Bu menü bayram öncesi çocuklar için yaptığım menü. Çünkü gene diyet triplerine başladım. :)) Ama bu sefer ciddi gibiyim diyetisyen eşliğinde azimle başladım bugün.Örneğin akşam zeytinyağlı pirinçsiz az yağlı kabak, 4 kaşık yağsız yoğurt, yağsız salata, bir kepçe çorba gibi reddedilemeyecek bir yemek yedim. :)))) Neyse yediklerimize sayalım. Ağva seyahati sebebiyle çocuklar bayramdan bir gün önce geldiler. Biraz bayram yemeğine benzesin diye bu menüyü yaptım. Özellikle kabak kızartma bu şekliyle muhteşem oluyor. Hani hep diyorum ya altınla da kaplasan kabak kabaktır diye. İşte bu altınla kaplanmadan en güzel hali bence. Patlıcan kebap da daha önce denediğim çok başarılı bir yemekti ama Arda gelir gelmez yemek diye tutturunca panik oldum. Bu yüzden de biraz daha pişmesi gerekiyordu.
Önce patlıcanımızı kalın kalın doğrayıp yağda kızartıyoruz. Aynı şekilde patateslere de aynı işlemi uyguluyoruz.
Daha sonra fırında pişireceğimiz için fazla kızartmadan alalım.
Fırına uygun bir tepsiye kızaran patlıcanlerı, patatesleri, köfteleri ve sivri biberleri muntazam bir şekilde diziyoruz. Ben küçük domatesleri de serpiştirdim. Üzerine tuz koyuyoruz. Küçük küp şeklinde kestiğimiz birkaç parça tereyağını aralara sokuyoruz. En üzerinde de salçalı su gezdirip doğru fırına. İki yüz derecede yaklaşık bir saatte pişiyor.
Yanında tarator sosuyla kabak kızartması. Burada püf noktası kabakları çok ince kesmek gerekiyor. Önce kabakları bolca unluyoruz.
Maden suyu, un ve tuzu boza kıvamında bulamaç haline getiriyoruz.
Unlu kabakları bulamaca batırıp kızgın yağda kızartıyoruz. Yanında tarator sosla muhteşem oluyor. Sıcak yemek gerekiyor, soğuyunca pek güzel olmuyor. Tarator sosu bilmeyen varsa ; yoğurt, sarımsak, kuru ekmek ve dövülmüş cevizden oluyor.
Ana yemeğin yanında gene fırında kaşarlı iç pilav vardı. İç pilavı tencerede pişirip güveç kaplarına paylaştırdım.
Üzerine kaşar peynir rendesi koyarak fırında kaşarlar eriyip biraz kıarıncaya kadar pişiriyoruz Menümüz aslında bundan ibaret değildi. Dereotlu, taze soğanlı avakado ezmesi, tavada zeytinyağında kızarmış ve kırmızı soğanla beraber hellim peyniri, geçenlerde paylaştığım cevizli, fındıklı cacık ve de dondurmalı irmik helvasından oluşan bir menüydü.
kabak kızartması çok güzel çok beğendim.ellerinize sağlık.afiyet olsun.
YanıtlaSilKabaktan değişik bir şeye benziyordu tadı. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilMenü harikaymış ebi ne diyelim çocukların şanslı :)) Hepsi birbirinden nefis gözüküyor ellerine sağlık ..İç pilavı o şekilde hiç denemedim ilk fırsatta deneyeceğim :)
YanıtlaSilBence de bu akşam ki haşlama kabaktan sonra bu menü süper. :( İç pilav o şekilde güzel oluyor. Dene umarım seversin. Teşekkür ederim yorumuna.
Silmerhaba :)
YanıtlaSiltarator sosu nasil yapiyorsunuz :)
bu arada yemekler cok guzel gozukuyor
elinize saglik
Tarif sonunda çok açık olmasa da tarator var. Teşekkür ederim.
Siltamam gordum simdi tarifi
YanıtlaSil:)
:))
SilÇok güzel görünüyor ,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Mimi unuttum zannetme.
SilBEN YANLIŞMI HATIRLIYORUM
YanıtlaSilDİET YEMEKLERİ TARİFİMİ GELECEKTİ :)
İLHAN BEY NE YAPTINIZ SİZ
MENÜ MUHTEŞEM
GÖRÜNTÜ HA KEZA.TADINA ZATEN HİÇ ŞÜPHEM YOK.
ELLERİNİZE SAĞLIK NE DİYEYİM
Ama başında belirttim bu bayram için yani diyetten önce. :)) Hem diyet yemeğinin nesi paylaşılır?:) Teşekkür ederim yorumuna.
SilPARDON PARDON
SilBU DİKKAT EKSİKLİĞİ BENİ OLDURECEK
O KISMU ATLAMIŞIM YEMEKLERİİ GÖRÜNCE KENDİMDEN GEÇTİM HER HALDE
BİRAZDA YORGUNLUK
DERE TEPE GEZMEDEN HALİM MECALİM KALMADI :)
:))))
SilHarika bir menü. Fırın yemeklerini çok severim, kabak kızartmasını severim.İç pilav zaten her zaman favorimdir. Bu menüyü çok tuttum :))
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Benimde hep sevdiğim şeyler. Artık biraz hafif yemek yemeğe başlıyorum ne kadar sürecekse. teşekkür ederim yorumunuza.
SilÇok güzel bir menü. Ellerinize sağlık. Fırında patlıcanlı köfte bir harika görünüyor.
YanıtlaSilGerçekten bir misafir falan geldiğinde yapılabilecek güzel bir menü. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilDiyet yapan arkadaşıma bak!!! Alemsin ne diyeyim.:)) Yahu, insafa gelip bari, iç pilavın üstüne rende kaşar koymayaydın:))) Muhtemelen bu yemekleri yiyip, sonra başladın diyete.:) Hatta; daha az kalori almak için, arkadaşlarını çağırabilirdin yemeğe! Ben asla kırmaz, şıp diye kapıya damlayabilirdim:)) Afiyetler olsun:)
YanıtlaSilTabi ki diyetten önce. bayram sofrası bu. Bu akşamda kerviz az yağlı falan. :(( Ne zaman istersen ev senin. Teşekkür.
SilBayram oncesi menusu nefis..hersey harika ama ic pilav olayi beni asar sada goruntusu acaip istah acici..birde sodayi kullanmanin ozrlligi varmi kizartmada? (brlki belirtmistin sma kacirmis olabilirim)Bamya nefis oldu bu arada..ellerine saglik..artik z.yagli hafif yemeklerde afiyet olsun:))
YanıtlaSilsoda kabağı kabartıyor daha güzel olmasını sağlıyor. Sevindim bamyanın güzel olmasına. Teşekkür.
Silİlhan, bayram menüsü muhteşem. Arada sırada yenmesi gereken yemekler olmakla birlikte bayram midelerede geliyor gibi. :)
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Kabağı çok severim ben aslında. Anlayacağın altına bulanmadan da zevkle yerim. Bu arada senin kızartma muhteşem görünüyor :)
Sevgiler gönderiyorum...
Eskiden bayramlarda tepsi tepsi tatlılar falan yapılırdı. Aslında güzel adetler ama gittikçe uzaklaşıyoruz. Kabak kızartması gerçekten güzel oluyor bu şekliyle. Sen de sevgiyle kal. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilOfff offf offf diyorum, yine çok leziz bir paylaşım olmuş. Biz de babama ne zaman gitsek hep böyle "cısss" yemekler pişirir, babaların ortak özelliği sanırım, oğlunuzun yemek diye tutturmasına şaşırmamalı :)
YanıtlaSilZaten fırında her şey bir başka güzel oluyor. evet evet babaları mutfağa sokalım sayımız biraz artsın. :)))) Teşekkür ederim.
Silne güzel bir bayram menüsü, ellerinize sağlık. Tüm bayramlarınızı sevdiklerinizle geçirin.
YanıtlaSilGüzel dileklerinize ve yorumunuza teşekkür ederim.
Sil