29 Aralık 2013 Pazar

YENİ YIL TÜRKİYE'YE VE HERKESE HUZUR, SAĞLIK VE ŞANS GETİRSİN.

Bugün yeni yıl ağırlıklı karışık bir post paylaşacağım. Biliyorum gene çok karışık, anlaşılmaz, zorlu günlerden geçiyoruz. Aklımızın almadığı olaylar yaşanıyor ülkemizde ve insanlar büyük bir pişkinlik içinde bu pislik olayları savunuyorlar. Yaşam da devam ediyor bir taraftan, tabii ki kutlama yapılacak günleri gerektiği şekilde kutlayacağız. Toplum olarak böyle moral günlerine ihtiyacımız var.

Bugün ilk olarak Dr. Oetker'in yılbaşı kurabiye setinden bahsetmek istiyorum.



Setin içinde kurabiye hamuru, glasür, metal kurabiye yılbaşı konseptine uygun kalıplar, tarif kitapçıkları, renk renk boyalar, ayrıca tek galiba plastik veya silikon da olabilir noel ağacı kalıbı ve bir hediye tatlı var. Tatlı yapma özürlü olarak bu kadar hazır şeyle becereceğimi düşünerek başladım ama bu bile bana zor geldi. Hamuru açma, üzerini kaplama, boyama işleri Gülden' e kaldı. Onun için maalesef gene ben yaptım diyemiyorum. :)) Ayrıca fotograflarını çekemeden bitti nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde. :)) Bloglarda inanılmaz güzellikle kurabiye paylaşımları var, insan yemeye bile kıyamaz. Neyse ben sadece Dr. Oetker'in bu ilginç üretimini tanıtmak için paylaştım.


Yukarıda gördüğünüz Bahariye'de bir dükkandan aldığım buzdolabı magnetlerinin paket kağıdı. Üzerindeki anlamlı yazı hoşuma gitti ve paylaşmak istedim. İki magnet aldım paketin içine iki adet kitap ayracı ve üzerinde özlü sözler olan kartonlar koymuşlar hediye olarak.


Bir tanıdığımızın getirdiği yılbaşı hediyesi. Çok şık bir fırın kabı içinde hepsi kendi üretimi olan marmelat, zeytin, acılı soslu turşu, pancar , Datça bademi ve kurabiyeler. hepsinin kendi yaptığı şeyler olması ayrıca güzel.





Kurabiyelerin tabaktaki hali. İpleri bile var. :))






Geçen sene de yapmıştı galiba ben gene paylaşmıştım, Sevgi'nin yaptığı bezeli, dondurmalı, likörlü, parça çikolatalı inanılmaz tatlı.




Ve paylaşmadan geçemeyeceğim Nişantaşı'nın muhteşem görüntüleri. Bu sene Mustafa Sarıgül seçim derdinde fazla bir şey yapmaz diyordum ama geçen seneden de güzel olmuş. Burası Abdi İpekçi caddesi. Boydan boya böyle.



Burası sokak. Oyuncaklar, koltuklar. Büyükler bile çocuklar kadar ilgi gösteriyor.





Sokaktan bir köşe.




Yılbaşı pastası. :)) Süper yapmışlar.



Burada canlı müzik olacak herhalde.



Sokak aralarında böyle güzellikler de var. Biraz asık bir noel baba ama adamcağız ne yapsın gece yarılarına kadar. :))




Dilek ağacı. 2014 den beklentiler, istekler yazıyor. Çok ilginçti.



 Bir başka köşe caddeden.


Caddedeki dükkanlar da Nışantaşı konseptine uygun hazırlanmış. hepsi ayrı bir güzel.













Burası da İstanbul'un en ünlü alışveriş merkezi. Hani kolunuzu sallasanız bir ünlüye çarptığı yer.

44 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Size de mutlu, şanslı bir yeni yıl olsun.

      Sil
  2. Çok güzel olmuş İlhancığım ya:) Işıl ışıl görüntüler. Umarım, şu geçirdiğimiz mutsuz çok kayıplı, tatsız yıldan sona 2014 hepimize mutluluk getirsin. Hepimiz için önce sağlık diliyorum arkadaşım, sonra özgür, başarılı ve huzurlu bir yıl olması, yeni yılın. Bu arada yeni yıl hediyelerinizi çok beğendim:) Yapanın ellerine sağlık. Sizin imalatların fotoğrafı çekilmeden, mideye gittiğine göre afiyetler olsun:) Gülden'e ve sana Kocaman sevgiler. Gençlere de mutluluk ve başarı diliyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nışantaşı bir başka dünya gerçekten. Bu yıl ne kadar çok kayıp verildi doğru söylüyorsun. sağlıklı, şanslı bir yeni yıl olsun hem ülke olarak hem de birey olarak. Bizim imalatı anlayamadık ne aralık bitti. :)))) İyi dileklerine ve yorumuna çok teşekkür.

