18 Nisan 2013 Perşembe

ALİ NAZİK KEBABI

İlk önce haticemmutfakta.blogspot.com a kocaman bir teşekkür. Tarifi oradan aldım ama bazı yerleri değiştirdim. Örneğin patlıcanı beğendi şeklinde yaptım. Gerçekten mükemmel bir tarif tavsiye ediyorum.

Bu arada blogger sayfasında spam yorumlar diye bir yer varmış. Ben yeni gördüm. :)))) Bir tıkladım bir sürü yorum spama düşmüş. Ondan bana sağdan soldan sitemler geliyor zaman zaman yorumları neden sildiğim soruluyor. Bir de biliyorsunuz Temmuzda sistem değişiyor "readers" kalkıyor buna göre bizi takip edenleri göremeyeceğiz. Alternatif sistemler arasında " bumerang" da var. Bu kurcalamalarım arasında bende gözükmüyor ama sağ tarafta reklamlar haberler falan çıkıyormuş. Valla böyle bir şeyi nasıl becerdiğimi bilemiyorum. Gelelim tarifimize.


Malzemeler:

3 adet bostan patlıcanı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 kase sarımsaklı yoğurt
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Kimyon
pul biber
Karabiber
Tuz






Tarif:

Patlıcanları közlüyoruz, soğuk su altında soyuyoruz, ince ince kıyarcasına doğruyoruz. Tavaya tereyağını koyup eritiyoruz, unumuzu katıyoruz biraz kavurup patlıcalarımızı tavaya alıyoruz. Bir taraftan karıştırırken diğer taraftan sıcak sütümüzü patlıcana yedire yerine döküyoruz. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocağı kapatıyoruz.





Başka bir tavaya biraz sıvı yağ koyarak küçük küçük doğradığımız soğanı ve kıymayı kavuruyoruz. Biberi ve domatesi de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Salça ve baharatlarını da ilave ederek kıymayı iyice pişiriyoruz. En son maydanozun yarısını ince ince kıyarak yemeğimize katıyoruz ve karıştırıp ocağı kapatıyoruz.

Servis tabağına önce patlıcanı yayıyoruz, üzerine kıymayı ve onun üstüne de sarımsaklı yoğurdu koyuyoruz. maydanozun geri kalanıyla da üstünü süslüyoruz. Afiyet olsun.

38 yorum:

  1. Tarifler cok nefis İlhan bey ellerinize saglik kutlarim sizi.
    Ziyaretiniz icin tesekkur ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. İlhan bey çoğu arkadaşımızın başına güncellemeleri görememe geldi. Birde değişiklik olursa birbirimizi kaybetmeyiz umarım..
    Tarifinize gelince çok leziz olmuş. Ellerinize sağlık..Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temmuzda olacak bu kesin. Bakalım başka sistemlere geçeceğiz herhalde. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. İlhan ellerine sağlık. Tavadaki görüntü için ne demeliyim bilemedim? Işınlanmak mümkün olsa yapacağım:))Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz göremeyiz ama ışınlama olacak herhalde bir zaman sonra. Öyle bir şey olsa sen zararlı çıkarsın kesin. O pastalar, kekler. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  4. İlhan bey sizin bana kastınız var ben anladım :) Ne zaman acıkmış olsam sizden böyle harika bir paylaşı geliyor. Bu kadar ağız sulandıran postlar yasaklansın diyen 10000 kişi bulabilirim :)

    YanıtlaSil
  5. Aynı şey bana da oluyor sonra gecenin bir saati canım acılı,soğanlı sarımsaklı, acılı, bol yağlı şeyler istiyor. "İğrenç" dediğini duyar gibiyim. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

    YanıtlaSil
  6. Patlıcan yemeklerini çok seviyorum en yakın zamanda bunu deneyecem.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcan sevdiğinize göre mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor. Teşekkür ederim.

      Sil
  7. Много вкусен кебап!!! Поздрави!

    YanıtlaSil
  8. Nefis gözüküyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. patlıcan kızartılmış yemekler le aram yok ama közleme olunca çok severim.yemek harika görünüyor.ellerinize sağlık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızartma da çok severim ama sağlık açısından közleme olması ideal. Teşekkür ederim size de iyi, şanslı günler olsun.

      Sil
  10. Patlıcanla yapılan en baba yemek bu bence çok severim elinize sağlık readers kalkıcak demek de bu bumerangın pek takipçilerle alakası yok gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de en güzeli bu. Daha yerine ne gelebileceği tartışılıyor. Bakalım görüp uygulayacağız. Teşekkür ederim.

      Sil
  11. elinize sağlık görüntü iştah açıcı...

    YanıtlaSil
  12. Nasıl güzeldir o közlenmiş patlıcanın tadı.. Hele de beşamel sosla buluştuysa tadına doyum olmaz.. Acaba balık ya da deniz ürünüyle beğendi yakışır mı? İnanın bloğunuza ne zaman ziyarete gelsem balık arıyor gözlerim :)

    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durun iyi ki aklıma getirdinizç. Örneğin karides güveç altında beğendi. Süper olur bence. Hemen denemem gerek. :)) Herkes balık bol diyor ben bulamıyorum nedense. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  13. Bir bomba gibi tarif daha...
    Hemen not ettim. Teşekkür ederim İlhan.
    Bu arada olacak değişimlere hiç hazırlıklı değilim. Teknolojiyi pek hızlı takip edemediğim için bu değişimlerde neler olacak bilemiyorum. Yaşayıp göreceğiz bakalım. :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişim temmuzda olacak onun için araştırma yapsak iyi olur. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  14. Şu tahta kaşığı elime geçirsem bu nefis görüntü anında yok olur harika tarif olmuş yazın yaz patlıcanı domatesi çıksın o zaman yapılacak muhakkak bu arada blogda değişikliklerin nedeni ne acaba ben bunu zor çözdüm yaa.:))) Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi yazın çok daha güzel olur. Yeni sistemi de çözeriz durun bakalım. Sağolun yorum için.

      Sil
  15. Hani çok iyi yemek yapamam ama Hünkar Beğendim güzel oluyor :) şimdi bu tarifte sadece beğendiyi yaparak üzerine Ali nazik kebabını hazırlıyoruz. Tamamdır bu tarifinizi denicem ben. Yapabilirim gibi geliyor :) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı hem de en güzelini yaparsın. Hele beğendiyi güzel yapıyorsan tamamdır. Çünkü önemli kısmı o zaten. Teşekkür ederim.

      Sil
  16. Ali Nazik i ben çok severim. Ben aslında patlıcanlı tüm yemekleri severim. Ellerinize sağlık.
    Readers veya bumerang konusunda nasıl yapılır,uygulama nedir? hiçbir fikrim yok. İnternette birşeyler yazıyor ama teknik terimlerden hiçbirşey anlamıyorum ki. Bakıp göreceğiz artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcanın girdiği her yemek güzel oluyor aslında. Readers olayına biraz daha zaman var netleşince hep beraber çözeriz. Teşekkür ederim.

      Sil
  17. ALİ NAZİK EN SEVDİĞİM LEZZETLERDEN
    SİZDE HER ZAMANKİ GİBİ HARİKA YAPMIŞSINIZ NE DİYELİM ELLERİNİZE SAĞLIK
    SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNİ İSE DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM ÇÜNKİ BENDE BİRAZ ZOR ÇÖZENLERDENİM
    BAKALIM HAYIRLI ZAMAN GÖSTERECEK
    İYİ GÜNLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişiklik olacağı kesin temmuzda . İmece usulü hallederiz herhalde bloggerlar olarak. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  18. Hayirli aksamlar.
    Yeni sistemi benden merak ediyorum.
    Tesaduf bende Ali nazik yaptim.
    Elinize saglik nefis olmus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de hayırlı akşamlar. Yeni sistem karışık gibi ama hallederiz. Afiyet olsun o zaman size de. Teşekkür ederim.

      Sil
  19. Ali Nazik'i çok duydum ama ne pişirdim ne de yedim. Kıymanın üzerine yoğurt bana cazip gelmiyor. Siz beğendiğinize göre denemek isterim. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıymalı yoğurtlu makarna da güzel olur örneğin. Ali naziki denerseniz beğeneceğinizi umuyorum . Teşekkür ederim.

      Sil
  20. Ben Ali Nazik'i çok severim. Ellerinize sağlık. Ben bloglovine geçtim ama readerı çok arayacağım ya da google + ya alışacağız artık mecburen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bloglovine de seçenekler arasında. Biraz daha beklemekte fayda var. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil