29 Eylül 2012 Cumartesi

PATATES ÇORBASI

Bloğuma  " Öğrenci Mutfağı - Kriz Mutfağı " etiketiyle yeni bir bölüm açıyorum. Ben öğrenciyken internet falan yok tabi, evde yemek yapmak büyük sorundu. Malzemeleri alıp gelir elimizden geldiğince yapardık, sonra bir maliyet çıkarırdık, dışarıda aynı şeyi yesek daha ucuza gelecekmiş. Benim bloğumun izleyicileri arasında çok sayıda öğrenci olduğunu görünce böyle bir kısım açmak geldi aklıma. Aşağıdaki tarifin maliyeti yaklaşık 3 tl.  Fotograf netten. Öğrenci olmadığıma, şükür ki öyle bir ekonomik kriz de yaşamadığıma göre başka türlü halledemedim bu fotograf işini. :)))








Malzemeler:


3 orta boy patates
5 su bardağı su
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı un
Tuz, karabiber


Terbiyesi:


3/4 su bardağı süt
1 yumurta


Tarif:


Patatesleri soyuyoruz, yıkıyoruz ve nohut büyüklüğünde doğruyoruz. Tencereye beş bardak su ve patatesleri koyarak, patatesler yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
Bir tavada margarini eritiyoruz, küçük küçük doğradığımız soğanı  koyup kavuruyoruz. Soğan pembeleşince unu ilave ediyoruz ve karıştırarak bu karışımı çorbamızın tenceresine aktarıyoruz. İyice karıştırarak ocağı kısıyoruz ve çorbayı pişmeye bırakıyoruz.
Bir kaseye yumurta sarısını koyuyoruz ve çırparak sütü ilave ediyoruz, böylece terbiyemiz hazır. Terbiyemizi çorbaya yavaş yavaş dökerken bir taraftan da karıştırıyoruz.  Bu arada tuzunu da ayarlıyoruz. Kaseye aldıktan sonra üzerine taze çekilmiş karabiber serpiyoruz. Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. Teşekkür ederim, size de hayırlı günler.

    YanıtlaSil
  2. ekonomik tarifler çok iyi fikirmiş,eminim çok kişinin işine yarayacak,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bana bir hayır duası ederler herhalde, 3 tl.ye yanında bol ekmekle 4 kişi doyar. :))) Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Çok eğlenceli bir tanıtım ve sunum olmuş! Sadece öğrenciler değil ben de çok sevdim bu ucuz ama doyumluk çorbayı!

    İyi haftasonları dileklerimle!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten doyurucu da aslında. Yapmalı mı acaba? :)) Sağolun yorumunuz için. Size de iyi hafta sonları.

      Sil
  4. çok güzel düşünmüşsünüz..hem ekonik hem de pratikk ellerinize sağlık..iyi hafta sonları dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de iyi hafta sonları, teşekkür ederim.

      Sil
  5. Merhaba, patates çorbasını geçenlerde yemekteyiz de bir yarışmacı da yaptı ve herkes çok beğendi, ogün bugün ben de yapmak istiyorum, sizin tarif imdadıma yetişti:)öğrencilere faydalı olmak ne güzel bir şey, benim yeğenim de öğrenci ev tuttu arkadaşıyla, zavallıcıklar işte makarna vs. yapıyorlarmış:)))bir de annesi buna hiç yemek filan göstermedi ha:)))kıyamam ben dedim kızım gitme İstanbul'lara ama dinlemedi beni, anne evi gibi var mı halbuki..
    elinize sağlık, öğrencileri düşündüğünüz için ayrıca teşekkürler:)
    iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  6. Valla unutmuştum öğrenci mutfağı kısmımı. :)) İyi ki hatırlattınız yarın bu etiketle bir şey paylaşayım. Yok gençlerin öğrencilik yaşamlarında veya belli bir yaştan sonra ayrı yaşamaları bence çok doğru. Hayatın zorluklarına alışıyorlar, yemek yapmayı, ekonmomik yaşamayı, her türlü etkene karşı kendilerini korumayı öğreniyorlar. teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil