27 Şubat 2014 Perşembe

FIRINDA ISPANAKLI PATATES



Benim bir de kitap bloğum var biliyorsunuz değil mi, ama kimse gelmiyor çok gariban kaldı onu da bilin. :))))  ilhanucer.blogspot.com da bugün Sadberk Hanım Müzesini anlattım biraz. İlginizi çekerse beklerim.

Asıl yemeğe geçmeden şalgam suyundan bahsetmiştim size, zamanı geldi içmeye başladım şiddetle tavsiye ediyorum yapın, nefis oldu.






Bakar mısınız rengine. Şu fotograf çekme işi ne kadar dikkat etsem gene bir aksilik oluyor. Bu sefer de kahve içmişiz arkada fincan. :))))
Gelelim yemeğimize. Tarif  Lezzet Dergisi'nden gene. Ve gene çok başarılı bir tarif. Bu dergi aştı artık bana göre.







Patatesleri haşlıyoruz, soyup küçük parçalar halinde doğruyoruz. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ince ince kıyıyoruz. Domatesleri boyuna ikiye kesiyoruz. (çeri domates) Ispanakları da iyice yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.







Zeytinyağını tavaya alıp soğan ve sarımsağı ekleyerek kavuruyoruz. Domatesleri de birazcık soteliyoruz. Ispanakları tavaya alıyoruz tuzunu ve karabiberini ayarlıyoruz. Yaklaşık karıştırarak üç dakika kadar kavurup ocağı kapatıyoruz. 








Haşlanmış patatesleri derin bir kaseye alıp biraz tereyağı, bir miktar krem peynir ve biraz da mihaliç peyniri katarak iyice eziyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz. 








Fırın kabını fırça yardımıyla yağlayıp patatesli karışımın yarısını alta yayıyoruz. Üzerini kaşığın tersiyle düzleştiriyoruz. 








Domatesli ve ıspanaklı karışımı patateslerin üzerine ekliyoruz. 








Pürenin kalanını ıspanağın üstüne yayıyoruz. Üzerine biraz daha mihaliç peyniri serpiyoruz.








Önceden yüz seksen dereceye ısıtılmış fırında yirmi beş dakika pişiriyoruz. Ilındıktan sonra dilimleyerek yiyoruz. Ispanak ve patatesin en haysiyetli haliydi bence. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Bu arada istediğiniz peynirleri kullanabilirsiniz size kalmış.

52 yorum:

  1. Nefis bir tarif gercekten sunumi da gayet şık..Yapımını aşamalı ve resimli anlatmanıza sevindim zira sadece tarif veren bloglara bakmiyorum bile (duymasinlar ama) :) ..Afiyet olsun, haftaya alacağım ispanagı bu şekilde yapacağım bende..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miktarları istediğin şekilde ayarlıyorsun onun için yazmadım. Yoksa dergilerdeki miktarlarla yapsak bir ordu doyar. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  2. Hımmm:)) Güzel.Börek gibi olmuştur diye düşünüyorum :) Patateste, ıspanakta ön pişirimden geçtiğine göre,üstüne serpilen peynir eriyene kadar pişecek değil mi? İyiymiş. Et yanında da iyi refakatçi olur bu tarif. Eline sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün evet börek gibi oluyor. Ayrıca peynirleri falan atarsan sağlıklı da. :)) Biz ana yemek olarak yedik. Tabii et yanında da güzel olur.

      Sil
  3. bu patetesli yemeği çok beğendim.nefis olmuş.ellerinize sağlık.iyi akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok lezzetliydi. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Resimlere baktikca karnim acikti:)) pratik ve guzel bir tarif tam benlik, hem patatesi hem ispanagi severim..Dun bende biraz farkli sekilde denedim::) Salgam suyunu-renk super- hep deneyecegim diyorum ama tenbellikten kurtulsam:) afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patates, peynirle falan çok lezzetli oluyor dene mutlaka seversiniz. Şalgam da güzel oldu unutmazsam yemeklerde içiyorum. :)) Teşekkür ederim yorumlara.

