31 Temmuz 2015 Cuma

ANADOLU KAVAĞI - YOROS KALESİ - MİDYE TAVA ( 1 )



Bugün yemek paylaşımı yok. :) Dün gittiğim Anadulu Kavağı'nı anlatacağım size. Yemek bloğunda ne alaka diyebilirsiniz ama özellikle İstanbul ve civarında oturanların mutlaka gitmeleri, doyasıya gezmeleri gereken bir yer Anadolu Kavağı. Rehber arkadaşımız Enis hadi deyince sabah 8 vapuruyla ( motoruyla) geçtik karşıya.






Teknenin halini görüyor musunuz? Kimsecikler yok. Halbuki yazın ortası. Oturan benim arkadaş Enis. :))






Kalktıktan beş dakika sonra Rumeli Kavağı'na yanşıyoruz, buradan üç beş kişi daha biniyor belli ki bu binenler Anadolu Kavağı'nda çalışanlar.





Tekrar hareket ediyoruz üçüncü köprü solumuzda kalacak şekilde gidiyoruz.



Çok kısa bir süre sonra Anadolu Kavağı gözüküyor. Evler tam denizin kenarında. Hatta tekneden bakınca sanki insanlar evden direk denize iniyor gibi geliyor. :))))





Tekneden inince hiç vakit kaybetmeden Yoros kalesine doğru yola koyuluyoruz çünkü yaklaşık yarım saatlik çok dik bir yürüme parkuru bizi bekliyor. Serinlikte gitmekte yarar var.





Ama yolda manzaralar nefis. Soluna bakınca alabildiğine ormanlık alan, karşına bakınca bütün ihtişamıyla Boğaz. Arkadaşımın profesyonel rehber olması benim için büyük avantaj tabii.




Artık büyülenmiş olarak yürüyoruz, manzara o kadar güzel ki ne sıcağı hissettik, ne susuzluğu.





Yeşillik ve deniz muhteşem bir uyum içindeler.





Yeşilin her tonunu görebiliyoruz ve ortada bütün heybetiyle bir fıstık çamı.





Sanki deniz değil de göl.





Ana yoldan giderken yukarıdaki tabelayı görünce oku takip ettik. Aslında düz gitsek daha kısaymış ama gazinoların bu yolu güzel diye buradan gitmeyi tercih ettik.




Böyle iki tarafınız ağaçlarla kaplı dar bir patikadan tırmanışa devam ediyoruz.





Ve kahve molası verdiğimiz inanılmaz manzaralı yer.





Alabildiğine orman, alabildiğine deniz, buzlu su ve kahve. Daha ne olsun? :))))




Aşağıda Anadolu Kavağı'nın tamamını görebiliyoruz.





Yollarda böyle lavantalar var, orman havasına bir de bunların kokusu eklenince yürüyüşümüz daha da şenleniyor.





Bunlar güzel manzaralar değil mi? Ama asıl manzaraları yarın ikinci bölümde göreceksiniz inanılır gibi değil. Bu postu ikiye böldüm, sizi yazılarla boğmak istemedim fotograf ağırlıklı hazırladım. İkinci kısım yarın efendim hoşçakalın.

25 yorum:

  1. Harika çok severim Anadolu kavağı eşi olmayan yerlerdendir bence ,kavaklar deyince özellikle midye tava aklıma gelir çok sevdiğim için sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midye olayına ikinci bölümde gireceğim. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  2. keyıflı bır gezı olmus
    paylastıgınız ıcın teşekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok sıcsk olmasına rahmen güzel bir geziydi teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ben de tek bir sefer gitme şansını buldum, manzara gerçekten harika orada. Yürüyerek gitmek çok daha güzel olmalı. Ormanın da keyfini çıkarmış olmuşsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürüyüş çok daha zevkli ama bu havalarda olacak iş değil. Sıcaktan yığılır kalır insan valla. Orman ve deniz iç içe. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  4. Çok güzelmiş..bakarken büyülendim..yeşil mavi iç içe....Ne güzel yerde yaşıyor insanlar...Fotoğraflara bakınca aynı şeyi düşünüyor insan...Direk denizemi iniyorlar acaba diye :)) Eeee bu kadar güzelliğin sonunda yarın da beklenir...:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten sanki denizin içinde yaşıyorlar.Eskiden her yer askeriyeye aitmiş siviller giremiyordu, neyse biraz insafa gelmişler de nefes alacak alanları açmışlar. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. gezip görmek istedim, orda bir kahve yudumlarken manzarayı doyasıya seyreylemek..
    nefis bir gezi olmuş,
    bu güzel post için teşekkürler,
    devamını bekliyoruz..
    sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O güzellikler karşısında kahve hatta buz gibi su içmek bile çok keyifliydi. Bu akşam bir aksilik olmazsa devamını yazarım. Sağolun yorum için.

      Sil
  6. İlhan Bey keyifli bir hayat sürüyorsunuz anladığım ve gördüğüm kadarıyla)) Anadolu Kavağı, İstanbulda olup, İstanbul gibi olmayan harika ve masalsı güzellikte bir yer. Birkaç yıl önce görme şansını bulmuştum oraları, hala aklımda güzelliği. Umarım bozulmaz oralar. Bu arada fotolar da çok güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok devamlı böyle keyifli bir yaşamımız yok tabii , ara sıra kaçamaklar yapıyoruz. :) Dediğin gibi oralar sanki İstanbul değil. Çok bozulacağını sanmam çünkü askeri denetimi altında. Bu da iyi mi, kötü mü tartışılır tabii. :( Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  7. Eski Türk filmlerimde gibi hissettiğim bir İstanbul köşesi.Çok güzel manzaralar var.Blogda buraya yaptığımız bir geziden fotoğraflar paylaşmıştım. Ama biraz daha gidip 3. boğazköprüsü için yapılan yıkımları görünce üzülmemek mümkün değil..Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 3. köprü katliamı çok üzücü. Ama elden de bir şey gelmiyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Bir kez gitmiştim. Hayran kalmıştım. İyi bir hatırlama ve tazelenme oldu sayende.
    Çok fazla blog ziyaretleri yapamasam da sizleri çok özlediğimi bilmenizi isterim.
    Gülden hanıma selamlar ve sevgiler... Yıl dönümünüz tekrar kutlu olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anadolu Kavağına hayran olmamak mümkün değil, İstanbul'un içinde bir sayfiye kasabası. İyi dileklerin ve yorumun için çok teşekkür.

      Sil
  9. Manzara muhteşem.Çok uzun yıllar önce Yoros Kalesi'ne gitmiştim ama o zaman tesis filan yoktu.Demek şimdi manzaraya karşı kahve de içilebiliyor ne güzel. 2.postu merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi tam kalenin yamacında birçok tesis var, manzaraları da muhteşem. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  10. resimler harika.bakmaya doyamadım.emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yerler gerçekten insana terapi gibi geliyor. Teşekkür yorum için.

      Sil
  11. İLHAN BEY "İKİNCİ KISIM YARIN EFENDİM" DEDİKTEN SONRA 3 GÜN GEÇMİŞ?? UNUTTUNUZM MU YOKSA FİLİZ :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın unutmadım da hafta sonu olunca araya birçok şey girdi. Bu akşam yazıyorum :)) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. Ahh İstanbul !! Bence yemek tariflerini boşver bolca İstanbul paylaş en azından bu manzaralara bakıp bira mızı sarabimizi içer midye tava olmasa da calamar yapar keyif yaparız :))Keyifli geziler olsun dost sohbetlerinle dolu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul başı sonu belli olmayan muazzam bir şehir gerçekten. Hergün yeni bir semt adı duyuyorum. Her şey para da değil. Tekneye biniyorsun gidiyorsun işte. Al sırt çantana içeceğini, yiyeceğini çık o manzara karşısında ye, iç. Bedava. Boğazda en lüks restorandan daha güzel. Teşekkürler yoruma.

      Sil
    2. İstanbul başı sonu belli olmayan muazzam bir şehir gerçekten. Hergün yeni bir semt adı duyuyorum. Her şey para da değil. Tekneye biniyorsun gidiyorsun işte. Al sırt çantana içeceğini, yiyeceğini çık o manzara karşısında ye, iç. Bedava. Boğazda en lüks restorandan daha güzel. Teşekkürler yoruma.

      Sil