29 Eylül 2012 Cumartesi

PANCARLI HUMUS

Artık bir süre hafif yemekler yemeye karar verdim. Herkes yaza girerken diyete başlar, ben de tersi. Örneğin bugün öğlen yemeğim pancarlı humus ve salata. Bu tarifi bayağı bir zaman önce bir dergiden almıştım. Çok değişik oldu. Pancarın humusa bu kadar yakışacağını beklemiyordum açıkcası. Şimdi aklıma takıldı daha önce paylaşmış mıydım acaba? Humus biliyorsunuz güneydoğuda çok yeniyor. Suriye'de her yemeğin, pilavın bile yanunda servis ediliyormuş. Benim küçük oğlum Tunca'nın da en sevdiği şeylerin başında geliyor. Onun için bize geleceği gün en önce humus yapılır.


Malzemeler:


2 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tahin
3 diş sarımsak
1 çorba kasesi pancar turşusu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz











Tarif:





Bütün malzemeyi robota koyuyoruz ve çekiyoruz. Çok kıvamlı olursa biraz su katarak çekelim. Nasıl seviyorsanız ona göre ayarlayabilirsiniz.











Servis tabağına aldıktan sonra üzerini nohut taneleri, limon dlimleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

27 yorum:

  1. İlhan çok kolay gibi göründü bana. Sanki ben bile yapabilirim :)
    Mutfakta pek iyi olmasamda sanki üstesinden gelinebilir gibi.
    Bu arada dün akşamda palamut yedik. Kulakların çınladı mı? :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz her yemeğin üstesinden gelirsiniz. Çınlamaz mı? Çınladı tabi. :)))
      Lakerda paylaşacağım çok da güzel oldular ama beni palamutlarla akraba zannedecekler diye paylaşamıyorum. :)) Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  2. görüntü renk çok güzel.ellerinize sağlık ilhan bey.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengi gibi tadı da güzel oluyor. Humus seviyorsanız deneyin derim.

      Sil
  3. Elinize saglik renk bir harika:)) Humusa bayilirim ama hic yapmadim Lubnanli komsum sagolsun yaptikca banada getirir bende onlarin sayesinde yerim..Kirmizi biberli denedinizmi? Onuda tavsiye ederim..Pancar yerine kozlenmis biberle..Pancarlisini hic denemedim..goruntu cok hos..Keyifli Hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen notumu aldım, bir daha ki sefere kırmızı biberli deneyeceğim. Siz de , pardon Lübnan'lı komşunuz da bunu denesin. :)) Size de iyi hafta sonları. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. İlhan Bey;
    Bende sizin gibi tersim kışın başalarım bende diyete:)))Enfes görünüyor ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sonunu getirebilsek buna da şükür de. Sağolun yorumunuz için.

      Sil
  5. yine yeni bir şey,çok da şirin olmuş,ellerinize sağılık.

    YanıtlaSil
  6. Fuat bey hoş geldiniz. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Mazes teşekkür ederim. Siz yeniliklere açıksınız deneyin bence.

    YanıtlaSil
  8. Harika vallahi, muhakkak ben de deneyeceğim. Peki bir de falafel tarifi yayınlayın da ikisini beraber yapayım lütfen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felafelde nohut, bu da nohut ayrı zamanlarda yapın bence. :)) Çok teşekkür ederim ziyaretinize ve yorumunuza.

      Sil
  9. Ellerinize sağlık. Malumunuz, sizin de katkılarınızla bu günlerde Palamut, hamsi...balık günleri yaşıyoruz :) )
    Humusu her kış mutlaka bir defa yaparım. Pancarlısı daha hafif ve lezzetli olabilir...Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balıkçıların toplanıp bana bir iyilik düşünmeleri gerek bence artık. :)))
      Pancarlısı hem güzel görünüyor, hem de pancar daha bir lezzet katıyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  10. iLHAN BEY BU YENMEZ Mİ..şAHANE BEN ÇOK SEVERİM NOHUT VE PANCAR GİREN TÜM TARİFLERİ..eLLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pancar ve nohutu seviyorsanız mutlaka deneyin. Artık her şey o kadar kolay ki. Haşlanmış nohut hazır satılıyor, robotta ezme işini bir saniyede görüyor. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  11. Rengi harika! Çok değişik, hiç görmemiştim böylesi humusu. Pancar turşusuna bayılırım zaten, nasıl bir güzelliktir o öyle.
    Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengi de tadı da çok güzel oluyor. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  12. Cok degisik bir tarif olmus ,humusla pancarin birlesen lezzetini denemeye deger
    Elinize saglik Ilhan bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğunuzu ilgi ile izliyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  13. selamlar bazen dergilerdeki tarifler iyi çıkabiliyor...merak ettim severim humusu ama evimde hiç yapmadım...pazr günü palamut kızartırken eşime sizden bahsettim ist.2 milyon palamut varmış blogdan İlhan bey almış buzluğa atmış kulaklar çınladımı bilmem...biz karaddenizdeyiz burda balık çıkıyor ama 2 tanesi 7 lira...bazen istanbulun taşı toprağı altın diyorum...sevgiler selamlar....buarada sanırım siz bekarsınız bu yemek işi üstünüzde olunca öyle düşündüm bilmiyorum ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğinize göre robotunuzda varsa beş dakikalık bir iş, yapın bence. Palamut sayesinde kulaklarım devamlı çınlıyor. :))) Palamutta zaten karadeniz balığı. Yemek yapmak bende ciddi bir hobi. Bir yere misafir olarak bile gidince mutfağa giriyorum. :)) Delilik parayla değil ya.

      Sil
  14. ah bu diyet işleri çok uzak bana ama ne kadar ihtiyacım var ayrı konu neyse bu akşam da bir güzel yiyeyim yarın başlarım : ) tarif çok hoş pancarı azar azar kullanmaya başladım bu tarif de çok güzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pancar bizim sofradan hiç eksik olmaz. Çok seviyorum, bu tarif de güzel oluyor. Teşekkür ederim.

      Sil
  15. Denedim, şahane oldu. Tarifinize sağlık :)

    YanıtlaSil