12 Ağustos 2013 Pazartesi

BAYRAMDA AĞVA KAÇAMAĞI




Bayramda Ağva'daydım. Bodrum yaşantısını tatil olarak saymazsak ki değil çünkü iş  olunca ne yaparsanız yapın tatil havasına giremiyorsunuz; uzun süredir bir tatile çıkmamışım. Ağva çok seneler önce gittiğim bir yerdi. Ulaşımın kolay ve yakın olması yüzünden tercih edildi. Tabi ki güzel bir belde, insanları Karadeniz yöresine has sempatik ve iyiliksever özellikleri taşıyor. Kaldığım otelde çok güzeldi. Yemekler nefisti, personel ilgili ve güler yüzlüydü. Ama bir olayı anlatmam gerekiyor. Giderken Ağva girişinde bir otelin önünde bir tabelada " tesisimize 12 yaş altı çocuklar kabul edilmemektir" yazısı vardı. Bunu görünce çok kızdım hatta otelin adını yazdım dönüşte Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'ne şikayet etmek üzere. Ama oteldeki çocuk sayısını hele havuz başında çocukların aktivitelerini görünce o otele sonuna kadar hak verdim.:)) Şimdi yanlış anlaşılmasın ben çocukları o kadar severim ki burada yukarıdaki komşumdan gelen çocuk sesleri bırakın rahatsız etmeyi, hoşuma bile gider. Şansıma hep genç çocuklu çiftlerin olduğu bir oteldi, ben orada yaş ortalamasını yükseltme görevini üstlendim. :)) Havuza girmeyi  hiç sevmem ama denize ancak sabah 8 de girebiliyorsunuz sonrası bir felaket. Maça gelir gibi binlerce insan akın akın geliyor tadı kaçıyor. Hep bu serzenişler yaşla ilgili galiba. :)) Gençken böyle miydi? Çadırı alır sırtımıza gider gezerdik. Yani demek istediğim çoğunlukla havuza girdim. Ama bakımı ve temizliği inanılmaz süperdi. Şimdi sizi Ağva ve yemeklerle başbaşa bırakıyorum.









Otelden bir havuz manzarası. Hayret ne zaman çektiysem boş gözüküyor. :))








Bu da odadan havuzun gece manzarası. Gene boş gözüküyor ama kanmayın böyle çok az zaman var. :))








Böyle keyiflerde var. Bira, pizza, patates keyfi. Gezi direnişinden tecrübemle ben yerken çocuklar atlayıp su sıçratmasın diye çevreye barikatlar kurdum. :))))








Otelden başka bir dinlenme alanı. Hamak, yer minderleri, masa tenisi, yavru kediler süper.







İlk akşam açık büfede palamutu görünce çılgınca aldım yanında salata ve rakıyla süper. :)) Başka bir şeye gerek yok.








 Ağva'ya gidip de turistik olayların uzağında kalmak olmaz. Tabi ki nehir üzerinde tekne turu. Kırk dakika sürüyor, kefal ve yılan balıkları eşliğinde gidiyorsunuz.







Tekneden nehir manzarası. Etraf tam bir Karadeniz manzarası ormanlar ve alabildiğine yeşillik.







Yeşillik beni çok dinlendiriyor tam bir sessizlik sadece teknenin sesi.








Nehir üzerinde böyle  mola yerleri var. Salaş ama ne kadar şirin .








Yeşillik, yeşillik ve ördekler. Ördek değil mi onlar ? :)))) Kaz, ördek, kara batak bir sürü çeşidi var. Bodrum'da evin bahçesinde vardı bir ördek baş düşmanı bendim. Gecenin bir yarısı eve gelirim daha bahçe kapında beni görünce uçarak üzerime atlar gagalardı. Bir ilginç olay da ördeğe balık atarım  havuzuna götürüp atar oradan alıp yerdi. Balık avladığını zannediyor herhalde genetik bir olay işte. :))))







Ben bu nehir olayını çok sevmişim galiba gene bir manzara ama bu sefer nehir kenarında yemek yerken çektim. Ne mi yiyordum? İşte aşağıda.








Sıcak hava, nehir kenarı, orman, buz gibi bira, patates. Daha ne olsun. :))))









Bu da mantarlı, kaşarlı gözleme. Çarşı içinde yan yana ve karşılıklı bir sürü gözlemeciler var. Çok da güzel yapıyorlar. Yufka açmayı sanata döndürmüşler. Bu sefer tabi ki çay.








Otelden bir bu fotograf kalmış onu da paylaşıyorum. Bu kısımları da çok şirindi.








Şu manzaraya bakar mısınız? Şimdi şu aç halimle fotografı görünce niye hepsini yemedim diye hayıflanıyorum. :)))) Gerçekten muhteşemdi.







İşte o gözleme ve mantıyı yapan hanım. Bir de yardım eden yaşlı bir annesi var. Sürekli anne kız ileri derecede kavga halinde olsalar da mantı ve gözleme konusunda uzmanlar. Bunları paylaşınca acıktım ve gidiyorum bir şeyler atıştırmaya.

24 yorum:

  1. Agvaya mart sonu yegenimle gitmis o zamaninda bile cok sevmistim.dalgalari fenerden seyrederken olum tehlikesi gecirip denize dusmemize az kalip sirilsiklam olsakta yinede sevdim:) bazi oteller hakli olarak sadece buyuk ler icin..yaslananlar icin daha iyi:) bira patates manti gozleme ve tabiki balik...yemedigin kalmamis:))guzel ve keyifli kacamak olmus..resimler harika.tesekurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz çok dalgalı değil ama çok sığ. Git git bileğinde ben sıkılıyorum o zaman. :)) Valla yedim hepsini yarın gene diyet triplerine başlıyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. ağva güzel bir yer bende bir defa gittim ama tekrar istiyorum.
    sevgiler iştah açıcı fotoğraflar için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayramda gidilmez ben onu anladım. Bayramın 2. günü yürüyüş yolu kitlenmişti akşam. :( Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  3. Geçmiş bayramınız kutlu olsun İlhan bey.Çok güzel fotoğraflar,yemekler,manzaralar ve anılar paylaşmışsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de geçmiş bayramınız kutlu olsun. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  4. Geçmiş bayramınız mübarek olsun ..Tatil süper geçmiş belli , sevindim adınıza :)

    Nehir ve balık denince akan sular duruyor benim için :))

    Afiyet şeker olsun , bol bol kaloriler alınmış :) Artık blogda birkaç ay diyet yemekleri görecğiz galiba :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül son yorumun çıkmadı nedense. Yok benim dourum vahim pantolanlara sığmıyorum. :)) Hemen başladım.

      Sil
  5. Evet tam durumumu özetlemişsin. Yalnız kibarlık edip kilo yerine kalori demişsin. Ve bir doğru daha yarın diyete başlıyorum. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

    YanıtlaSil
  6. ÖNCELİKLE BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
    RESİMLER ÇOK GÜZEL
    AĞVAYA GİTMİŞ KADAR OLDUM
    HELE O BAHÇEYE VE KEDİLER BAYILDIM
    DOĞRUSUNU İSTERSENİZ BENDE DENİZİ KALABALIK SEVMİYORUM
    BU SABAH 7DE GİTTİM İN CİN TOP OUNUYOR
    ŞAHANE BİR DENİZ BİDE AKŞAM GÜNEŞ BATARKEN SEVİYORUM
    İYİ BİR DİNLENME OLMUŞTUR SİZİN İÇİN
    HAYIRLI GECELER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de geçmiş bayramınız kutlu olsun. Gerçekten sabah erken ve akşam üstü çok güzel oluyor. Zaten bayramda Ağva'da başka bir saatte girmenin imkanı yok anormal kalabalık. Diğer yerlerde öyle miydi acaba? Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
    2. Son yapılan yorumlar yayınlanmadı bende böyle oluyor bazen. Alanya'nın boş olması hayret. Ben oranın denizini su çok sıcak olduğu için sevmiyorum pek. Teşekkür yorumlara.

      Sil
  7. Ohhh ne güzel bir tatil geçirmişsiniz.Bu arada sabahın köründe beni mantı sayıklar duruma getirdiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatil ihtiyaç ne olursa olsun insan zaman yaratmalı. Mantı süperdi ya benim de devamlı canım istiyor. :)) Saolun yorumunuz için.

      Sil
  8. İlhan Bey;
    Nasıl özledim Ağva'yı ilk fırsatta kaçmak kafa dinlemek istiyorum harika bir post olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıradan günlerde gerçekten güzel bir yer ama bayramda aşırı kalabalıktı. :( Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  9. İlhancım güzel bir tatil olmuş:) darısı başıma inşallah. Daha Eylül sonuna kadar buralardayım:( "Bir İstanbul Masalı" nı seyrederken vurulmuştum bu beldeye. Sessizliğin sesinin duyulabildiği bir doğa. Sen de hakkını vermişsin maşallah:) Hem görsel...Hem de midevi olarak. Ne diyeyim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun Eylül tatil için en güzel ay. O dediğin sessizlik bayramda yok tabi. Şunu söyliyeyim sen anla Migros saat 22.00 de kapanacak ama içerisi kımıldanamayacak şekilde dolu, kapısında yüzlerce insan içeri girmeye çalışıyor ve kapıda polisler var çaresiz. Saat bu arada 23.00 olmuş. :)) Teşekkür yorum için.

      Sil
  10. Ağva, çok isteyipte bir türlü sırası gelipte gidemediğimiz bir yer. Fotoğraflara bakınca hayran kaldım. Mutlaka programa almamız gerek. Sadece fotoğraflara bakarken bile ruhum dinlendi.
    Bayramda Yedigöllerde çadır kurduk. Biz de bir daha bu tür yerlere bayramda gitmeme kararı aldık. O kadar kalabalıktı ki, doğanın sessizliğinden ziyade çocuk sesi vardı :))

    Balık mevsimine de az kaldı, şimdiden gözün aydın olsun :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayram hericinde tenhayken Ağva gerçekten güzel bir yer. Hele palamut zamanı devamlı tekneler yanaşıyor binlerce palamut.. :)) bayram her yerde aynı demek ki. Eveeet az kaldı. 1 Eylül. :)) Teşekkür ederim yorumlarına.

      Sil
  11. İstanbul'a bu kadar yakın ve bu kadar doğal güzellikleri korunmuş bir yerin olması ne güzel dimi İlhan :) fotoğraflar harika, yenilen yemekler, içilenler tam stres atmak için. Ne güzel yapmışsınız, ben bayramda iki gün çalıştım malesef :)
    İnsanın gözleri yeşilliği arıyor, özlüyor inan, bu fotoğraflar çok iyi geldi bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şimdi yollar da çok güzel kolaylıkla gidiliyor. Ne de olsa Karadeniz tabi her yer yeşillik. Teşekkür ederim yorumlarına.

      Sil
  12. Harika fotoğraflar. Biz 90 lı yılların başında her yıl tatilimizi Ağva' da geçirirdik.Deniz ve nehir'in buluşması muhteşem.Umarım bize de en kısa zamanda tekrar gitmek kısmet olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağva'da doğa gerçekten çok güzel. Gidin ama 90 lı yıllardaki tadı da bulacağınızı pek zannetmiyorum açıkcası. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil