Artık bir süre hafif yemekler yemeye karar verdim. Herkes yaza girerken diyete başlar, ben de tersi. Örneğin bugün öğlen yemeğim pancarlı humus ve salata. Bu tarifi bayağı bir zaman önce bir dergiden almıştım. Çok değişik oldu. Pancarın humusa bu kadar yakışacağını beklemiyordum açıkcası. Şimdi aklıma takıldı daha önce paylaşmış mıydım acaba? Humus biliyorsunuz güneydoğuda çok yeniyor. Suriye'de her yemeğin, pilavın bile yanunda servis ediliyormuş. Benim küçük oğlum Tunca'nın da en sevdiği şeylerin başında geliyor. Onun için bize geleceği gün en önce humus yapılır.
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tahin
3 diş sarımsak
1 çorba kasesi pancar turşusu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Tarif:
Bütün malzemeyi robota koyuyoruz ve çekiyoruz. Çok kıvamlı olursa biraz su katarak çekelim. Nasıl seviyorsanız ona göre ayarlayabilirsiniz.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerini nohut taneleri, limon dlimleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
İlhan çok kolay gibi göründü bana. Sanki ben bile yapabilirim :)
YanıtlaSilMutfakta pek iyi olmasamda sanki üstesinden gelinebilir gibi.
Bu arada dün akşamda palamut yedik. Kulakların çınladı mı? :)
Sevgilerimle...
Siz her yemeğin üstesinden gelirsiniz. Çınlamaz mı? Çınladı tabi. :)))
SilLakerda paylaşacağım çok da güzel oldular ama beni palamutlarla akraba zannedecekler diye paylaşamıyorum. :)) Teşekkür ederim yorumunuz için.
görüntü renk çok güzel.ellerinize sağlık ilhan bey.sevgiler.
YanıtlaSilRengi gibi tadı da güzel oluyor. Humus seviyorsanız deneyin derim.
SilElinize saglik renk bir harika:)) Humusa bayilirim ama hic yapmadim Lubnanli komsum sagolsun yaptikca banada getirir bende onlarin sayesinde yerim..Kirmizi biberli denedinizmi? Onuda tavsiye ederim..Pancar yerine kozlenmis biberle..Pancarlisini hic denemedim..goruntu cok hos..Keyifli Hafta sonu diliyorum.
YanıtlaSilHemen notumu aldım, bir daha ki sefere kırmızı biberli deneyeceğim. Siz de , pardon Lübnan'lı komşunuz da bunu denesin. :)) Size de iyi hafta sonları. Teşekkür ederim.
Silİlhan Bey;
YanıtlaSilBende sizin gibi tersim kışın başalarım bende diyete:)))Enfes görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...
:)) Sonunu getirebilsek buna da şükür de. Sağolun yorumunuz için.
Silyine yeni bir şey,çok da şirin olmuş,ellerinize sağılık.
YanıtlaSilFuat bey hoş geldiniz. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilMazes teşekkür ederim. Siz yeniliklere açıksınız deneyin bence.
YanıtlaSilHarika vallahi, muhakkak ben de deneyeceğim. Peki bir de falafel tarifi yayınlayın da ikisini beraber yapayım lütfen :))
YanıtlaSilFelafelde nohut, bu da nohut ayrı zamanlarda yapın bence. :)) Çok teşekkür ederim ziyaretinize ve yorumunuza.
SilEllerinize sağlık. Malumunuz, sizin de katkılarınızla bu günlerde Palamut, hamsi...balık günleri yaşıyoruz :) )
YanıtlaSilHumusu her kış mutlaka bir defa yaparım. Pancarlısı daha hafif ve lezzetli olabilir...Kolay gelsin :)
Balıkçıların toplanıp bana bir iyilik düşünmeleri gerek bence artık. :)))
SilPancarlısı hem güzel görünüyor, hem de pancar daha bir lezzet katıyor. Teşekkür ederim yorumunuza.
iLHAN BEY BU YENMEZ Mİ..şAHANE BEN ÇOK SEVERİM NOHUT VE PANCAR GİREN TÜM TARİFLERİ..eLLERİNİZE SAĞLIK.
YanıtlaSilPancar ve nohutu seviyorsanız mutlaka deneyin. Artık her şey o kadar kolay ki. Haşlanmış nohut hazır satılıyor, robotta ezme işini bir saniyede görüyor. :)) Teşekkür ederim.
SilRengi harika! Çok değişik, hiç görmemiştim böylesi humusu. Pancar turşusuna bayılırım zaten, nasıl bir güzelliktir o öyle.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Rengi de tadı da çok güzel oluyor. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
SilCok degisik bir tarif olmus ,humusla pancarin birlesen lezzetini denemeye deger
YanıtlaSilElinize saglik Ilhan bey
Bloğunuzu ilgi ile izliyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Silselamlar bazen dergilerdeki tarifler iyi çıkabiliyor...merak ettim severim humusu ama evimde hiç yapmadım...pazr günü palamut kızartırken eşime sizden bahsettim ist.2 milyon palamut varmış blogdan İlhan bey almış buzluğa atmış kulaklar çınladımı bilmem...biz karaddenizdeyiz burda balık çıkıyor ama 2 tanesi 7 lira...bazen istanbulun taşı toprağı altın diyorum...sevgiler selamlar....buarada sanırım siz bekarsınız bu yemek işi üstünüzde olunca öyle düşündüm bilmiyorum ...
YanıtlaSilSevdiğinize göre robotunuzda varsa beş dakikalık bir iş, yapın bence. Palamut sayesinde kulaklarım devamlı çınlıyor. :))) Palamutta zaten karadeniz balığı. Yemek yapmak bende ciddi bir hobi. Bir yere misafir olarak bile gidince mutfağa giriyorum. :)) Delilik parayla değil ya.
Silah bu diyet işleri çok uzak bana ama ne kadar ihtiyacım var ayrı konu neyse bu akşam da bir güzel yiyeyim yarın başlarım : ) tarif çok hoş pancarı azar azar kullanmaya başladım bu tarif de çok güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSilPancar bizim sofradan hiç eksik olmaz. Çok seviyorum, bu tarif de güzel oluyor. Teşekkür ederim.
SilDenedim, şahane oldu. Tarifinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok sevindim. Teşekkür ederim.
Sil