      Sil
  5. Patatesi de ıspanağı da severiz. Sevdiklerimiz buluşmuş bu tarifte. Öyle güzel anlatmışsınız ki; tekrar dönüp, bakmama gerek yok, hepsi aklımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patatesle ıspanağı sevmeyen yok gibidir. Bir de üstelik peynirler falan muhteşem oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  6. Ellerinize sağlık, tek başına doyurucu bir yemek olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız Mürvet hanım doyurucu ve çok lezzetli oldu. Teşekkür ederim.

      Sil
  7. Üç güzel lezzet(patates,ıspanak ve peynir) bir araya gelmiş eminim nefis olmuştur ve denemesi de neredeyse bedava:) en haysiyetli hlleri diyerek de gülümsettiniz beni,ilahi yani:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hep sevilen şeylerin birleşmesi. Uyum da çok iyiydi. O kadar peynirle falan haysiyetli değil mi ama? :)) Teşekkür ederim yorumunza.

      Sil
  8. Ellerinize sağlık, mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Bu tarifi ben de uyguladım, hakikaten çok güzel oldu. Biraz el oyalıyor ama sonuçta ev halkı severek yiyorsa değiyor uğraşmaya. Kitap blogunuzun ikinciplanda kalması çok üzücü, maalesef biz midesine düşkün bir halkız. Kendi blogumdan biliyorum, yemek tarifi oldu mu daha çok okunuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz zaman alıyor ama değiyor sonunda bence. Kitap blogları ne yazık ki yemekle aynı ilgiyi görmüyor. :(( Teşekkür eddrim yorumunuza.

      Sil
  10. İlhan bey selamlar...evet döndüm biraz mahcup:(((hatta hiç dönmemeyi düşünmedim de degil ama arkadaşlar gelince bana birazda onlarda vesile oldu...evet Antalyada da insan depresyona girermiş...yazın hersey iyiydi ama sonbahar ve kış la ben eve kapandım..kimse ile görüşme cabasına bile giremedim...dün eski kayıtlarımı okudum nekadar yogunmuşum ben okurken yoruldum öyle yoğun bir hayattan sonra bir boşluk...alışıcaz...bu yemek yıllar önce yaptığım bir yemekti pınar altuğ vermişti tv de ozaman hoşumuza gitmişti en son çaycumada yaptım kızımla kalırken maalesef zor bititrdim kızım ise sadece üst peynirini yedi sizinki enfes görünüyor elinize sağlık...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kış aylarının kasvetli geçtiğini tahmin edebiliyorum. Tropilkal yağışlar canından bezdiriyor insanı. başlarda iyi geliyorda zaman geçtikçe sıkıyor. Bu tarif bence çok lezzetli özellikle peynirler değişik bir tat veriyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  11. Neden acana ben dergi tariflerine güvenemiyorum bilmiyorum,bu tarifide gördüm,yapıldığını şimdi gördüm içim rahat etti :)
    ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güvenmiyorum sadece lezzet dergisi her sayısında daha da düzgünleşiyor. Hiç bir tarifi yanıltmadı beni. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  12. dergıyı bende aylık alıyorum bu tarıfıbende denemıc ve beğenmıstım ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzet Dergisinden hiç bir terif yanlış olmuyor. Tek bu dergiye güveniyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  13. Iki uyumlu malzeme ortaya cikan lezzet muhtesem olmali denicem bunu en kisa zamanda elinize saglik ilhan bey..:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ispanak, patates ve peynirler gerçekten çok uyumlu oldu. Deneyin seveceğinizi umuyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  14. Ispanak ve Patatesin en haysiyetli haline bayildim bende:)))
    Salgam suyunun rengi böyle ise tadi kimbilir nicedir,ellerinize emeginize saglik.Yiyenlere afiyetler olsun,kahve falina bakan yokmuydu:)))
    Simdi kitap blogunuza gidiyorum,sevgiyle ve dostca kalin....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haysiyetli değil mi ama? :)) Şalgam süper devamlı içiyorum, gene yapacağım. Fal olyını ben sevmiyorum. Teşekkür ederim yorumlarınıza.

      Sil
  15. Fırında ıspanaklı patates mevsim olarak güzel bir alternatif. Fotoğraflar görsel lezzeti yansıttığı gibi, lezzetinden de şüphem yok. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında peynirler falan olmayıp biraz hafifletebiliriz de. Çünkü bayağı kalorili oluyor. :(( Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  16. Şalgam ayrı süper ıspanaklı patates. Hepside sevdiğim şeyler. Ellerinize sağlık İlhan bey..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şalgamın bu kadar başarılı olacağını beklemiyordum. Ispanaklı patates de güzeldi. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  17. Şalgamın rengi çok hoş,eminim tadı da nefistir.Ben de lezzet dergisinin öncelikle görsellerini beğeniyorum.Hem patates,hem,ıspanak bir arada güzel olmuş,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şalgamın tadı da rengi de çok güzel oldu. Lezzet dergisi tek bence her bakımdan. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  18. Elinize sağlık İlhan Bey çok güzel olmuş ..Kesinlikle en haysiyetli hali olmuş ıspanak ve patatesin:)Şalgam suyunun rengi de süper görünüyor..Fotoğraflarda hepimiz öyle ufak ayrıntıları kaçırıyoruz..Siz söylemeseydiniz dikkatimi çekmezdi emin olun:)Aklıma yattı bu tarif mutlaka denerim ben bir fırsatını bulup..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet ne haysiyetli hali oldu ıspanağın. :)) Şalgam süper gerçekten. Deneyin seversiniz umarım. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  19. Bunu ben bile yapabilirim; tarif basit ve gayet anlaşılır şekilde anlatılmış, teşekkürler efendim.

    YanıtlaSil
  20. Basit aslında gerçi biraz el oyalıyor ama. Yaparsınız tabii ki. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  21. Şalgam suyu da mı yaptınız İlhan Bey. Yok ,ben sizden bir kitap haberi bekliyorum ama artık.Ispanak ve patatesin birleşimi farklı ve çok güzel olur gibi geliyor. Haftasonu yemeğe misafirim vardı. Izgara et ile iyi gider herhalde. ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap işlerini gençlere bıraktım. Evet ızgara yanında bence de güzel olur. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  22. Ben direk şalgamın rengine odaklandığım için kahve fincanını görmedim bile :) gerçekten şahane bir renk.
    Ispanak ve patatesi bir arada kullanma fikri çok güzel. İkiside çok sevdiğim tatlar ve görüntü nefis. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şalgam rengi ve tadıyla süper oldu. Ispanakda güzeldi. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  23. çok lezzetli görünüyor..ben tam bir sebze aşığı olarak, herşeyi fırına atıyorum ama ıspanağı sadece graten olarak yapmıştım.. bunu da deneyeceğim ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırında her şey daha güzel oluyor. Ispanak graten de çok severim. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  24. Ispanak grateni degisik geldi. Patates puresi ile. Denemek icin not ettim. Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene mutlaka seversin çok güzel oluyor. Teşekkür ederim.

      Sil
  25. Çok leziz görünüyor yemek. Ispanağı ve patates böyle bir arada hiç denememiştim. Peynir eklemeleriyle çok daha nefis olmuş olmalı. Ellerinize sağlık. İyi haftasonları dilerim.

    YanıtlaSil
  26. Patates zaten her şeye yakışıyor. Peynir ve ıspanak da girncei işin içine daha da güzel oldu. Teşekkür ederim, sana da iyi haftasonları.

    YanıtlaSil
  27. Ispanakla daha neler yapabilirim diyenler için bu tarif. Ellerinize sağlık
    Bir Karacabeyli olarak bende Mihaliç peynirini çok kullanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten sevsek de sebzelerle hep aynı yemeği yapınca bir bıkkınlık oluyor. Bu değişik bir ıspanak yemeği. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil