14 Şubat 2013 Perşembe

SEVGİLİLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN














SEVGİLİLER GÜNÜ MENÜMÜZ :















Kabak çiçeği dolması













Tereyağında kereviz kızartması












Safranlı pilav










Fırnda mantarlı ördek.












Su muhallebisi. Tarifi VİŞNAP ın bloğundan aldım. Nefis oldu. Ona da buradan kocaman teşekkür.







Herkese kutlu olsun.

46 yorum:

  1. İŞDE BU OLMADI İLHAN BEY
    KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASINI BİR KERE YEMİŞTİM HALA TADI DAMAĞIMDADIR BEN BİTMEDEN HEMEN BİR TAQBAK RİCA EDECEĞİM
    KEREVİZ KIZARTMASI HAKKINDA HİÇ BİR FİKRİM YOK
    ÖRDEK ETİ HAKKINDADA
    SAFRANLI PİLAV MUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR
    VE SU MUHALLEBİSİ
    KRALLARA LAYIK BİR MENÜ OLMUŞ BU ELLERİNİZE SAĞLIK
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksi gibi aldım ve pişirdim de ama 17 senelik Bodrum yaşamtımda alışamadığım iki lezzet keşkek ve kabak çiçeği dolmasıdır. Kereviz kızartması çok güzel oluyor. Onu ayrıca paylaşmayı düşünüyorum. Biliyorun safranınız var bir de pilavda deneyin güzel oluyor. Çok teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  2. Hepsi harika... Benim gözüm kabak çiçeği dolmasında kaldı:)eline sağlık...Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk defa bu kadar büyük kabak ççğine rastladım. :)) Ama fena olmadı, ben çok sevmediğim için. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. En son su muhallebisi ile yıktın beni arkadaşım:) Bu hafta yapmayı düşünüyordum. Anacığımın en sevdiği tatlıydı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Vişnap'ta tam tutan ve çok güzel bir tarif var. Tavsiye ederim. Annen ışık içinde yatsın. Yorumuna sağol.

      Sil
  4. Mönü harika tamda güne yakışır :) Ellerinize sağlık..Yanlız birşey dikkatimi çekti başlıkta "sevgililer gününüz" yazmışsın elin kaymış sanırım günümüz olacaktı :) Eşinize sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül hemen düzelttim. Bu ne dikkat gerçekten bayanlardan korkulur. :)) Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Çok güzel bir menü olmuş. İki gün önce biz de Pril'in sevgililer günü etkinliği için davetli olarak dört İzmirli blogger Doors'a geldik ve sevgililer günü için yemekler pişirdik. Size de söyleyecektim tanışmak için ama Istanbul şartlarında sizi gelmeniz açısından zor durumda bırakmak istemedim. Bu arada eşinizle beraber sevgililer gününüz kutlu olsun. Eşinize de sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşünceleriniz için çok çok teşekkür ediyorum. İstanbul'da mıydı bu etkinlik bilmiyorum ama buradaysa eğer seve seve katılırdım. Güzel dileklerinize çok teşekkür edeiyorum.

      Sil
    2. Evet Şişli'de ki Doors akademide oldu. Blogumda paylaştım.Sevgiler.

      Sil
    3. Gördüm bloğunuzda süper etkinlik olmuş. Gelmeğe cesaret edemezdim herhalde hep bayanmış. :))

      Sil
  6. Ne güzel söylemiş Özdemir Asaf, Aşk böyle bir şey işte. Sevgililer gününüzü bende kutluyorum eşinize ve size sevgilerimi gönderiyorum.
    Bu güne ait menünüz mükemmel, çok beğendim. Her bir tarif cidden çok güzel ama ben bir şey rica etsem? Kereviz çok severim ve ilk kez kızartmasını görüyorum. Nasıl yapıyorsunuz öğrenebilirmiyim?
    Ellrinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı çok teşekür ediyorum. İleride paylaşacağım kereviz kızartmayı. Ama istiyorsan mail at yazayım sana. Teşekkür ederim. ilhanucer@gmail.com

      Sil
  7. Kabak çiçeğini nereden buldunuz,afiyet olsun.
    Ben de ,Cemal Süreya'dan ''Sevmek ne uzun kelime''diye özetleyip,sevgi gününüzü kutluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metroda vardı bugün her türlü Ege otları. Sizin de kutlu olsun. Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Kabak çiçeği ha,hiç duymadım,bizim buralarda bilinmiyor o:))olsa da yesek şimdi :))Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabak çiçeği Ege'nin çok çok önemli bir yöreselidir. Büyük şehirlerden gelenler de özellikle arar. Ama ben çok sevemedim. :( Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
    2. Menü iştah açıcı olmuş, afiyet olsun.
      Yeni bir güne girerken yazıyorum, geç oldu ama Sevgililer gününüzü kutlarım :)

      Sil
    3. Günaydın Rabia hanım. Teşekkür ederim, sizin de kutlu olsun.

      Sil
  9. İnanmıyorum metroda var mı kabak çiceği? Her ay oraya gidiliyor eşime sipariş vereyim ben de .Daha önce hiç yemedim aaa yok yok foca etkinliğinde yemiştim çok güzel bir lezzetti.Vallahi ellerinize sağlık zordur derler kabak çiceği dolması için bravo size:))Su muhallebisi tarifini beğenmenize sevindim afiyet bal şeker olsun sevgiler..Bir yemek muhabbetine daldım sevgililer gününü kutlamayı unuttum:))Sevgililer gününüz kutlu mutlu olsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu zaman da bulunuyormuş. Ege taraflarına gidiyorsanız mutlaka oralarda yemişsinizdir. Sizin de kutlu olsun, teşekkür ederim.

      Sil
  10. harika bir söz ve çok güzel bir menü :) ellerinize sağlık :) Sevgi yaşamınızdan hiç eksik olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sizin de eksik olmasın.

      Sil
  11. İlhan muhteşem bir menü bu.
    Zaten açım şu an:)
    Ben de sevgililer gününde pancar turşusu yaptım:)
    Çok romantik değil mi:))))
    Ellerine sağlık.
    Hayatın hep sevgilerle, sevdiklerinde dolu olsun...
    Sevgililer günün kutlu olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pancar turşusunun yanındakileri saymamışsın ama. :)) Güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  12. Dun gordum menulerini ama cabuk kacmam gerekti..yorum yapamadim..acikcasi kiskandim:) kabak cicegi burada yok..tadini bilmem yemek isterdim..safranli pilav nasil oluyor bilmiyorum ama deneyecegim, ordek her markete gidiste alayim diyorum garip hayvanlar aklima geliyor kiyamiyorum pisiremem sanirim ama aklimdada duruyor..Su muhallebisini bende denemek istiyorum ama sira gelmedi..yani acikcasi menun super olmus ellerine saglik vede afiyetler olmustur bile..(ordek pisirmesi uzun tuttumu? birde tadi nasil?? yani normal kirmizi et gibimi tavugami yakin? )Tesekkurler cevap icin simdiden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabak çiçeği de olmasın artık Canada'da. :) Ördek de açıkcası çok tereddüt ettim acaba kokusu, pişmesi falan sorun olur mu diye. Ama muhteşem bir sonuç çıktı. Önce düdüklüde maydanoz, soğan, sarımsak, karabiber, kekik, kimyon ile haşlıyorsun, haşlama suyunu maalesef döküyorsun. Sonra yağlı kağıt içinde üzerine mantar sos yaparak( önceden sosu da pişirdim )fırında pişti. Tadı kuzu eti gibi çok çok güzel oluyor. Ama bak Müjde hanım tavşanı duyunca kırıldı herhalde yorum yapmıyor. :( Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  13. ellerinize sağılık İlhan bey,süper menü,kabak çiçeği hiç denemedim,vakti gelmiş gibi görünüyor,su muhalebisinin üstüne konsantre meyve suyu 1-2 tatlı kaşığı dökün ve bakın lezzetine.

    YanıtlaSil
  14. İzmir'de yaşayıp kabak çiçeği denememek? Bir dahaki sefere meyve suyunu deneyeceğim. Tatlı yapma özürüm gene belli oldu. Su muhallebisi meğer daha ince olurmuş. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

    YanıtlaSil
  15. Yine her zamanki gibi harikalar yaratmışsınız ellerinize sağlık , sevgiyle pişen her yemek muhakak çok leziz olur:)

    YanıtlaSil
  16. Ilhan notumu aldim, denemek istoyorumda bakim ne zaman:)) Simdi, senin sayfandan sonra Nilgunden aldigim ekmekler pisiyor firinda, aksam Suleler geliyor..buyur gel:) Biz sarap takiliriz ama rakida var :)) gonlunce bir hafta sonu olsun..
    (Yok yok Mujde kirilmaz , Bucuruk biraz rahatsiz ya 5.kattan dustu birkac hafta once onunla ilgileniyor daha cok sanirim..)

    YanıtlaSil
  17. Nilgün'ün ekmekler muhteşem. Yarın çocuklar gelecek. Deniz ürünleri gecemiz var gene yapacağım. :)) Şule'ye dikkat et. Kocasıyla arasına Eren'i oturt. Ne olur ne olmaz. Evet Bücürük ya. Pek iyi değil galiba.

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel bir menü İlhan Bey ellerinize sağlık..Ben kabak çiçeği dolmasına takıldım..Çok severim..İlkez mavi yoculuğa çıktığımız dönemlerde Bozburunlu olan kaptanımızın hanımının elinden yemek nasip olmuştu..Çok şaşırmıştım ama bir o kadarda beğenmiştim..Sonraları İzmir'de ot satan teyzelerimizin tezgahında da gördüm ve elbette yaptımda..Eşimle ben çok sevdik hatta bugün bana söyledi kabak çiçeği dolması yapsana diye..bende epeydir görmedim dedim gördüğüm zaman alır yaparım dedim..Demekki en kısa zaman da yapacağım bende..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz bloğuma. Evet artık İstanbul'da da bulunuyor. Ben metrodan almıştım ama semt pazarlarında da olduğunu biliyorum. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  19. İlhan bey selamlar bu ne böyle ya nasıl bir sofra yok yok...valla eğer hepsini siz yaptıysanız brawooo ve eşiniz ne şanslı...Sizde artık bana gelip yorum bırakmaktan yoruldunuz herhalde eskiden merak ederdiniz...????bir sürü şeyler oldu işte leptopta sorun oldu arka arka yogunluk antalya gezisi derken şuara müsaitim bakalım çok yogun değilim haftada bir kayıt diyorum baakalım aradan zaman geçince sarımsak tursusunu yedinizmi sevdinizmi merak ettim paylaştınızmı ama sanırım hamsi pişirmedin herhalde:)))))buara azaldı burda da....sevgiler saygılar kereviz kızartmasını heycanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  20. Olur mu öyle şey? Gerçekten birbirimizi tanımasak da bir müddet paylaşım olmayınca endişe ediyoruz. Nayrse önemli bir şey olmasında. Turşuyu yemez miyim?
    Her balıkta birer tane. :)) Bitmesin diye. Gerçekten süper. Evet hamsi burada da az ve pahalı, halbuki tam mevsimi. Kereviz kızartması kolay. İlk önce limonlu suda biraz haşlanıyor, sonra süzülüp tereyağında kızarıyor. Yanında mayonezli, sarımsaklı yoğurt ile çok güzel oluyor. Teşekkür ederim yorumunuza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hım tamam:))))tarif alınmıştır...turşunun devamı gelir isterseniz gönderirim...siz bence bir kavanoz balzmiklede yapın tane tane atın oda 5-6 ayda olur yazın balıkla yersiniz....biz dün kızımla fish fingerla bile yedik...sevgiler

      Sil
    2. Valla balıktan balığa yiyorum bir tek. 5-6 kavanoz 15-20 gün arayla yaptım. Bir tanesini şarap sirkesiyle, 1 tanesini de nar sirkesiyle yaptım. :)) Abartmış mıyım biraz? :))

      Sil
  21. Öncelikle şunu söyleyeyim İlhan Bey, kabak çiçeği dolmasının altındaki kalpli tabak gözümden kaçmadı değil. Ne kadar zarifsiniz. Eşinize ve size bir ömür boyu sağlıklı ve lezzetli bir hayat diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar dikkatlisiniz. Tebrik ediyorum. :)) Ben de size mutlu, sağlıklı, çok şanslı bir yaşam diliyorum.

      Sil
  22. ooo süper menü eşiniz gerçekten şanslı evde yemekleri yapan üstelik böyle güzel çeşitleri yapabilen biri var nice mutlu sevgililer gününde böyle nefis sofraları paylaşmanız dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mine hanım iyi dileklerinize teşekkür ediyorum.

      Sil