13 Mayıs 2014 Salı

KARIŞIK


Kitap bloğumda çok ilginç bir yazar olan Hakan Günday'ın Malafa adlı kitabını paylaştım. Ziyaret ederseniz sevinirim.  ilhanucer.blogspot.com 



Ben bu karışık postları sevmeye başladım. Bu sefer diyet olayı hala ciddiyetini koruduğundan :)) evde yapılan yemekler de buna göre oluyor. Tatsız tuzsuz şeyleri paylaşmanın da anlamı yok. Bu arada üç hafta sonunda Gülden dört, ben altı kilo verdim. Ama dediğim gibi çok ciddi yapmamıza rağmen son hafta kilo verimi yavaşladı. İlk önce iki doğa manzarası paylaşmak istiyorum.






Mevsimi çabucak geçti ama bir müddet İstanbul sokakları bu mor salkımlarla süslendi. İnanılmaz güzeldiler. Hatta galiba Nilgün'dü reçelini bile yapıp paylaşmıştı.






Yakın bir geçmişte gitmiş ve kitap bloğumda fotograflarını paylaşmıştım Atatürk Arboretum'dan bir manzara. İstanbul'daysanız bence gidip görün Haziran'dan sonra çok sıcak olunca gezilmez. Baksanıza ne huzur verici bir yer.



Bu kış hep şikayet ettik balık yok diye böyle olunca da çok az balık yiyebildik. Ama diyetin kinci haftası balık vardı bir kere. Bu hakkımızı da levrekten yana kullandık. Ama herhalde bu diyeti yazan amca balık yiyin derken yukarıdaki gibi yarımşar kiloluk levrekleri kastetmemişti. :))))






Balığın yanında da salata hakkımızı yukarıdaki gibi soğan, sarımsak, domates ve biberleri közleyerek kullandık. Hem de yağsız falan sağlıklı da oldu.




Diyetteyken bir akşam yediğimiz kabak yemeği. Soğan, sarımsak, domates, yeşil biber, kabak hepsi çiğden kondu çok az zeytinyağı tuz ve karabiber. Çok da lezzetliydi veya açlıktan bize öyle geldi. :))






Site bahçesinde bir balkondan toplanıp site sakinlerine dağıtılan reçellik kokulu gül. Tabii artık yapmayı öğrendim ya reçel yapıldı. :)) 



Ama diğer reçeller kadar başarılı olmadı. Çünkü bunun da yapımı zahmetliymiş ben sabredemedim kolay yoldan yapmaya çalıştım bu kadar oldu. Lezzeti fena değil.






So zamanladaki keşfim fırında soğan,  kırmızı biber, yeşil biber közlemek. Daha doğrusu galiba bir blogda gördüm.




Sonra yukarıdaki gibi üzerine nar ekşisi ve sumak serpip yiyorsunuz. Özellikle ızgaraların yanında süper oluyor. :))






Geçen sene erik zamanı geçerken aklıma gelmiş eğri büğrü eriklerle turşu kurmuştum ama çok başarılı olmamıştı. ( ben bu başarısızlığı eriklerin kalitesizliğine bağlamıştım ) Bu sene tam da papaz erik formatındayken yaptım turşuyu.








 Yukarıda gördüğünüz şekilde olmayı bekliyor. Neticeyi on gün sonra bildiririm size. Kemerburgaz'da turşucular meşhur biliyorsunuz Lale sayesinde öğrenmiştim erik turşusunu.








Facebook arkadaşlarım biliyor bizim Malatya'lı komşumuzu. Birçok yöresel yemekler, ekmekler yapar mutlaka bize de getirir. Hatta facebookta yazmıştım, herkese bir Malatya'lı komşu gerek diye. :)) Yukarıdaki kiraz yapraklarını toplamış getirdi,  Gülden'le yaptılar.






İnce bulgur ve un az suyla yoğuruluyor kiraz yapraklarına ince ince sarılıyor. Böyle pişirildikten sonra ayran şeklinde yoğurt dökülüyor. Bol tereyağında soğan kavruluyor acı pul biberle. En üste de o gezdiriliyor. Şimdi yazarken bile ağzım sulandı. Tabii yedik ama çok az. :((








Gene rejime başlamadan önce yaptığım enginarlı bulgur pilavı. Çok güzel olmuştu onun için paylaştım. Afiyet olsun.

22 yorum:

  1. Off off harikalar var yine. Ben de karışık yazılarınızı seviyorum :)
    Bu arada verdiğiniz kiloları duyunca serzenişte bulundum kendime, millet 3 haftada 4-6 kg veriyo ben 3 aydır anca 4 kg verebildim diye. Çok sıkıntılıyım çoook :)) Aynen devam İlhan Bey, istediğiniz kiloya kadar :)
    Ayrıca hemen belirtmek istiyorum, benim de Malatyalı eniştem var, ve o kiraz sarması muhteşem bir şey. Doyasıya yiyememeniz üzücü olmuş. Biz de kiraz ağaçlarından topluyoruz yaprakları yani :) Herşey harika, herşey nefis, ellerinize sağlık. Keyifli günler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memleketin bu hali yüzünden yorumlara cevap bile yazmamışım. Elim gitmiyor bir türlü. Yarın tartılma günü galiba 2 kilo kadar daha verdim. Öyle hissediyorum. Malatya'lılar sarma değil de nedense kiraz köftesi diyorlar. Çok teşekkür ederim güzel yorumuna.

      Sil
  2. Çok güzel... :)

    Bu arada Ters Düz'e de giriliyor, siz mi giremediniz acaba? :(

    Yeni serilerim Kafa'da. Ters Düz 2. sezon geliyor. :)

    Kafa'da şimdi yeni bir bölüm paylaşacağım onlara gelmiyorsunuz ama. :(

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert sonradan girebildim hatta oraya da izleyici oldum. teşekkür yoruma.

      Sil
  3. İlhan Bey, ne kadar hamaratsınız vallahi :)
    Maşallah demek lazım.
    Atatürk Arboretumu çok şahane duruyor. Hep gitmek istiyorum,ama yolu uzak geliyor.

    YanıtlaSil
  4. Kiraz yapraklarından sarma, ilk defa duydum. Çok değişik, yaprağın tadı nasıl oluyor merak ettim. Bulursam hemen denemek isterim. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarma değil de kiraz köftesi diyorlar. Değişik ama çok lezzetli. Çok da zor değil yapımı aslında. Teşekkür yorum için.

      Sil
  5. Siz diyet olayını çözmüş gibi görünüyorsunuz benimde vermem gereken üç beş kilom var darısı başıma diyelim bu arada ne güzel şeyler hazırlamışsınız ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer diyet olayı bayağı ciddi bir şekilde gidiyor. :) Bir ay oldu azimle devam ediyoruz. Sağolun yorumunuza için.

      Sil
  6. Bende bu karışık postu sevdim.
    Bende malatyalıyım ama annemler bilmez kiraz yaprağı dolmasını. Bilse bahçe kiraz ağacı dolu :)
    Keyifli günler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karışık postlar daha gerçekçi oluyor. Kiraz köftesi olarak biliyordur belki anneniz. Öyle diyorlar çünkü. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  7. 6 kilo süper ..ah bide ben verebilsem o 6 kiloyu..Ama şuan emzirdiğim için daha vaktim var benim:) İlhan bey hangisini bakacağımı şaştım valla, balık ayrı güzel, salata daha başka, gül reçeli, erik turşusu.Süpersiniz doğrusu...Erik turşusunun tarifinide ayrıntılı istiyorum ona göre ..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. erik turşusu normal turşu gibi oluyor. Elma sirkesi daha yakışıyor galiba. Hatta ben şarap sirkesi bile koydum. :) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Levrek sevsek de, sevmesek de sonunda muhtaç kaldığımız balık. :)) Sağolun yorum için.

      Sil
  9. Aslında biz millet olarak severiz karışıkları :)) Mesela, karışık ızgara, meze tabakları gibi...Levrek harika görünüyor. Fırınlanmış sebzeler iyi fikir. Ben de 3-4 kilo versem çok iyi olur. Diyete başlamak lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten karışık milletiz de ondan. :)) Karışık ızgara olsa şimdi fena mı olur ama? Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  10. yine ne güzel şeyler paylaşmışsınız, valla 3 haftada 6 kilo tebrik ederim hiç kolay birşey değil, üstelik lezzetten de geri kalmıyorsunuz, kabak yemeğini not aldım, elinize sağlık, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama artık aynı ciddeyetle devam etmeme rağmen kilo verme azaldı. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil