Tarif Tunca'nın arkadaşı Tuğçe'den yabancı bir sitenin linki olarak geldi. Mesaj hemen alındı tabii ama önce biz bize bir denemek istedim. :)) Çünkü kuşkonmaz çok kullandığım bir ürün değil balıkla nasıl olacak bilmiyordum. Galiba Bodrumluların tirkişen dedikleri ot. Veya o burada satılanların yabanisi. Dağlardan çok toplamışlığım da vardır, galiba ayıklayıp yumurtayla kavuruyorduk. Burada şunu belirtmem gerekiyor Ege'liler bu otun kıymetini bilsin çünkü buralarda çok paraya satılıyor. Aynen sitedeki gibi pişirdim sonuç olağanüstü. Bunu da şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka yapın. Levrek bu kadar mı güzel balıkmış? Kuşkonmaz böyle lezzetli bir otmuş da ben 17 sene Bodrum'da niye hor görmüşüm tirkişeni. :)))) Yemeğe kafanıza göre eklentiler yapmadan deneyin lütfen. Birkaç dal da biberiye koyayım, bir de domates yakışır falan demeyin kuşkonmaz ve balık uyumu müthiş onu bozmayın. Tuğçe'ye teşekkür ederek başlıyorum anlatmaya.
Balığın servis tabağına alındıktan sonra ki durumu bu. Burada dikkat edilecek en önemli konu bence bardaktaki limonlu soda. Bu akşam böyle oldu ayran yok. :))))
Ben konserve kuşkonmaz kullandım çünkü sitede tazesiyle yapmıştı ama balıkla beraber pişeceğine ikna olmadığım için konserve aldım. Fırın tepsimize yağlı kağıdı seriyoruz, üzerine kuşkonmazları yerleştiriyoruz, onun üzerine de iki dilim limon koyuyoruz.
Limonların üzerine fileto balıklarımızı düzgünce koyuyoruz, tuz ve tane karabiber ekliyoruz. Bir parça tereyağını en üste alıyoruz, ( yabancı sitede tereyağ miktarı bunun üç katıydı) Küçük doğradığımız sarımsağı ve ince ince kestiğimiz dereotunu en üste serpiştiriyoruz.
Bir parça yağlı kağıtta üste koyup kenarlarını iyice kıvırıyoruz ve birkaç yerden kürdanla tutturuyoruz.
400 derecede diyor sitede ama benim fırında maksimumda yaptım. Yaklaşık on beş dakika sonra tamamdır. Çıkarıp kağıtları atıyoruz ve balığımızı servis tabağına alıp yanında salata ve limonlu sodayla :)))) yiyoruz. Her türlü büyük beyaz etli balıkla olacağını düşünüyorum. Afiyet olsun.
çok güzeldi, fikri verene de uygulayana da teşekkürler.
YanıtlaSilAsıl teşekkür Tuğçe'ye.
Silmerhaba karnım tok ama yinede of balığa hiç hayır demem ellerinize sağlık süper olmuş sevgiler
YanıtlaSilBalık her durumda yenebiliyor. Balık yasağında çok aradık onun için şimdi acısını çıkarıyorumm. Teşekkür yorum için.
SilFestigan ellerine saglik Tugce de sagolsun:)) Bu benim pisirme tarzim kagitta, her daim:) ve kuskonmaz burada en cok tukettigim ve balikla muthis guzel giden bir sebze-ot..Bu arada tazesini alirsan cok cabuk pistiginide belirteyim 10 dk kadar birzamanda az yagda tavada bile hemen yapabilirsin..sadece balik ile degil kendisi olarakda..hani belki pismez diye cesaret edememissin ya not olarak belirttim..sadece en uc kisimlarini koparip atarsin oralari cok sert oluyor:)) afiyetler olsun..soda ile de hazmi kolaylastirdin sanirim..
YanıtlaSilİşte o sert pişmeyen kısımları kalmış aklımda onun için cesaret edemedim. Neyse bir daha ki sefere. Ama balığa gerçekten çok yakıştı.
SilBABACIĞIM KUŞKONMAZ ÇORBASI YAPARDI AMA BEN YEMEZDİM
YanıtlaSilONUN İÇİN TADI NASILSIR BİLMİYORUM
İÇÇENLER BAYILIRDI NEDENSE BEN DENEMEMİŞİM
ENGİNARIDA YILLARCA AĞZIMA SÜRMEDİM SONRA BİR GÜN KÖŞELİ JETONUM DÜŞMÜŞ OLACAK MİLLET ENGİNAR YEMEYE BİZİM EVE GELİYOR UCUNDA ÖLÜM YOK DENEYEYİM DİYE TATMAMLA AŞKIMIZ BAŞLADI
AMA NEDENSE HALA KUŞKONMAZA KUŞ KONDURMUYORUM:)
UZATTIM HER HALDE KUSURUMA BAKMAYIN
ELLEWRİNİZE SAĞLIK
Benim de çok sevdiğim söylenemez ama balıkla müthiş oldu tavsiye ederim. Aslında tadı biraz sanki enginarı da andırıyor. Çorbası da ilginç olabilir bir araştırayım. :))
SilBenim sebze olarak sadece kuşkonmazla aram yok. Sevemedim gitti:) Sebebini de bilmiyorum. Ancak, balıkla hiç denemedim. İki usta,balıkla güzel olduğu hükmünü koyunca, denemek vacip oldu.:) Bakalım, son bir defa balıkla deneyeceğim, sevdim... sevdim. Olmazsa, bir defa daha deney yok.:))
YanıtlaSilNiye acaba? Sevilmeyecek bir sebze değil. Bir de balıkla dene gerçekten iki şey birbirine ancak bu kadar yakışır.
SilKuşkonmazı çok severim ben de. Aslında çabuk pişen bir ot. Tazesini bulursanız kaçırmayın baharda :) Balıkla da enfes görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMarketlerde sanki kart gibi gözüküyor ve çok pahalı. ama balıkla gerçekten nefis oldu.
SilHergünde balık yenmez ki abi yaaa :)) Nefis bir tarif olmuş yine..Kuşkonmazlı nasıl olur tatmak isterdim..Üzerinde balık olsunda altında ne olduğu çokta önemli değil aslında benim için :))) Afiyet olsun , Soda iyidir :D
YanıtlaSilValla çok güzel balıklar vardı ama ben de utandım artık almaya. Çok haklısın aslında her gün balık yenmez. :)))) Teşekkür ederim.
SilHarika bir lezzet İlhan bey görseli bile şahane....
YanıtlaSilFasulye kavurmasını sormuşsunuz yazımda link vermiştim ama yine vereyim;
http://tatesal.blogspot.com/2012/08/fasulye-mihlasi-yumurtali-fasulye.html
Kurutmadan da aynı yöntem ile fasulyeleri bölüp haşladıktan sonra soğan ve salça ile kavruluyor...arzuya göre araları açılıp yumurta kırılıyor adıda Fasulye Mıhkası oluyor ama siz verdiğim linkten tarifi iyice okuyun,selamlar... Unutmadan !! Mutlaka deneyin!!!
Verdiğiniğz bilgiler ve yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Akşama inceleyeceğim.
SilKuşkonmaz hiç yemedim ben,ama hep merak ederim.Levrek ile tavsiye ediyorsanız ilk deneme için,tatmak isterim:)
YanıtlaSilElinize sağlık,çok leziz görünüyor:)
Mutlak levrek veya beyaz etli büyük bir balıkla deneyin süper oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilMutlak levrek veya beyaz etli büyük bir balıkla deneyin süper oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilEllerinizi sağlık,öyle hasret kaldık ki ,balığa.canimiz çok çekiyor ama maalesef taze balık bulamıyoruz. Almanya da.dondurulmuş balık da aynı tad olmuyor .
YanıtlaSilYurt dışında böyle bir sorun var değil mi? Dondurulmuş balık da hiç yoktan iyidir. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilYurt dışında böyle bir sorun var değil mi? Dondurulmuş balık da hiç yoktan iyidir. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilEminim ki inanılmaz güzel bir tat vermiştir, çok güzel bir tarif olmuş ellerinize sağlık sayılar.
YanıtlaSilTeşekkür ederim yorumunuza.
Silşu günlerde bol bol balık yiyoruz. o kadar
YanıtlaSilçok seviyoruz ki balığı. bu tarifi de görünce bayıldım. ellerinize
sağlık..
Madem balığı seviyorsunuz bu tarifi denemenizi öneririm. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilTadı şahane olmalı görüntülerden belli
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilNefis görünüyor.bayılıyorum kuşkonmaza.Sebze ve balık uyumu çok güzel sonuçlar çıkarıyor.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilGerçekten balık kuşkonmaz çok yakıştılar. Bizim ülkemizde ne yazık ki kuşkonmaz çok pahalı. Teşekkür ederim.
Siloff off nasıl güzel bir balık olmuş..kuşkonmazıda levreğide çok severim ikisi bir arada hiç yemedim ama nefis birşey olduğunu tahmin ediyorum..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBalık ve kuşkonmazı seviyorsanız mutlaka deneyin . Hem şık bir sunum hem de çok lezzetli oluyor.Teşekkür ederim.
SilBalık delisi biri olarak,ekranana yapıştığımı söylemeliyim:)
YanıtlaSilNefiss görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Balığı seviyorsanız mutlaka deneyin derim çok değişik bir lezzet oluyor. Teşekkür ederim.
SilEn sevdiğim balıktır levrek. Eşim de çok güzel yapar. Aynı şekilde kağıtta yapıyor ama bütün olarak koyuyor. Üstlerine de soğan halkaları. Bu tarifi vereceğim kendisine. Çok lezzetli olacağına eminim. Kuşkonmazı her şekilde yiyebilirim ama daha çok kırmızı etin yanına yakışıyor.
YanıtlaSilTarif için teşekkür ederim...
Sevgiler...
Emin ol balığın yanında kuşkonmaz muhteşem oldu. Eşine bu şekilde de bir denemesini öneririm. Ben teşekkür ederim eşine sevgiler.
YanıtlaSil