29 Haziran 2014 Pazar

TAVUK ETLİ KABAK GRATEN



Lezzet'in son sayısından muhteşem bir lezzet. Lezzet dergisi bütün yemek dergileri arasında açık ara önde bence. Kabak bu kadar mı lezzetli olur? Her zaman söylediğim ve çok eleştiri alan bir söz var, kabağı altınla kaplasan gene kabak. Bunu yazdığım zaman çok tepki geliyor özelden bile mesaj atıp kabağın en lezzetli sebze olduğuna kadar geliyor olay. :)))) Ama bu yemek gerçekten kabak ötesi bir şey. Mutlaka denemenizi öneririm.






Dergideki tariften farklı olarak ben Knorr'un tavuklar için olan kekikli ve susamlı bir çeşnisi var onu kullandım çok da yakıştı.






Orta boy kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra boylamasına ortadan ikiye bölüyoruz ve içinde kaynar tuzlu su bulunan tencerede biraz diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Kabakları süzerek çıkarıp fırın tepsisine diziyoruz. Kabakların iç kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkarıyoruz.






Tavaya biraz zeytinyağı koyup küçük doğradığımız soğanı, kapya biberi, yeşil biberi, çok küçük doğradığımız tavuk etlerini koyup kavuruyoruz. Bir müddet sonra domatesleri de ilave diyoruz, tuzunu ve karabiberini de ayarlayıp kavurmaya devam ediyoruz.





Ayrı bir tencereye tereyağını ve unu koyup kavuruyoruz. Yavaş yavaş sütü katarak kavurmaya devam ediyoruz. Rendelediğimiz kaşarın bir kısmını da koyarak beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tabii tuzunu ve karabiberini de ayarlıyoruz.
Tavuklu karışımı derin bir kaseye alıyoruz ve beşamel sosun yarısını üzerine dökerek iyice karıştırıyoruz.






Tavukları kabakların içine paylaştırıyoruz, üzerine ben o bahsettiğim kekikli ve susamlı çeşniyi de pay ettim.






Çeşninin üzerine kalan rendelenmiş kaşarı serpiştiriyoruz.





En üste de kalan beşamel sosu döküyoruz.




Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kabakların üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.





Başta yazdığım gibi bence kabağın en güzel hali. Ara sıcak olarak da olabilir, ana yemek de olur. Dün akşam yemeğinde yanında salatayla bir tek bunu yedik muhteşem bir lezzetti.

40 yorum:

  1. Kesinlikle kabağın en güzel hali bayılıyorum :) Sizi takibime aldım :;)

    Bende bloguma beklerim http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabağa laf söylemeyelim kızıyorlar. :)))) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  2. ellerinize sağlık deneyeceğim çok lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel oluyor deneyin seveceğinizi umuyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. ımm nefis görünüyor,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzeti görüntüsünden daha güzel. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. İlhan bey süper bişi olmuş bu..Ellerinize sağlık, Ben dergi almayı çok severim, genelde sofra dergisini alırdım sizin sayenizde lezzet dergisinin de abonesi olacağım :) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki benim şansıma ne zaman Sofra dergisinden bir şey denesem başarılı olamam. Ama Lezzet'in tarifleri tam tutuyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. Afiyet olsun..Benzerini az degisiklikle yapiyorum cok eski bir yemek dergisinden alinmis tarifle..tavuk eti kullanmadan..son derece lezzetli oluyor gercekten ..seninki biraz daha renkli olmus:)) yaz aylarinda vede diette olanlar icin super bir tarif..eline saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malzemeler değiştirilerek de dediğin gibi tavuksuz da pişirilebilir. Yaz ayları tamam da diyete pek uymuyor aslında süt, tereyağ, peynir falan. :)) Neyse ben artık diyet değil de dikkat ederek yediklerime devam ediyorum. Teşekkür ederim yorum için.

