24 Kasım 2015 Salı

BADEMLİ VE TAVUK ETLİ NOODLE


  Tarif gene Lezzet dergisinden. Noodle da artık mahalle bakkalımızda bile bulunan bir ürün. Bir sürü de çeşidi var. Bana sorarsanız makarnayı tercih ederim ama bu derginin tariflerinin bir özelliği var malzemeleri tam olarak ve ölçülere uyarak yaparsanız hiç şaşmıyor her tarifi mükemmel oluyor ama kendinize göre malzeme çıkarıp, eklerseniz veya ölçüleri değiştirirseniz başarılı olmuyor yaptığınız yemek. Onun için tercih etmememe rağmen makarna yerine noodle kullandım. Bu tarifi denemenizi öneriyorum çünkü içindeki sebzelerle, bademle, tavukla ve de lezzetiyle hem değişik, hem de çok sağlıklı bir yemek oluyor.





Hani tek başına bir öğüne yeter dediklerimizden. Noodle görünüşüne aldanmayalım, paket küçük gibi görünüyor ama haşlanınca bayağı çok oluyor.





Önce sebzelerimizi hazırlıyoruz. Birkaç yaprak lahanayı yıkadıktan sonra ince jülyen doğruyoruz.




 Bir adet havuç ve bir adet kabağı da jülyen kesiyoruz. Bu sebzelerimizi biraz zeytinyağı ve soya sosunda soteliyoruz. Bu arada tavuk göğüs etimizi geniş bir tencerede haşlıyoruz. Tavuk etlerini çıkarıp soğumaya bırakıyoruz, küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Sonra da etleri sebzelere katarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam ediyoruz.





Tavuğu haşladığımız suya tavukları çıkardıktan sonra noodle makarnayı atıp haşlıyoruz ve süzüyoruz.





File badem ve susamı teflon tavada biraz kavurup içine bir küçük paket kremayı döküyoruz, krema kaynamaya başlayınca ocaktan alıyoruz.




Makarnamızı derin bir kaseye alıyoruz, üzerine sebze ve tavuk karışımını döküp karıştırıyoruz. Kremalı badem sosumuzu da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Üzerini bol miktarda ince kıyımış taze soğanla süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

16 yorum:

  1. Noodle makarnayı ben de sevmiyorum ama tavuk eti ve sebzeler hele kremalı badem sosla harika bir lezzet olmuştur, mutlaka. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara sıra değişiklik iyi oluyor, bir de batıya özenmek gibi bir huyumuz var ya milletçe, tatmin oluyoruz böyle ufak şeylerle. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor. İçinde sebze beyaz et,badem,sos her şey var. Lezzeti inanılmaz olmuştur. Ara da sıra da değişiklik iyidir.
    Keyifli kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı malzemeler makarnadda da kullanılabilir tabii ki , ilk yaptığım için orjinal tarifi yaptım. Sağolun yorum için.

      Sil
  3. MUHTEŞEM görünüyor!!! :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat teşekkür ederim, kitap ne oldu kitap? :)

      Sil
  4. Noodle pek sevmeyenlerdenim ama sizin damak tadınıza da güveniyorum. Bu tarifi deneyecem.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pek sevemedim ama bu kadar malzemeyi koyunca güzel oldu. Deneyin seversiniz umarım.Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. Farklı lezzetleri her zaman sevmişimdir.
    Bademli kremalı sosla tarif edilemez bir tat meydana gelmiştir bence mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı lezzetlere açık biriyseniz mutlaka seversiniz deneyin bence de. Teşekkür ederim.

      Sil
  6. Wow! Hiç kremalı sosla denememiştim noodleları. Ben genelde Çin ve Kore usulü yapıyorum.
    Bir dahakine ben de böyle kremalı deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet senin tariflerin muhteşem, bir de böyle dene. Krema tamam kalorisi falan tavanda ama her girdiği yere lezzet katıyor, bu da gerçek. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  7. Krema ve sebzeler birbirine çok yakışıyor. İçine noodle konduğu zaman tadı harika olmuştur, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Krema her şeye yakışıyor zaten de o kaloriişi çok fena. :) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Dediğiinz gibi yemek kitaplarının tariflerini harfi harfine uygulamak gerekiyor kesin sonucu almak için.Ben sırf bu yüzden pek kafama yatmadıkça uygun malzeme olmadıkça rağbet etmiyorum verdikleri malzemeler her zaman evde olmuyor bir kere kullanım için de almak alıp o malzemeyi bekletmek benim için gereksiz geliyor.Mesela diyor bir çay kaşığı karanfil tozu bir çay kaşığı kişniş tohumu.Eee aldık en az miktar desek bile yine bir sürü oluyor elimizde evimizde bekliyor başka kullanım alanı pek yaygın olmayınca mutfaklarımızda.Noodle hiç yapmadım ama aklımda olan bir tarif bir ara bende yapayım tarifiniz güzel elinize emeğinize sağlık afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazılarının kasıtlı olarak eksik malzeme verdiklerini düşünüyorum. Hele Oktay Usta'da ne yaptıysam başarısız oldu. Dediğiniz çok doğru bir malzemeyi alıp bir lokma kullanıyoruz artanı sürünüyor mutfakta. Noodle çok da matah bir şey değil bizim de artık çok kaliteli makarnalarımız var. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

      Sil