      Sil
  3. Dr. Oetker'in kurabiye kutusu harika gözüküyor, sizden görmesem kesinlikle cesaret edemezdim, alıp denemeli :) Nişantaşı da çok güzeldi, biz de hayran olduk o ışık cümbüşüne, fotoğraflarınız çok hoş. Sevdiklerinizle nice yıllar geçirmenizi, keyifli sofralarınızın katlanarak çoğalmasını, güzel yemekleriniz ve okuduğunuz kitaplarla da biz takipçilerinizi bilgilendirmenizi diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıp deneyin ama acaba normal yoldan kurabiye yapmak daha mı kolat acaba diye de düşünüyorum. :)) Çok teşekkür ediyorum hem iyi dileklerinize, hem de yorumunuza.

      Sil
  4. İyi dilekleriniz aynen katılıyorum. Bu ülke neler neler atlattı. Kimleri gördü geçirdi. İnanıyorum ki bu zor günleri hayırlısı ile atlatacağız.
    Sayenizde Nişantaşı turu attım. İstanbul da olmanın avantajlarından biri de yeni yılda bu güzellikleri görebilmeniz. Ben çok sevdiğim için herkes de aynı şeyi hissediyormuş gibi geliyor. İçim kıpır kıpır oluyor ister istemez gülümsüyorum bu süslemeleri görünce.
    Kurabiyeler yeni yılın vazgeçilmezi. Henüz yapmadım. Çünkü biz de değil 2 gün 2 saat dayanmaz. Son anı bekliyorum. Ellerinize sağlık. Dr Oetker in seti olduğunu bilmiyordum. Şöyle bir bakınayım buralarda var mı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de umutluyum bu sefer insanımız bilinçlendi, aklı ve mantığıyla düşünüp sandık başına öyle gidecek bu sefer. Süslemeler ve aktiviteler müthiş gerçekten. İnsanın beyni boşalıyor görünce. Akıllılık etmişsiniz kurabiyeleri son anda yapmakla. :)))) Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Harika Görseller Paylasmissiniz Ilhan Bey.
    Hiristiyan Ülkelerin Noel icin yaptigi hazirliklari TR.de Yilbasi hazirliklari olarak görüyoruz.Bu yüzden de insanlarin kafalari karisiyor.Burada hic kimse yilbasi hazirligi yapmaz,yilbasi gecesini de özel bir sekilde kutlamaz.Gerci Genc kesim heryerde ayni oldugu icin böyle gecelerde eglenceyi de onlar yasar:)))
    Kurabiyeler nefis gözüküyor,yilbasi icin gelen hediyelerinizde bir harika....
    TR.de ki durumu biz de burdan izliyoruz.Bakalim ne olacak diyecem ama,birsey de olmayacak
    koyun gibi bir millet olduktan sonra:((
    2014 yili size sevdiklerinize,memleketimizde ve dünyada yasayan iyi ve dürüst insanlara huzur,mutluluk getirmesini diliyorum.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noelin bizimle bir ilgisi olmadığı için yılbaşı kutlaması yapmak daha akıllı bence. Biz de genç olarak :))) kutlayacağız. Evet kurabiyeler ve hediyeler güzel gerçekten. Yok bu sefer akıllandık galiba inanılmaz bir tepki var her kesimde. sandık da bu cezanın kesilmesi gerek yoksa onlara oy verenler de ortak olacak bütün yolsuzluklara. İyi dileklerinize ve yorumlarınıza çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  6. ne kadar güzel bir yazı olmuş bu yazı...görüntüler şahane..içim açıldı vallahi..şıkır şıkkır,cıvvıl cıvvıl....bizim buralarda da biraz var yeni yıl ihiyacı ama caddelerimiz böyle ışıl ışıl değil..keşke olsaydı...ya ben ne yaptım dersiniz ,belki bir ağaç almadım ama süslemedim ama yeni yıl şerefine odamın düzenini değiştirdim ve tüm beğendiğim güzel resimleri,sevdikelrimi duavara astım ve kalpli ışıklandırma ile odama yeni yıl heyecanını kattım..mutlu olmak istedim,herkes daha mutlu olsun diye,paylaşmak adına...
    zor günlerden geçiyoruz..ama herşeyin iyi olması için bu süreç olması gerekliydi.namusluyum,ibadetliyim,şöyleyim böyleyim diyen insanların şimdi nasıl gülünç olduğunu görüyoruz..inanıyorum 2014 hepimiz için güzel şeyler getirecek...
    sözüm çok uzadı ama heyecanıma verin...bu güzel görüntüler karşısında orda olmak istedim.ellerim ceplerimde bir bankta oturup insanları izlemeyi,hediyeleşmeleri....
    sağlıkla,mutlulukla,keyifle,ağzınızın tadının bozulmaması ve sevdiklerinizle güzel bir yıl geçirmeniz dileğimle.....
    kendi sayfama da yazacaktım,bu yorum o yazıya döndü,tipik ben,Hihihihi : D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'un belli yerleri böyle diğer yerlerde pek hareket yok gibi. Çok iyi yapmışsınız evinizdeki değişikliklerle. İnsanın morali düzeliyor. Ülkede rezalet diz boyu ama o kadar yüzsüzler ki hala her şeye kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Ben de bu konuda 2014 den umutluyum. Yeni yıl size de sağlık, mutluluk, şans getirsin. Yorumunuza da teşekkür ederim.

      Sil
  7. Fotoğraflara bayıldım gerçekten. Her yer ışıl ışıl ne güzel.

    Her şeyin gönlünüzce olması diliyorum. Mutlu yıllarrrrrrr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yanımız diz boyu sorunlarla dolu, bir yanımız de böyle ışıl ışıl. Şöyle bir nefes alalım sorunlara sorunlarımıza döneceğiz nasıl olsa. Size de mutlu, şanslı yıllar. teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  8. Heryer ışıl ışıl olmuş ne kadar güzel. Coşturmuşlar süslemeyi :) Asıl dilek ağacı çok hoşuma gitti, herkesin kendine bulabileceği bir dilek var orada :)
    2013'ü biran önce uğurlayıp yeni yılın güzellikleriyle karşılaşalım istiyorum. Umarım herkes için mutlu ve sağlıklı, pırıl pırıl bir yıl olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nişantaşı iyi yapıyor bu işleri. Para var, çare var. :)))) Evet pek de uğurlu bir yıl olması bu kadarla kalıp gitmesini istiyorum 2013 ün. Umutla bekliyoruz yeni yılı. Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  9. Sanıyorum yeni yıl en çok Nişantaşı'na geldi İstanbul'da :)) Üsküdar'a gelemedi misal :) Ama çok şükür ben gittim gördüm sizin bu gösterdiğiniz güzel kareleri :) İnsana mutluluk ve heyecan veren zamanlar bu zamanlar, memleketin hali böyleyken bile, 2014 için kendimden ziyade Türkiye'ye dileklerim, huzur, sağduyu, barış diliyorum. Bir de silkelensin herkes kendine gelsin bi, gözleri açılsın da uyansınlar inşallah...
    Kurabiye seti güzelmiş ama benim çok ilgimi çekmeyen bir alan, acemiler için düşünülmüş herhalde bu set...
    Hediye konusunda da bence de el emeği ile hazırlanmış olanı en güzeli, ister pişir, ister işle, ister dik :)
    Mutlu yıllar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nişantaşı ve Bağdat caddesi en görkemli süslenen yerler. Çelişkiler ülesi değil mi zaten Türkiye? Bir tarafta dağ gibi yolsuzluklar, rüşvet olayları, ayakkabı kutularında milyon dolarlar, diğer tarafta muhteşem süslemeler, kutlamalar. Hem protestoya devam edeceğiz, hem de kutlanacak günleri kutlayacağız. Valla kurabiye seti pek de acemi işi değildi. :)) Size sağlıklı ve şanslı bir yeni yıl diliyorum, yorumunuza da teşekkür ediyorum.

      Sil
  10. sağlıklı mutlu huzurlu bir 2014 diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de mutlu, sağlıklı, çook şanslı bir yeni yıl diliyorum.

      Sil
  11. Çok güzel fotoğraflar paylaşmışsınız, içim açıldı yazınızı okurken :) Mutlu senelere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezerken de öyle insan kendini çok uazak yerlerde hissediyor. Teşekkür ederim yorumunuza ve iyi dileklerinize. Size de iyi seneler.

      Sil
  12. Mutlu, sağlıklı ve huzurlu yıllar, İlhan bey.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de sağlıklı, mutlu, şanslı bir yeni yıl olsun. teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  13. Paylasimin icin tesekkurler. Gelip gezmis kadar oldum. Favorim dondurma :-) Birde cikolata var icindeki tam benlik :-) Butun iyi dileklerine katiliyorum. Sana ve ailene saglikli, huzurlu bir yil diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin oraların çok daha görkemli olabileceğini düşünüyorum. Evet ya çikolata vardı içinde hem de parçalar halinde. :)) İyi dileklerine ve yorumuna çok teşekkür ediyorum. Sana da ailenle beraber mutlu, sağlıklı çoooook şanslı bir yeni yıl diliyorum.

