26 Mayıs 2014 Pazartesi

GENE KARIŞIK




  Bayağı olmuş yazmayalı. Yaz aylarında zaten zorunlu olarak aksıyor, bir de üstüne Soma faciası, yetkililerin, devlet büyüklerinin bu ölen üç yüzden fazla insanımızın  durumunu normal gösterme çabaları morallerimizi çok bozdu. İçimden ne blogda yazmak ne de yazılanları okumak geldi. Ama düşününce galiba bizden istenen de bu. Bezgin, küskün olma hali, devamlı tedirgin, öfkeli olmamız, günlük işlerimizi yapamaz hale gelmemiz isteniyor. Çünkü bugünkü iktidar bundan besleniyor. Ben de kendi çapımda bu durumdan kurtulmak için fırsat buldukça yazmaya, günlük yaşantımı aksatmamaya karar verdim. Bir de Gülden'in ameliyatı vardı bu süreçte. Gözlerinden oldu ve bugün dikişleri alındı. Neyse artık başlıyorum karışık postuma.








Geçen yazımda bahsetmiştim erik turşum süper oldu. Demek ki neymiş evde günlerce kalan pörsük eriklerden değil, papaz eriğinden yapılırsa güzel oluyormuş erik turşusu. :)) Eğer zamanı geçmediyse gene yapacağım herhalde.







Pınar beni mi çok sevdi yoksa bütün bloggerlara mı gönderiyor bilemiyorum ama çok güzel bir paket göndermiş gene bana. :)))) Kaliteli bir kesme tahtası, soğutuculu çanta, içinde iki büyük dilim hindi sucuk olan yeni ürünü bir paket. Beklemediği bir anda kargoyla böyle bir şey gelince insan mutlu oluyor.








Tabii hemen o akşam hindi sucuğun diyetimize bir zeval vermeyeceğini düşünerek ızgarada yaptık. Hindi değil de bildiğimiz sucuk tadında çok lezzetliydi. Ama bu ürünü büyük marketlerde bulamıyorum sebebi nedir acaba? Bu arada diyet olayı aynen devam ediyor. Altıncı hafta itibariyle sekiz kilo verdim.






Bartu Galatasaray tribünlerinde çok sevilen bir taraftarın ilkokul çağındaki oğlu. Yemek yerken bir lokma yemek borusunu tıkıyor ve ölüyor. Nasıl bir kaderdir bu? Çok üzüldüm hatta maçı izlerken aklımda hep bu vardı çok gerildim. Işık içinde yatsın küçük Bartu.








Tarif Sahrap Soysal'dan. Dün facebook sayfasında paylaşmıştı, bu akşam hemen yaptım çok güzel oldu. Her ne kadar Gülden acısı eksik, sarımsağı az gibi bahaneler bulsa da niyeti sonra anlaşıldı. Çok iyi meze olurmuş rakısız olmazmış. :)))) Bu arada Sahrap hanım gerçekten aştı artık, eskiden pek tutmazdım tariflerini ama hergün bir bomba tarif veriyor. Fasülyeler haşlanıyor, tavada zeytinyağında ( tarifte tereyağı) ceviz, toz kişniş, toz kırmızı biber, pul biber ve sarımsak kavrulup fasülyenin üzerine dökülüyor.







Bu arada balık yasağı var biliyorum ama gümüş balığının tam zamanı aklınızda olsun. Migrosta çok tazeydi nereden alıyorlarsa. Ayrıca yolunuz Boğaz'a düşerse oltacılar canlı olarak istavrit, mezgit ve gümüş balığı tutup leğenlerde satıyorlar.






Gümüşün tek olabilir hali tavada yapmak. Normal un ve mısır ununu karıştırıp kızarttım. Yumurtaya da bulanıp kızarır daha lezzetli ama daha ağır olur. Bugünlük bu kadar. Afiyet olsun.

22 yorum:

  1. İlhan bey Geçen sene erik turşusu yapmıştım ama beğenmedim.İçleri boşaldı yumuşak oldu.Sizin erik turşunuz harika görünüyor.Tarifini sitenizde aradım bulamadım tekrar yayınlarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifi erikleri, sarımsağı koyduktan sonra normal turşu yapar gibi tuz+sirke+ su olarak hazırladım. Ben biraz de limon suyu koyuyorum o zaman çabuk oluyor. Bence burada önemli olan eriğin kalitesi. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  2. bir kaç gündür blogunuza uğrayıp kontrol ediyorum acaba yeni bir şey paylaştı mı diye, sanırım son zamanlarda gerçekten en çok keyif aldığım bloglardan biri sizinkisi oldu, bu kadar uzun aralar bırakmayın :) erik turşusunu da merak ettim çokca, anneme söylim de denesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz ihmal ettik bloğu son zamanlarda bu ada ancak Eylül'den sonra düzelir. Güzel sözleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. İlhan bey öncelikle geçmiş olsun.. Bloğumu ben de son zamanlarda çok ihmal ediyorum. Gelince bahar ayları gevşer gönül yayları diyorum :)) Yaptıklarınız da güzel görünüyor.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem yaz ayları hem de ülke sorunları geriyor insanı. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Bu post yazınız o kadar dolu dolu ki hangisine yorum yazacağımı şaşırdım erik turşusu bir harika gözüküyor. Ölümlere ve maden faciasına üzülmek ne kelime halen daha kendime gelmiş değilim,ardından daha ölenler de var tabiki. Balıkları görünce kıskanıyorum cıtır cıtırlar afiyetler olsun. Kilo vermeniz yazın rahat edeceğiniz bir durum hemde sağlık için gerekli kolaylıklar versin Allah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soma olayı unutulacak gibi değil. balık mevsiminde yiyemedik de şimdilerde yiyoruz. :) Diyette ilk defa böyle istikrarlı gidiyor . Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun.
    Her şey yine çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilekleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun eşinize. erik turşusu da süper olmuş, hafta sonu bende köyden erik toplayıp bende deneyeceğim..Bakalım sizinki kadar güzel olacak mı..Balıklarda tam ziyafet ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileklerinize ve yorumunuza teşekkür ederim. Siz mutlaka çok daha iyisini yaparsınız. Bu sene balık az olunca şimdi ne bulsak alıyoruz. :)

      Sil
  7. yemekler harika .ellerinize sağlık.ayrıca küçük bartuya çok üzüldüm.mekanı cenet olsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bartu'ya çok üzüldük kader dedikleri bu olsa gerek. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Gülden hanıma çok geçmiş olsun. Hepimiz aynı ruh haline büründük bu ara böyle. Umarım düzelir herşey ülkemiz, milletimiz huzura erer.
    Erik turşusunu bitmeden deneyeceğim bende. İlk çıktığında, çağla dan yaptım bu sene. Bakalım daha açmadık nasıl oldu bilmiyorum.
    Pınar sizi çok sevmiş:) bize gelen giden bir şey yok:)
    Afiyet olsun, sofranız hep böyle güzel, bereketli ve şen olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileklerinizi iletirim. Bu ülkede artık hiçbir şeyin iyi gideceğine dair bir umudum kalmadı ne yazık ki. Çağla ile turşu yapıldığını bilmiyordum bilsem denerdim. Evet Pınar dan aralıklarla hediye geliyor. :) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  9. Hepimiz ayni durumdayiz ilhan Bey;Soma olaylari,Nijerya da ve TR.de kacirilan cocuklar,savaslar
    hepimizin pozitif enerjisini aliyor.Hicbirimiz bunlari ben yasamiyorum diye sevinemiyoruz,eglenemiyoruz...Dünyanin bir yerlerinde insanlar acilar cekiyor ve ne yazik ki bizler o acilara merhem olamiyoruz.Elimizden gelen tek sey acilari paylasmak ve Dua etmek.........
    Gülden Hanim´a gecmis olsun dileklerimizi iletin lütfen..
    Paylastiginiz görseller harika,Erik Tursusu nasil lezzetli gözüküyor öyle,afiyetler olsun...Güzel günler diliyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele çocuklarla ilgili kötü olaylar dayanılır gibi değil. dediğiniz gibi dünyanın her yanında milyonlar acı çekiyor. Ama yaşam da devam ediyor bir taraftan, ateş düştüğü yeri yakıyor. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

      Sil
  10. 8 kilo verdiniz? Bravo! Az biz degil. Darisi bizim basimiza :-). Kucuk Bartuya cok uzuldum. Allah rahmet eglesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet verdim ama şimdilerde tartılmaya korkuyorum. Yazın ev dışında geçen günlerde diyet çok zor oluyor. :( Bakalım nasıl olacak. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  11. Gülden hanıma çok geçmiş olsun. Bir balık sever olarak balığa bayıldım, ellerinize sağlık enfes yiyecekler hazırlamışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İletirim iyi dileğinizi. Balık ben de çok seviyorum şu sıralarda bayağı yiyiorum aslında balık yasağı olmasına rağmen. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil