25 Ocak 2015 Pazar

KLASİK AMA GÜZEL BİR MENÜ



Ne çok olmuş paylaşım yapmayalı. Sonunun iyi olacağını umut etmekten başka bir şey yapamadığımız bir hastalık da ( Gülden'in ağabeyi ) araya girince zamanımızın büyük bölümünü doktor ve hastane mesaisi aldı. İnsanın canı sıkkın olunca hiçbir şey yapası gelmiyor. Neyse sonu iyi olsun diyelim. Geçen gün gene "Pınar" ürünlerinden şık bir kargo geldi. Yeni ne çıkarsalar piyasaya gönderiyorlar, blog ile ilgili diye düşünüyorum. Yoksa ne bir form doldurdum, ne bir yarışmaya falan girdim. Tabii sürpriz oluyor.






Bu sefer termoslu çanta, bir paket küçük küp şeklinde kesilmiş sucuk, tarif kitapçığı ve içinde tariflerin olduğu çipli bir kart vardı poşetin içinde. O gün Tunca'da yemeğe gelecekti, Kupetto ve Tunca uyumlu bir menü hazırladım.





Ana yemeğimiz güveçte kuru fasülye idi. Pınar kitapçığındaki tarifi uyguladım. Benim yaptığımdan değişik olarak bol sarımsak ve arpacık soğanı kullanılmıştı. Sarımsak olur mu, olmaz mı diye tereddütüm vardı ama çok yakıştı. Bu küp sucuklar özellikle kuru fasülye için ideal.






Tabii ki yanında tereyağlı, bol soğanlı, kapya biberli bulgur pilavı. Bilirsiniz belki Adana'lıların bulguru ünlüdür, kara bulgur ve çok fazla kuru soğan kullanırlar. Bir de bulgur yıkanmaz derler, ben de yıkamıyorum diyeceğim itirazlar gelecek onun için demiyorum. :))))






Bunların yanında dereotlu, naneli, bol sarımsaklı cacık. Cacıkta bazı yöreler de semizotu, ıspanak, kıvırcık salata, marul kullanılıyor, çok da güzel oluyor.





Tatlı olarak altı sütlaç, üstü zerde. Sütlacı ben yaptım, zerde hazır. Zerde paketinde böyle bir tarif vardı uyguladım. Ben ayrı ayrı olsalar daha çok sevecektim.






Bir de Tunca'nın en sevdiği yemeklerden zeytinyağlı pırasa. Nedense bu sene kıymalı pırasaya taktık, uzun senelerdir yapmıyorduk halbuki. Bugünlük bu kadar. Afiyet olsun.

41 yorum:

  1. daha ne olsun, afiyetler olsun. Hastanıza şifalar diliyorum, her şey sağlıkla beraber olunca güzel, selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim iyi dileklerinize ve yorumunuza.

      Sil
  2. Hastanız için şifa diliyorum. Bugünlerde sanki en çok duyduğumuz hastalık bu, yediğimiz her şey hormonlu ve sağlıksız olunca çok sık yakalanılıyor. Kuzenim ve en samimi arkadaşım da bununla baş etmeye çalışıyor. Allah her birinin yardımcısı olsun.
    Ellerinize sağlık. Çok güzel şeyler yapmışsınız. Bende pirinci sonsuz yıkarken bulguru yıkamayanlardanım.
    Sağlıkla ve esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki yediğimiz , içtiğimiz her şey dokunuyor sanki. Ne yiyeceğimizi de şaşırdık. Zaten paket içinde bulgur ayıklamayı bile gerektirmiyor eskiden annemin yakın gözlüğünü takıp ayıkladığını hatırlıyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Gulden in agabeyi icin gecmis olsun diyorum.
      ne guzel dusunuyorlar orada sirketler hediye guzel olmazmi hele habersiz gelince..bulguru kisir yapinca bende yikamam :) sizde diet yokmuydu yemekler dort dortluk bizim evdekinden cok :)) hepsi nefis ellerine saglik afiyet olsun..

      Sil
    4. Sağol iyi dileklerin için. Evet haberin olmadan gelince sürpriz oluyor. Diyet biz de başlıyor, bitiyor sonra gene başlıyor. :)) Teşekkür yoruma.

      Sil
  3. Acil şifalar dilerim . Ellerinize sağlık , hepsi çok güzel görünüyor. Kavun zamanı, cacığı birde kavunla deneyin derim. Tabii henüz denemediyseniz :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim iyi dileklerinize ve yorumunuza. Çok ilginç mutlaka deneyeceğim kavunla da. Kavun zamanını beklemeyebilirim bile. :))

    YanıtlaSil
  5. Acil şifalar dilerim Güldem Hanımın ağabeyine:(Ellerinizesağlık hepsi nefis görünüyor..Bulgurun yıkanmadığını ilk kez duyuyorum :)Neden yıkanmazmış acaba?

    YanıtlaSil
  6. Sağolun. Bulgur ve ciğer yıkanmaz derler. Pişirirken diriliği gidiyor bulgurun bir de lezzet kaybı oluyor galiba. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  7. İlhancığım hastanızı biliyorum ve Gülden'i bir türlü arayamıyorum. Elim gitmiyor desem yalan olmaz.:( İnşallah gelişmeler iyidir. İyi düşünmek lazım biliyorsun. Kendimi güçlü hissettiğimde arayacağım Gülden'i inşallah. Menü harika arkadaşım. Yine güveç fasulye vurdu beni tam 12'den. Ve tabii ki cacık. Bulgur konusunda ben de aynı şeyi biliyorum. Pirinç gibi yıkanmaz. Zaten pirinç gibi nişasta da ihtiva etmiyor ve bu nedenle de lapa olma ihtimali yok. Bence bu sebepten yıkanmıyor. Ellerine sağlık. İyi haberlerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişmeler şöyle mümkün olan en iyi tedavi şekli uygulanıyor yapacak başka bir şey de yok. Güveçte her şey bir başka güzel oluyor zaten. Bir de zaman zaman arpacık soğana takıyorum o da güzellik veriyor. Aslında ben biraz sulu lapa bulgura bayılırım. :)) Ya da dibi tutmuş olacak. :) Teşekkür ederim iyi dileklerine ve yorumuna.

      Sil
  8. Hastanıza şifalar diliyorum, haklısınız bu durumlarda insanın canı hiç bir şey istemiyor.Menünüz çok iştah açıcı özellikle de pırasa :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun iyi dileğiniz için gerçekten zor bir dönem. Yorumunuza da teşekkür ederim.

      Sil
  9. Yanlis bir sekilde yorum gonderdim sanirim? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Farketmez Bülbülün yerine yapmışsın.

      Sil
  10. Sifalar dilerim . en sevdigim sebzelerden biridir pirasa. Ellerinize saglik. Bazen cig olarak tarhanayla yerim sabahlari:) bir mantar cilgini olarak mantarli tarifler bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileğine teşekkür ederim. Tarhanayla nasıl yeniyor anlamadım herhalde beyaz kısımları değil mi? Haftaya mantar olayına gireyim o zaman. :)) Sağolun yorum için.

      Sil
  11. Hastanıza acil şifalar dilerim. Açıkçası meraklanmaya da başlamıştım. Yine harika bir menü ile gelmişsiniz. Doğranmış sucuk reklamlarını görmüştüm. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun iyi dilekleriniz için bakalım sonunun iyi olmasını diliyoruz. Ben reklamını da görmemiştim ilk eve geldiğinde gördüm çok da pratik daha onlarca yemek yapılıyor deneriz hepsini ileriki günlerde. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. Öncelikle cok cokkk gecmis olsun diyorum, herseyin basi saglik. 2015 yili size ve sevdiklerinize huzur-saglik getirmesini diliyorum....
    Uzun bir aradan sonra ne güzel seyler paylasmissiniz, herbiri birbirinden ayri güzel ve istah acici gözüküyor. Ellerinize saglik, yiyenlere afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de şans getirsin yeni yıl. Teşekkür ederim iyi dilekjleriniz ve yorumunuz için.

      Sil
  13. öncelikle geçmiş olsun.menü gerçekten harika.ellerinize sağlık.iyi akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim iyi dileğinize ve yorumunuza.

      Sil
  14. HER ZAMANKİ GİBİ DÖKTÜRMÜŞSÜNÜZ İLHAN BEY
    AMA O KURU FASULYENİN GÖRÜNTÜSÜ HER HALDE GECE RÜYAMA GİRECEK
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    HASTANIZADA ŞİFALAR DİLERİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru fasülye milli yemeğimiz olmayı her haliyle hakediyor. İyi dileğin ive yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  15. Guldenin abisinin hastaligina uzuldum. Cok gecmis olsun. Menu nefis. Pirasayi bmede cok severim. Uzun zamandir cacik yapmamistim. Iyi bir hatirlama oldu. Ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastalıklar hem hasta için hem de çevresi için çok zor. Devamlı bir mücadele gerektiriyor. Pırasa aslında çok kişinin sevdiği bir yemek değil ama ben de severim. Teşekkür ederim yoruma.

      Sil
  16. Gülden hanımın abisi için acil şifalar, tüm dualar onun için.
    Menünüz harika olmuş yine. Döndüm baktım, okudum, bir daha baktım fotoğraflarınıza. Şu an öğle saati, ben işteyim ve yemek yemeden bakarken doydum diyeceğim:) bu kadar gözede hitap edilmez ki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iYİ dilekleriniz için sağolun. Kurufasülye her yörede yapılan ve herkes tarafından sevilen bir yemek. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  17. Dönüşünüz muhteşem oldu. Çeşit çeşit yemeklerle gözümüz gönlümüz açıldı.Bu arada kurufasülye nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok ara vermişim gerçekten. Benim hayret ettiğim sarımsak çok yakıştı fasülyeye. Teşekkür ederim.

      Sil
  18. Güzel bir menü olmuş. Hepsi birbirinden nefis görünüyor özellikle fasulye harika görünüyor ellerinize sağlık. Hastanıza acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim iyi dileklerinize ve yorumunuza.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  19. Elinize sağlık, harika bir menü olmuş, zeytinyağlı pırasaya bayılırım, sizinki de nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyumlu yemekler haliyle de menü güzel oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  20. Hastanız için acil şifalar dilerim.Menü çok güzel pırasa da harika görünüyor çok severim kuru fasulye zaten milli yemeğimiz hepsi şahane afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  21. İyi dileğinize çok teşekkür ederim. Kuru fasülye milli yemeğimiz olmayı hakediyor bence de. Pırasayı da herkes sevmez ama ben çok severim. Teşekkür ederim güzel yorumlarınıza.

    YanıtlaSil