      Sil
  6. Yarın sabah inşallah İstanbuldayım.Bişkek maceramız artık son buldu.
    İlk fırsatta gidip lezzet dergisi alacağım :) Bence bu yemeğin ne kadar lezzetli olduğu görüntüsünden ve malzemelerinden belli.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz doğru yemeğe lezzet veren şey malzemeler bence de. Tereyağın, sütün, peynirin olduğu bir yemek lezzetli olmaz mı? teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. Muhteşem bir görüntü olmuş. Ellerinize sağlık.
    Dostça kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırında pişince üzeri kızarıyor, görüntü de güzel oluyor. Teşekkür ederim siz de dostça kalın.

      Sil
  8. Ellerinize sağlık, yine güzel bir tarif paylaşmışsınız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun gerçekten kabağın en güzel hali herhalde. :) Ben niye taktım bu kabağa bilmiyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  9. Kabağı neden sevmezler işte mükemmel bir tarif yanlız kötü yanı orucken blogları gezmek elinize saglık hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  10. Allah kabul etsin orucunuzu. Ben tutmuyorum ama tutanlara sonsuz saygım var. Onun için facebookta yemek paylaşımı yapmıyorum Ramazanda. Bu paylaşımı da iftardan sonra yaptım özellikle. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  11. Çok lezzetli olduğuna eminim, görünüşünden belli ! Elinize sağlık.... Ah yakın otursak valla utanmadan boş bir tabakla günde 3 kez çalardım kapınızı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zaman isterseniz bekleriz. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. görüntü sunum tarif..hepsi harikaaa.ellerinize sağlık.iyi akşamlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de iyi akşamlar teşekkür ediyorum.

      Sil
  13. gercekten cok guzel bır yemek olmus ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel bir yemek oldu teşekkür ederim.

      Sil
  14. geçende kabakla ne yapsam diye düşünüyordum mücver yaptım. Çok iyi fikirmşiş bu tarif keşke o zaman görseydim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsınız nasılsa kabak hiç bitmiyor. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  15. Ooo ben bunu nasıl kaçırmışım :( Harika görünüyor. Kabağı pek sevmem belli bir tadı yok diye ama böyle içi bol malzemeli çok leziz duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kabak ancak çeşitli malzemelerle güzel oluyor. Ama sade suda haşlayıp severek yiyenleri de biliyorum. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  16. Hem anlatımınız hem görüntüler derhal denenmesi gerektiğini söylüyor.
    Çok nefis olduğundan ve sık sık yapacağımdan emin oldum.
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin umarım seversiniz. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  17. Lezzet dergisini bende çok seviyorum. Hemen hemen her ayda alırım. Kabağıda çok severim:)
    Tatile gidip geleyim, ilk sofraya konacaklar başında bu kabak.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzet çok düzgün bir yemek dergisi oldu. Kabağı ben de sevmeye çalışıyorum. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  18. Farklı bir versiyonu çok önce ben de yapıp yaınlamıştım. Ellerinize sağlık İlhan bey. Ben kabağın bu şeklini veya dolmasını, salatasını, kızartmasını sevenlerdenim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok çeşitli şekillerde yapılabiliyormuş. Sizi gerçek bir kabaksever olduğunuz için kutlarım. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  19. Haa bir de hani liste? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam bu akşam unutmazsan yazayım. :)

      Sil
  20. Kabak konusundaki düşüncenize katılıyorum İlhan, tadı resmen saman gibi. Valla bana da kızabilirler ama öyle napim :) Sadece Dolma Ve müjver olduğunda seviyorum. Ama bu tarifi de sevdim.
    Bizim Cumartesi günü iftara misafirlerimiz var bu tarifinizi mutlaka yapıcam ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabak işte ya. :)) Ama bu hali gerçekten çok güzel olmuştu tavsiye ederim. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  21. Kabak grateni ben de her turlusunu deneyebilirim, bu sekli de harika görünüyor. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi kabağın en güzel hallerinden biri herhalde. :) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil