Aslında birçok blogdan çok şeyler yapıyorum ama ya fotograf çekmeyi unutuyorum veya başarılı olamıyorum, onun için de yayınlamıyorum. Bazen de soruyorum kaynak göstererek yayınlayabilir miyim diye cevap gelmiyor. Bundan da istemiyorlar anlamını çıkarıyorum açıkcası. Bugün üç harika yemek paylaşıyorum, tariflerine orjinalinden ulaşırsınız isterseniz.
İlki www.dostbahcesindenlezzetler.blogspot.com dan Emel hanıma ait karidesli ekmekler. Onun tarifinde özel bir peynir vardı, ben baharatlı tel peynirlerden kullandım çok güzel oldu ama yağlı taze kaşar peyniri veya mozerella ile daha da güzel olacağını düşünüyorum.
İçinde portakal kabuğu rendesi falan çok değişik ve inanılmaz lezzetli.
İkincisi nursevincelezzetler.com dan aldığım tarifle yaptığım sodalı börek. Orada kek kalıbında yapılmıştı, şekli de çok daha güzeldi. Su böreği kıvamında ve çok lezzetli oldu. Blog sahibine yayınlayabilir miyim diye sormuştum cevap vermedi. Sakıncası olmayacağını umut ederek yayınlıyorum.
Üçüncüsü de bugün lezzetliatolye.blogspot.com dan Nilgün'ün tarifi. Şu anda yanımda aynen yukarıdaki manzara artı tereyağ, tulum peyniri. :)))) Bir taraftan yazarken diğer taraftan da sıcak ekmekciğin içine tereyağ ve peynir koyup yiyorum. Gerçekten ben bile çok çok başarılı oldum çünkü Nilgün tam bir ölçü vermiş, aldığı kadar un falan dememiş. Benim gibi acemileri de düşünmüş sağolsun.
Buna çoğunuzun tepki vereceğini biliyorum. Geçen akşam Lale yapmış ve ekmek bana bana hem suyunu, hem de içlerini bir güzel yedik, süperdi. Ben aquadis ve türevlerini canlı olarak çiğ de yiyen biri olarak ( özellikle bu kısmı Müjde hanım okumasa keşke. :)) ) bundan sonra çok sık yiyebilirim.
Bu güzel tarifler için dostbahcesinden lezzetlere, nursevince lezzetlere, Nilgün'e, Lale'ye çok çok teşekkürler.
Her bir tarif ayrı ayrı çok lezzetli görünüyor ancak favorim sarımsaklı ekmekler oldu. İyiki paylaşmışsınız İlhan Bey.
YanıtlaSilYanlışlıkla sarımsaklı ekmek demişim düzelttim şimdi karidesli ekmek olacak. Emel'den gerçekten süper bir tarif. Tekrar hem ona, hem de yorumun için sana teşekkür ederim.
SilHepside birbirinden başarılı çok lezzetli görünüyor.ellerinizi sağlık ilhan bey.
YanıtlaSilHatice hanım benden çok tarif sahipleri hak ediyor teşekkürü. Siz de yorumunuz için sağolun.
SilEline sağlık arkadaşım:) Bereketi bol olsun... Harika Görünüyorlar. Şimdi oradaymış gibi kokusunu bile duyuyorum. :)
YanıtlaSilNilgün ölçüler gerçekten tam ya. Ben artık ekmek almam devamlı yaparım. Şimdi denemek için 2 tanesini derin dondurucuya koydum. Yarın bakacağım nasıl oluyor. Tekrar teşekkürler.
