyalayip kendi sayfalarina yapistiriyorlar.Yani kendileri ayni tarifi yazma geregi bile duymular,ben onu kastetmistim.
      Estagfurrulah Efendim,sizin yaptiginiz niye Yüzsüzlük olsun ki,hosunuza giden tarifleri evinizde deneyip-resimleyip yayinlamissiniz.Tamamen kendi emeginiz bu...Asil siz benim kusuruma bakmayin,aciklayici yazmadigim icin.Tekrar güzel günler diliyorum

      Sil
    3. Yok rica ederim sizle bir sorun yok.

      Sil
  13. Hepsi çok güzel ama deniz ürünü delisi olan biri olarak aquadis e bayıldım nefis olmuş afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet artık yapar yapar paylaşırız. Ama sevmeyen çok . Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  14. Off off maşallah arkadaşım çok beceriklisin, nazar deümesin, Ellerine sağlık hepside muhteşem görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feray hanım teşekkür ederim ama asıl teşekkür tarif sahiplerine.

      Sil
  15. Bravo arkadaşım vallahi bravo, ellerine sağlık hepside muhteşem görünüyor..

    YanıtlaSil
  16. Hepsi de çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Arzu hanım. Tarif sahiplerinin de ellerine sağlık.

      Sil
  17. Midyeyi severim ama bu değişik geldi biraz:))ben değişik yemekleri tatmayı severim önüme gelse tadına mutlaka bakardım galiba :))eline sağlık hepside harika görünüyor:)tabi ki tarif sahiplerininde ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midye değil aslında, aquadis türevi gibi. Çok da güzel oluyor. Ama çoğu kişi için riskli tabi. Tarif sahiplerinin ellerine sağlık. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  18. Ilhan, midye burada, senin resimden farkli, siyah kabuklu olarak satiliyor yada ben oylelerini aliyorum..donmus ve pismis olan..kullanima hazir yani..simdi Laleninkinde su var..ve icinde bazi yesillikler..Lale ye sorarmisin lutfen zahmet olmazsa.sarimsak ve dereotu,maydanoz falan koydumu icine..ve zeytinyagi? Galiba kendi pisirdi bunlari..ben hazir olana uygulayacagim..Tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu midye değil yanlız onun sülalesinden aquadis. Midye de aynı şekilde olur mu bilmiyorum.

      Sil
  19. en son fotodakinin tadını merak ediyorum yapamam sanırım ama tatmak istediklerimden, karidesli bir tarif bakıyordum deneyeceğim sanırım
    tarifler çok çok değişik olmadıktan sonra çoğu günlük birkaç malzeme değiştirerek yapıyor, zaten benzer tarifler dergilerde de var gibi geliyor bana onun için kaynak göstermek büyük incelik diye düşünüyorum
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer değişikliklere açıksanız o en son yemek süper. Karidesli ekmek deneyin o zaman harika oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  20. Elinize sağlık.Bu konu hakkında düşüncem yemek blogları niçin var değişik veya bildiğimiz tarifleri yapıp paylaşmak için.Bu konuda beğendiğimiz tarifleri tabii ki yapacağız bunda alınacak bir yön göremiyorum ben.Link verdikten sonra gayet normal.Bugün sevgili blogger arkadaşımda görüp faydalandığım pepeçura tarifini yaptım ben de. Bugünler de yayınlayacağım.Mesela sizden de palamut lakerdanın yağlı olan versiyonunu denemiştim.Çok beğendim o da aklımda onu da yayınlayacağım sizin linki vererek.Bunlar gayet olağan durumlar.Not: Aguadius'u yiyebileceğimi pek sanmıyorum:)))Size afiyetler olsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel anlatmışsınız bloglar arasındaki bilgi alışverişini. Ben de öyle düşünüyorum. Lakerdayı iyi ki aklıma getirdiniz. Çoktandır dolapta unutmuştum. :)) Aquadis evet riskli bir madde çoğu kişi yiyemez. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  21. Bloglardan doğaçlama tarifler olmuş çok güzel tarifler ,sonuncusunu anlamadım o midye kabuklarından kolye mi yapaçaksınız :))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuncusu midye değil de ona benzeyen aquadis. Valla neredeyse kabuklarını da yiyorduk. Teşekkürler.

      Sil
  22. Merhabalar :)
    bende ilk tarifteki ekmekleri çok sevdim kahvaltılarda bu tarzda aperatifler yapmayı çok seviyorum.
    Ayrıca ziyaretinize çok memnun oldum sağolun yine beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balık ve her türlü deniz ürününü çok seven biri olarak doğru kahvaltıda da yiyebilirim. :)) Ben teşekkür ederim.

      Sil
  23. yapana:ellerine sağılık
    yiyene:afiyet olsun
    bakanlara birer mendil ......

    YanıtlaSil
  24. İlhan harikasın gerçekten. Bu ne hız:)
    Tebrik ediyorum ve orada çayın yanındaki ekmeklerden alıp kaçıyorum:))
    Ellerine sağlık.
    Afiyetle yenmiştir umarım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ekmekler gerçekten süper. Napcaz ya? Her gün ekmek mi yapacağız şimdi yani? Afiyetle yeniyor, hatta hala yeniyor. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  25. GÖRÜNÜŞE GÖRE BANA SODALI BÖREK VE POPAÇA UYUYOR
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    HER ZAMANKİ GİBİ DÖKTÜRMÜŞSÜNÜZ
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyyah döktüren ben değilim tarifler başkasının. Teşekkür ederim, hayrlı akşamlar size de.

      Sil
    2. OLURMU ÖYLE ŞEY
      TARİFLER BAŞKASININ OLABİLİR
      SİZDE YAPIP BİZLE PAYLAŞTINIZ
      HAYIRLI GÜNLER

      Sil
  26. Her zevke hitabeden bir menü/sayfa olmuş. Geçen gün facebook'dan girdim ama yorum bırakamamıştım.
    Eksik kalmayayım dedim ve tekrar ziyarete geldim. Her tarif ayrı güzel ama benim aklım midyenin akrabasında kaldı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midyenin akrabalarından sırf onun için Metro ya gittim ve tekrar aldım. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  27. merhaba sayfanızda yaptığınız herşey okadar güzelki tebrik ederim:) sizi severek takib edeceğim bende sayfama beklerim saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de hoş geldiniz. Çok teşekkür ederim güzel sözlerinize ve yorumunuza.

      Sil