      Sil
  14. Boyle paylasimlarda burun diregi sizlar denir ya oyle oluyorum..Kurabiyeleriniz cok guzellerdi eminim hemen bittigine gore..hanim eli degmeden tatli olmaz:) Gelen hediyeleriniz buzdolabi magnet kagidindaki yazi cok hos..ve dondurma ve Nisantasi..paylasimin icin tesekkurler..Tum insanliga guzel bir yil diliyorum..umarim 2014 te hersey cok daha iyi olur..Mutlu 2014 olsun..sevgiler sana ve Gulden e..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahmin ediyorum gurbette özellikle böyle günler zor geçer. Dondurma ve Nişantaşı geleneksel paylaşımlar oldu artık. :)) Sana da ailenle beraber mutlu, sağlıklı ve çok şanslı bir yeni yıl diliyorum.

      Sil
  15. Çok renkli ve çok güzel bir paylaşım olmuş. 2014 hepimiz için mutlu ve huzurlu bir yıl olsun. Mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileklerinize ve yorumunuza çok teşekkür ediyorum. Yeni yıl size de mutluluk, sağlık ve bol şans getirsin.

      Sil
  16. Merhaba,
    sağlıkla, neşeyle, huzurla geçen bir yıl dileğiyle iyi yıllar.
    Esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuza ve iyi dileklerinize çok teşekkür ediyorum. Yeni yıl hepimize mutlulu, sağlık ve çok şans getirsin.

      Sil
  17. Nişantaşı bu sene İstanbul'un en güzel yerlerinden biri oldu İlhan, süslemelere bende bayıldım. Her yer cıvıl cıvıl ne kadar güzel dimi :)
    Valla yazını çok sevdim, insana umut, sevgi ve güzellikler vadediyor.
    Birde tanıdığınızın getirdiği hediyeye bayıldım, ne kadar zarif, ne kadar şık.
    Mutlu yıllar diliyorum, dünya da ve ülkemde artık güzel şeyler olması dileğimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nişantaşı her sene öyle oluyor, bu işi iyi yapıyorlar. Hediyenin kendi emeği olması ayrı bir güzel. Sana da mutlu yıllar olsun. Sağlıkla, şansla gelsin. Yorumuna ve iyi dileklerine teşekkür ederim.

      Sil
  18. nice mutlu yıllara efendim saygilarimla:))

    YanıtlaSil
  19. Size de mutlu, sağlıklı, şanslı bir yeni yıl olsun. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
  20. Çok eğlenceli bir yeni yıl paylaşımı olmuş. Tabiki ülkemizdeki enteresan olayları saymazsak. Hediyelerinizin zarafetine bayıldım. Bahaettiginiz kurabiyelerin bi benzerinden ben de almıştım ama sizinkiler daha cok ilgimi çekti. Umarım 2014 hepimiz için saglık, huzur, barış ve gönlümüzden geçenleri getiren bir yıl olur..

    YanıtlaSil
  21. Evet kısa bir süre ülke sorunlarından sıyrıldık ama gene başbaşa kaldık maalesef. Hediyelerin el emeği olması güzeldi. yeni yılın size mutluluk, barış, sağlık, şans ve çok para getirmesini diliyorum. Eşinize de sevgi ve saygılar.

    YanıtlaSil
  22. Her şey o kadar ışıl ışıl güzel ki Çok zevkle seyrettim, okudum. Mutlu bir yıl dilerim her şey çok güzel olsun 2014 de ..Saygılarımla İlhan bey..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de mutlu, sağlıklı, çook şanslı bir yeni yıl diliyorum.

      Sil
  23. Çok güzel görselliklerle ve nefis lezzetlerle dolu güzel bir paylaşım olmuş,
    2014 Ülkemize ve evlerimize başta sağlık olmak üzere, tüm güzellikleri getirmesini diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerinize ve yorumunuza teşekkür ederim. Yeni yılın size de mutluluk, sağlık ve bol şans getirmesini diliyorum.

      Sil
  24. Bu yıl planımızda caddede yeni yıla girmek vardı ama son dakika değişikliği ile memlekete annemlerin yanına gittik. Aklım kalmadı değil hani :)
    Süslemeler çok güzel gerçekten.
    Fırın kabını güle güle kullan. Zaten ilk balık tarifi de gelmiş bu kapta yapılan :)
    Magnet paketindeki yazıyı çok beğendim. Kurabiyeler çok güzel görünüyor. Yapanın ellerine sağlık.
    Yeni yıl sen ve ailen için hep böyle tatlı, ışıltılı, bolluk ve bereketle geçsin...
    Sevgiler gönderiyorum İlhan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fırın kabını çok sevdim, olur olmaz kullanıyorum. :)) Paketteki yazı bir gün gelecek gerçek olacak bu gidişle ne yazık ki. Ben de sana ve eşine mutlu,, sağlıklı, şanslı bir yeni yıl diliyorum.

      Sil