Lezzet'in son sayısından muhteşem bir lezzet. Lezzet dergisi bütün yemek dergileri arasında açık ara önde bence. Kabak bu kadar mı lezzetli olur? Her zaman söylediğim ve çok eleştiri alan bir söz var, kabağı altınla kaplasan gene kabak. Bunu yazdığım zaman çok tepki geliyor özelden bile mesaj atıp kabağın en lezzetli sebze olduğuna kadar geliyor olay. :)))) Ama bu yemek gerçekten kabak ötesi bir şey. Mutlaka denemenizi öneririm.
Dergideki tariften farklı olarak ben Knorr'un tavuklar için olan kekikli ve susamlı bir çeşnisi var onu kullandım çok da yakıştı.
Orta boy kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra boylamasına ortadan ikiye bölüyoruz ve içinde kaynar tuzlu su bulunan tencerede biraz diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Kabakları süzerek çıkarıp fırın tepsisine diziyoruz. Kabakların iç kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkarıyoruz.
Tavaya biraz zeytinyağı koyup küçük doğradığımız soğanı, kapya biberi, yeşil biberi, çok küçük doğradığımız tavuk etlerini koyup kavuruyoruz. Bir müddet sonra domatesleri de ilave diyoruz, tuzunu ve karabiberini de ayarlayıp kavurmaya devam ediyoruz.
Ayrı bir tencereye tereyağını ve unu koyup kavuruyoruz. Yavaş yavaş sütü katarak kavurmaya devam ediyoruz. Rendelediğimiz kaşarın bir kısmını da koyarak beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tabii tuzunu ve karabiberini de ayarlıyoruz.
Tavuklu karışımı derin bir kaseye alıyoruz ve beşamel sosun yarısını üzerine dökerek iyice karıştırıyoruz.
Çeşninin üzerine kalan rendelenmiş kaşarı serpiştiriyoruz.
En üste de kalan beşamel sosu döküyoruz.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kabakların üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Başta yazdığım gibi bence kabağın en güzel hali. Ara sıcak olarak da olabilir, ana yemek de olur. Dün akşam yemeğinde yanında salatayla bir tek bunu yedik muhteşem bir lezzetti.
Kesinlikle kabağın en güzel hali bayılıyorum :) Sizi takibime aldım :;)
YanıtlaSilBende bloguma beklerim http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/
Kabağa laf söylemeyelim kızıyorlar. :)))) Teşekkür ederim yorumuna.
Silellerinize sağlık deneyeceğim çok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilGerçekten çok güzel oluyor deneyin seveceğinizi umuyorum. Teşekkür ederim.
Silımm nefis görünüyor,ellerinize sağlık
YanıtlaSilLezzeti görüntüsünden daha güzel. Teşekkür ederim.
Silİlhan bey süper bişi olmuş bu..Ellerinize sağlık, Ben dergi almayı çok severim, genelde sofra dergisini alırdım sizin sayenizde lezzet dergisinin de abonesi olacağım :) sevgilerimle..
YanıtlaSilBelki benim şansıma ne zaman Sofra dergisinden bir şey denesem başarılı olamam. Ama Lezzet'in tarifleri tam tutuyor. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilAfiyet olsun..Benzerini az degisiklikle yapiyorum cok eski bir yemek dergisinden alinmis tarifle..tavuk eti kullanmadan..son derece lezzetli oluyor gercekten ..seninki biraz daha renkli olmus:)) yaz aylarinda vede diette olanlar icin super bir tarif..eline saglik..
YanıtlaSilMalzemeler değiştirilerek de dediğin gibi tavuksuz da pişirilebilir. Yaz ayları tamam da diyete pek uymuyor aslında süt, tereyağ, peynir falan. :)) Neyse ben artık diyet değil de dikkat ederek yediklerime devam ediyorum. Teşekkür ederim yorum için.
SilYarın sabah inşallah İstanbuldayım.Bişkek maceramız artık son buldu.
YanıtlaSilİlk fırsatta gidip lezzet dergisi alacağım :) Bence bu yemeğin ne kadar lezzetli olduğu görüntüsünden ve malzemelerinden belli.Ellerinize sağlık.
Dediğiniz doğru yemeğe lezzet veren şey malzemeler bence de. Tereyağın, sütün, peynirin olduğu bir yemek lezzetli olmaz mı? teşekkür ederim yorumunuza.
SilMuhteşem bir görüntü olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDostça kalın.
Fırında pişince üzeri kızarıyor, görüntü de güzel oluyor. Teşekkür ederim siz de dostça kalın.
SilEllerinize sağlık, yine güzel bir tarif paylaşmışsınız:)
YanıtlaSilSağolun gerçekten kabağın en güzel hali herhalde. :) Ben niye taktım bu kabağa bilmiyorum. Teşekkür ederim.
SilKabağı neden sevmezler işte mükemmel bir tarif yanlız kötü yanı orucken blogları gezmek elinize saglık hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilAllah kabul etsin orucunuzu. Ben tutmuyorum ama tutanlara sonsuz saygım var. Onun için facebookta yemek paylaşımı yapmıyorum Ramazanda. Bu paylaşımı da iftardan sonra yaptım özellikle. Teşekkür ederim yorumunuza.
YanıtlaSilÇok lezzetli olduğuna eminim, görünüşünden belli ! Elinize sağlık.... Ah yakın otursak valla utanmadan boş bir tabakla günde 3 kez çalardım kapınızı :)
YanıtlaSilNe zaman isterseniz bekleriz. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
Silgörüntü sunum tarif..hepsi harikaaa.ellerinize sağlık.iyi akşamlar diliyorum.
YanıtlaSilSize de iyi akşamlar teşekkür ediyorum.
Silgercekten cok guzel bır yemek olmus ellerınıze sağlık
YanıtlaSilGerçekten güzel bir yemek oldu teşekkür ederim.
Silgeçende kabakla ne yapsam diye düşünüyordum mücver yaptım. Çok iyi fikirmşiş bu tarif keşke o zaman görseydim
YanıtlaSilYaparsınız nasılsa kabak hiç bitmiyor. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
SilOoo ben bunu nasıl kaçırmışım :( Harika görünüyor. Kabağı pek sevmem belli bir tadı yok diye ama böyle içi bol malzemeli çok leziz duruyor.
YanıtlaSilBence de kabak ancak çeşitli malzemelerle güzel oluyor. Ama sade suda haşlayıp severek yiyenleri de biliyorum. Teşekkür ederim yorumuna.
SilHem anlatımınız hem görüntüler derhal denenmesi gerektiğini söylüyor.
YanıtlaSilÇok nefis olduğundan ve sık sık yapacağımdan emin oldum.
Teşekkürler:)
Deneyin umarım seversiniz. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilLezzet dergisini bende çok seviyorum. Hemen hemen her ayda alırım. Kabağıda çok severim:)
YanıtlaSilTatile gidip geleyim, ilk sofraya konacaklar başında bu kabak.
Ellerinize sağlık.
Lezzet çok düzgün bir yemek dergisi oldu. Kabağı ben de sevmeye çalışıyorum. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
SilFarklı bir versiyonu çok önce ben de yapıp yaınlamıştım. Ellerinize sağlık İlhan bey. Ben kabağın bu şeklini veya dolmasını, salatasını, kızartmasını sevenlerdenim..
YanıtlaSilEvet çok çeşitli şekillerde yapılabiliyormuş. Sizi gerçek bir kabaksever olduğunuz için kutlarım. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.
SilHaa bir de hani liste? :))
YanıtlaSilTamam bu akşam unutmazsan yazayım. :)
SilKabak konusundaki düşüncenize katılıyorum İlhan, tadı resmen saman gibi. Valla bana da kızabilirler ama öyle napim :) Sadece Dolma Ve müjver olduğunda seviyorum. Ama bu tarifi de sevdim.
YanıtlaSilBizim Cumartesi günü iftara misafirlerimiz var bu tarifinizi mutlaka yapıcam ellerinize sağlık.
Kabak işte ya. :)) Ama bu hali gerçekten çok güzel olmuştu tavsiye ederim. Teşekkür ederim yorumuna.
SilKabak grateni ben de her turlusunu deneyebilirim, bu sekli de harika görünüyor. .
YanıtlaSilDediğim gibi kabağın en güzel hallerinden biri herhalde. :) Teşekkür ederim yorumunuza.
Sil