Silhahaha:))))önemli değil İlhan bey, benim rahmetli babam da bir gün çiğ hamsi yemişti:)))ayrıca kabahat tanrıda! yani besin zincirini yaratmasaydı....hatta inanır mısınız bazen canım sucuk, lahmacun çekiyor (sanırım vücut protein istiyor) lezetini bilmesem sanırım çekmezdi ama sebzeli lahmacun yaparlarsa sevinerek alırım:) ha ne diyordum babam çiğ hamsi yemişti ilahii nasıl yemişti hala şaşarım:((!!!! neyse bençok sodalı böreği sevdim...içinde de umarım kıyma yoktur...otobur olmaya karar vermediğim yaşlarımda bile böreğin kıymalısını sevmezdim...elinize sağlık:)
YanıtlaSilHamsiye bol limon sıkın 10 dakika sonra yiyin. Babanız doğru yapıyormuş. Yok börekte kıyma yoktu. Teşekkür ederim yorumunuza va anlayışınıza.
SilEllerine sağlık abi marifetine diyecek yok doğrusu :) Yengemiz çok şanslı söylememe gerek yok sanırım :))
YanıtlaSilAyşegül sağol ya ama kıymetimi bilmiyorlar. :)) Teşekkür ederim yorumuna.
SilEllerinize saglık. Hepsi de nefis tarifler. Bayıldım.
YanıtlaSilYapanların ve yayınlayanların ellerine sağlık. Size de yorumunuz için teşekkür.
SilHepsi de harika tatlar. Karidesli ekmekleri denemeyi ben de düşünüyorum uygun bir fırsatta.
YanıtlaSilEkmekleriniz de çayla ne güzel olmuştur. Ayrıca sizi duyarlılığınızdan dolayı tebrik ederim İlhan Bey.
Hem zaten çekinmenize gerek yok bence. Çünkü tariflerini birebir yazmamışsınız ve kendi fotoğraflarınızı kullanmışsınız ve aldığınız arkadaşlarınızı özellikle belirtmişsiniz. Dolayısıyla kimse benim tarifimi neden yaptın da yayınladın demez :) Herkes sizin gibi olsa keşke.
Sevgiler.
Zaten çok güzel olanları paylaşıyorum. Belki yayınlanmasını istemeyen olabilir saygı duymak gerek. Onun için izin almak en iyisi. Teşekkür ederim güzel yorumuna.
SilZamanları olmamıştır yanıtlayacak.Yoksa hepimiz ben beğendim siz de yapın diye düşünmüyoruz?
YanıtlaSilHepsi de şahane olmuş.Elinize sağlık.
Bence de haklısınız. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silooo,midyeler çok bomba görünüyor ve bazılarının görüntüsünden bile rahatsız olabileceği bir yemek evet.ama ben denemek isterdim.ellerinize sağlık,özellikle karidesli ekmek ve salata iştahımı arttırdı.
YanıtlaSilEbru dene bence bana göre de sen seversin. Teşekkür ederim yorumuna.
SilBende hep deneyip paylaşıcam diyorum ama malesef bazılarının tadı bazılarının görüntüsü hoşuma gitmiyor yaptıklarımın :) utanıyorum açıkçası :)
YanıtlaSilAma siz zaten çok iyisiniz bu işte ve birebir uygulamışsınız. Hepsini çok sevdim Dostbahçemin yaptığı ekmeği hatırlıyorum çok nefisti.
Birde midye. Ah suyuna banarak yesem keşke bayıldım :)
Ellerinize sağlık.
Ben de her zaman tutturamıyorum onun için de yayınlamıyorum. Bunlar mükemmel oldu ama. Kendinden çok suyu lezzetli zaten. Teşekkür ederim.
SilIlhan tesekkurler yapip sevdigin ve paylastigin icin..birdahakine eriyen peynir olsun:) ekmekleri mutlaka denemek isterim. Midye de bu hafta sonu denenecek mutlaka..kiymetini bilmez olurlarmi hic..hemde nasil biliyorlardir..Afiyetler olsun:)
YanıtlaSilRica ederim. Evet peynir cinsi önemli gerçekten tekrar baktım seninkine ne güzel erimiş ve yayılmış. Midyeyi dene valla güzel oluyor. Teşekkür ederim.
SilIlhan Bey,bravooo...Ellerinize saglik,afiyetler olsun...
YanıtlaSilBlog denemelerinde link verdikten sonra bir sorun cikacagini sanmiyorum.Sonuc da hepimiz birbirimizden birseyler görerek,biraz degistirerek yeni tadlar ortaya cikariyoruz.Birebir kopyalama olaylari tabii ki hos olmuyor.Ki kendini bilen bizler de böyle seyler yapmiyoruz zaten.
Güzel günler diliyorum
Valla ben bire bir yaptım. Yüzsüzlük mü olmuş biraz? Ama tarif vermiyorum. Size de güzel ve şanslı günler olsun.
SilBirebir kopyalama baska birsey Ilhan Bey,yaziyi resmi oldugu gibi kopyalayip kendi sayfalarina yapistiriyorlar.Yani kendileri ayni tarifi yazma geregi bile duymular,ben onu kastetmistim.
SilEstagfurrulah Efendim,sizin yaptiginiz niye Yüzsüzlük olsun ki,hosunuza giden tarifleri evinizde deneyip-resimleyip yayinlamissiniz.Tamamen kendi emeginiz bu...Asil siz benim kusuruma bakmayin,aciklayici yazmadigim icin.Tekrar güzel günler diliyorum
Yok rica ederim sizle bir sorun yok.
SilHepsi çok güzel ama deniz ürünü delisi olan biri olarak aquadis e bayıldım nefis olmuş afiyetler olsun.
YanıtlaSilEvet artık yapar yapar paylaşırız. Ama sevmeyen çok . Teşekkür ederim yorumuna.
SilOff off maşallah arkadaşım çok beceriklisin, nazar deümesin, Ellerine sağlık hepside muhteşem görünüyor..
YanıtlaSilFeray hanım teşekkür ederim ama asıl teşekkür tarif sahiplerine.
SilBravo arkadaşım vallahi bravo, ellerine sağlık hepside muhteşem görünüyor..
YanıtlaSilİki defa çıkmış yorumunuz. :))
SilHepsi de çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Arzu hanım. Tarif sahiplerinin de ellerine sağlık.
SilMidyeyi severim ama bu değişik geldi biraz:))ben değişik yemekleri tatmayı severim önüme gelse tadına mutlaka bakardım galiba :))eline sağlık hepside harika görünüyor:)tabi ki tarif sahiplerininde ellerine sağlık...
YanıtlaSilMidye değil aslında, aquadis türevi gibi. Çok da güzel oluyor. Ama çoğu kişi için riskli tabi. Tarif sahiplerinin ellerine sağlık. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilIlhan, midye burada, senin resimden farkli, siyah kabuklu olarak satiliyor yada ben oylelerini aliyorum..donmus ve pismis olan..kullanima hazir yani..simdi Laleninkinde su var..ve icinde bazi yesillikler..Lale ye sorarmisin lutfen zahmet olmazsa.sarimsak ve dereotu,maydanoz falan koydumu icine..ve zeytinyagi? Galiba kendi pisirdi bunlari..ben hazir olana uygulayacagim..Tesekkurler..
YanıtlaSilBu midye değil yanlız onun sülalesinden aquadis. Midye de aynı şekilde olur mu bilmiyorum.
Silen son fotodakinin tadını merak ediyorum yapamam sanırım ama tatmak istediklerimden, karidesli bir tarif bakıyordum deneyeceğim sanırım
YanıtlaSiltarifler çok çok değişik olmadıktan sonra çoğu günlük birkaç malzeme değiştirerek yapıyor, zaten benzer tarifler dergilerde de var gibi geliyor bana onun için kaynak göstermek büyük incelik diye düşünüyorum
ellerinize sağlık
Eğer değişikliklere açıksanız o en son yemek süper. Karidesli ekmek deneyin o zaman harika oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilElinize sağlık.Bu konu hakkında düşüncem yemek blogları niçin var değişik veya bildiğimiz tarifleri yapıp paylaşmak için.Bu konuda beğendiğimiz tarifleri tabii ki yapacağız bunda alınacak bir yön göremiyorum ben.Link verdikten sonra gayet normal.Bugün sevgili blogger arkadaşımda görüp faydalandığım pepeçura tarifini yaptım ben de. Bugünler de yayınlayacağım.Mesela sizden de palamut lakerdanın yağlı olan versiyonunu denemiştim.Çok beğendim o da aklımda onu da yayınlayacağım sizin linki vererek.Bunlar gayet olağan durumlar.Not: Aguadius'u yiyebileceğimi pek sanmıyorum:)))Size afiyetler olsun:))
YanıtlaSilÇok güzel anlatmışsınız bloglar arasındaki bilgi alışverişini. Ben de öyle düşünüyorum. Lakerdayı iyi ki aklıma getirdiniz. Çoktandır dolapta unutmuştum. :)) Aquadis evet riskli bir madde çoğu kişi yiyemez. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilBloglardan doğaçlama tarifler olmuş çok güzel tarifler ,sonuncusunu anlamadım o midye kabuklarından kolye mi yapaçaksınız :))))))))
YanıtlaSilSonuncusu midye değil de ona benzeyen aquadis. Valla neredeyse kabuklarını da yiyorduk. Teşekkürler.
SilMerhabalar :)
YanıtlaSilbende ilk tarifteki ekmekleri çok sevdim kahvaltılarda bu tarzda aperatifler yapmayı çok seviyorum.
Ayrıca ziyaretinize çok memnun oldum sağolun yine beklerim.
Balık ve her türlü deniz ürününü çok seven biri olarak doğru kahvaltıda da yiyebilirim. :)) Ben teşekkür ederim.
Silyapana:ellerine sağılık
YanıtlaSilyiyene:afiyet olsun
bakanlara birer mendil ......
Mazes süpersin... Teşekkür ederim.
Silİlhan harikasın gerçekten. Bu ne hız:)
YanıtlaSilTebrik ediyorum ve orada çayın yanındaki ekmeklerden alıp kaçıyorum:))
Ellerine sağlık.
Afiyetle yenmiştir umarım.
Sevgiler...
O ekmekler gerçekten süper. Napcaz ya? Her gün ekmek mi yapacağız şimdi yani? Afiyetle yeniyor, hatta hala yeniyor. :)) Teşekkür ederim.
SilGÖRÜNÜŞE GÖRE BANA SODALI BÖREK VE POPAÇA UYUYOR
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK
HER ZAMANKİ GİBİ DÖKTÜRMÜŞSÜNÜZ
HAYIRLI AKŞAMLAR
Seyyah döktüren ben değilim tarifler başkasının. Teşekkür ederim, hayrlı akşamlar size de.
SilOLURMU ÖYLE ŞEY
SilTARİFLER BAŞKASININ OLABİLİR
SİZDE YAPIP BİZLE PAYLAŞTINIZ
HAYIRLI GÜNLER
Teşekkür ederim.
SilHer zevke hitabeden bir menü/sayfa olmuş. Geçen gün facebook'dan girdim ama yorum bırakamamıştım.
YanıtlaSilEksik kalmayayım dedim ve tekrar ziyarete geldim. Her tarif ayrı güzel ama benim aklım midyenin akrabasında kaldı :))
Midyenin akrabalarından sırf onun için Metro ya gittim ve tekrar aldım. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
Silmerhaba sayfanızda yaptığınız herşey okadar güzelki tebrik ederim:) sizi severek takib edeceğim bende sayfama beklerim saygılar...
YanıtlaSilSiz de hoş geldiniz. Çok teşekkür ederim güzel sözlerinize ve yorumunuza.
Sil