28 Nisan 2014 Pazartesi

AVAKADO SALATASI

İlk önce kitap bloğumun reklamını yapayım. Bugün Derya Sazak'ın "Batsın Sizin Gazeteciliğiniz" adlı kitabını paylaştım. Ülkemizin nasıl yönetildiği görmemiz açısından bir başucu kitabı. Blog adresim:  ilhanucer.blogspot.com


Bugün diyetin yedinci günü, dört kilo vermişim. Ama bundan sonra yavaşlayacak çünkü baştan vücuttaki suyu atıyorsunuz bu kolay oluyor, hem de bu hafta balık, et falan giriyor işin içine. Onun için de bir süre diyet yemekleri paylaşacağım. İlki dün akşam yediğimiz avakado salatası. Avakadoyu sevmeye başladım galiba. İnsan aç olunca her şeyi seviyor. :)))) Bu arada şu sıralar aynı anda okuduğum üç kitaptan biri olan "Ninemce"den size avakado ile ilgili birkaç bilgi vereyim. Genellikle biliyorsunuz sert oluyorlar bunları yumuşatmak için:

1 - Avakadoyu bir muzla beraber aynı kağıda sararak bir gece bekletin. Şaka gibi ama gerçek. :))
2 -  Gazete kağıdına sarılı olarak buzdolabının üst rafına koyun.
3 -  Bir kutunun içine un doldurup, avakadoyu da yerleştirdikten sonra kapağı kapatın ve mutfakta bir, iki gün bekletin.
4 -   Bir kesekağıdına elma ile birlikte koyup bir gün bekletin.

Sanki çok haysiyetli bir yemek yapacakmışız gibi çok bilgi verdim galiba. :))


Tarifte avakadonun içi kaşıkla çıkartılıp salata yapıldıktan sonra kabuklarının içine dolduruluyor ama bana pek pratik gelmedi, onun için tekini öyle yaptım.



Malzemelerimiz avakado, salatalık, taze soğan, taze sarımsak, çeri domatesler. Hepsini yıkayıp ayıkladıktan sonra istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Avakadoyu istek kaşıkla içini oyup ezerek koyun, isterseniz küp küp doğrayın. Bu arada olgun ve yumuşak olması gerekiyor.



Servis tabağına aldıktan sonra, ayrı bir kasede karıştırdığımız zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi salatamızın üzerinden gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

36 yorum:

  1. SAĞLIKLI ,RENGARENK LEZİZ BİR SALATA ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten öyle. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.

    YanıtlaSil
  3. Avakadoyla bir tanışabilsek belki anlaşacağız ama benim hiç ümidim yok :)) Diyetinizde kolaylıklar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sonunda anlaşıyorum galiba. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  4. benim denemediğim bir lezzet ama görüntüsü harika gerçelten.ellerinize sağlık.afiyet bal olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep aynı salata insan bıkıyor. Avakado da salatalara yakışıyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  5. çok güzel görünüyor :) ellerinize sağlık. haşlanmış yumurtada eklenir genelde bu tarife, diyet açısından nasıl olur bilmiyorum ama :) bir de sırf limon, karabiber, sarımsak, frenk soğanı ile de çok güzel olur denemek isterseniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yumurta da olabilir ama benim diyette haftaya yumurta var. :( Öteki önerilerinizi deneyeceğim. Bu güzel yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Харесвам авокадо и тази салата изглежда много вкусно! Поздрави!

    YanıtlaSil
  7. Thank you for your comment.

    YanıtlaSil
  8. Bende sevemedim bir turlu avakadoyu..Esim sever ve yapar kendine ,sadece faydalıoldugu icin tadina bakarım..
    Diyetiniz daim olsun diyelim ,umarım ideal kilonuza kavusursunuz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan yedikçe alışıyor galiba. Ben de sevmezdim şimdi sevmeye başladım. Teşekkür ederim iyi dileklerine ve yorumuna.

      Sil
  9. merhaba, avokadoyu çok severim özellikle sandiviç yaparken ve kahvaltıda terich ediyorum.. Ellerinize sağlık.. çok güzel bir salata..vitaminli;)

    YanıtlaSil
  10. Bir kere de omletini yapmıştım o da güzel olmuştu. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  11. Ben severim, ozellikle limonlu sarimsakli sosla..ve yaninda tortilla ile:)) Afiyetler olsun salata nefis gozukuyor..Diette basarilar ruzgarli havalarda disari cikmamanizi tavsiye ederim:) sevgiler her ikinizede..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yeni yeni sevimeye başladım. Ama bazıları özellikle sert olanlar çok tatsız çıkıyor. Halbuki gördüm markette özellikle sert olanlarını seçenler vardı.deneyeceğim dediğin şekilde. İstanbul'dayken diyet fena gitmiyorda arada bozmak zorunda kalınıyor.:) Teşekkürler yoruma.

      Sil
  12. Umarım sağlıklı bir şekilde diyetiniz devam eder.Ancak hem mutfakta böyle leziz yemekler ortaya çıkarıp hem kilo vermek zorlayacak epey sizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutfak benim için terapi gibi bunun için de dediğiniz gibi diyet zorlaşıyor ama fena değil şimdilik. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  13. Bu kadar yemek yapmayı severim, elim şu avakadoya bir gitmedi neden bilmiyorum. Tatsız bir şey ama çok faydalı olduğunu okuyorum.
    Bu salatayı deneyeceğim, sizin yöntemle.
    Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedikçe alışıyor insan. Salatalara çok yakışıyor aslında. Deneyin umarım beğenirsiniz. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  14. Diyetinizi çok merak ettim. Eşinizle aynı listeyi mi yapıyorsunuz yoksa farklı mı. Biz de eşimle beraber yapsak çok güzel olacak. Listeyi nasıl alabilirim sizden sebzeyi çok sevdiğimizden zorlanmayız gibi geliyor. Size diyetinizde başarılar.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Aynı diyeti yapıyoruz sayılır. Bu diyette ilk hafta birazsıkıntı var sonra bayağı iyi. Siz sebze sevdiğinize göre ilk haftada zorlanmassınız. Mail adresinizi yazarsanız tam listeyi size gönderirim. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  16. Eliniize sağlık avokado çok sağlıklı fakat nerelerde kullanacağımı bilemiyorum çoğu zaman salatalar dışında da pek seçeneği yok tarifiniz güzel denemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salatalara çok yakışıyor, bir de ben eskiden avakadolu omlet yapmıştım galiba bolgda da paylaşmıştım, çok lezzetli olmuştu. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  17. 7 Günde 4 kilo şahane bence İlhan, ne güzel diyetiniz istikrarlı gidiyor.
    Avakado salatasını hiç denemedim ama bu tariften sonra yaparım artık. Çünkü görüntü cidden nefis ellerinize sağlık ve bahar-yaz aylarına özgü bu sebze meyve çeşitliliğini, rengini çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  18. İlk hafta kolay veriliyor bakalım sonrası ne olacak. Avakado salatalara çok yakışıyor denemeni öneririm. Salata çeşitlerini çoğaltmaya bakıyoruz. teşekkür ederim yorumuna.

    YanıtlaSil
  19. Çok hoş bir salata olmuş, ben de severim avokadoyu...aynı uygulamayı elma ile de yapabilirsiniz...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Not aldım elme ile de deneyeceğim. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  20. Avakado sevilmez mi yaaa:))) hergün yesem bikmam...Hücreleri ve dokuyu yeniledigi icin de
    yaslandirmayi geciktirir...Afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok faydası olduğunu okumuştum. 3 yıl önce Bodrum'da köylü bir hanımın önündeki tezgahta görüp çok şaşırmıştım o zamanlar marketlerde çok pahalıydı. Hanımın bahçesinde yetişiyormuş bir sürü almıştım çok ucuz fiyata. Teşekkür ederim.

      Sil
  21. Teknolojiden anlamadığımdan olsa gerek birçok tünellerden geçerek, zar zor geldim ama bu avakado şöleni ile karşılaşınca geldiğime değdi... ellerinize sağlık. Aileye güzel bir Pazar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet bey teşekkür ederim yorumunuza. Size de güzel bir haftasonu olsun.

      Sil
  22. Avakadoyu çok severiz. Avakado içindeki sunum da çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ziyaretinize ve yorumunuza.

      Sil
  23. Üstad ellerinize sağlık. Ben salata tarifleri öğrenmek için çok uğraşıyorum. Çok faydalı olmuş. Değişik bir tarif ve lezzete benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet faydalı ve lezzetli bir salata oluyor tavsiye ederim. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil