28 Kasım 2012 Çarşamba

BAKLAVA YUFKASINDA HİNDİLİ BÖREK








Bir zamandır bloglarda baklava yufkasıyla yapılan tarifleri görüyorum ama hiç denememiştim. Geçen gün çocuklar yemeğe gelecekler diye sigara böreği yapmak üzere yufka aldım ama eve gelince bir baktım baklava yufkası. Vakumlu paketti açmadım bile, öylece buzdolabına koydum. Dün baktım buzdolabında yer kalmamış    neye  benziyor bakayım diyerek paketi açtım. Hepsi aynı boyda, incecik bir sürü yufka. Dolapta sıfır derecede yarım paket kadar kuşbaşı hindi vardı. Hemen olay kafamda şekillendi. Diyet falan başka bir bahara diyerek hindili böreğe başlandı. :)))














O kadar güzel oldu ki ben şimdi normal yufka niye kullanılır baklava yufkası varken diye düşünüyorum açıkcası. Hatta o kadar emek verilerek açma börek niye yapılır? Kimse bana açma böreğin yerini falan tutmaz demesin kabul etmiyorum. Hemen kızmayın ya. Bir deneyin baklava yufkasını. :))













Tavada zeytinyağında küçük doğranmış soğanı ve hindi etlerini koyarak biraz kavurdum. Sivri biberleri attım, yaklaşık iki dakika daha kavurdum.İki kaşık kendi yaptığım domates salçasını ilave edip karıştırdım. Tuzunu, karabiberini ayarladım ve ocağın altını kapattım.
















Bir adet baklava yufkasını tezgaha koydum, üzerine sıvı yağ - süt karşımını fırça ile sürdüm ve ikinci yufkayı üstüne koydum. Aynı işlemi üçüncü ve dördüncü yufkalara da yaptım.













Sonra bir miktar tavuklu harcı alarak yufkanın kenarı boyunca yaydım. Sıkıca rulo yaptım.















Fırın tepsisinin altını yağlayarak bu ruloları sırayla yan yana dizdim.. Üzerine tekrar yağ ve süt karışımını, sonra da yumurta sarısını fırça ile sürdüm..














Önceden 180 dereceye ayarladığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirdim..











Sıcakken yanında salata veya ayranla yiyelim. Afiyet olsun.

38 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Süper oldu gerçekten, hamur işleri ve tatlıda özürlü olduğumdan böyle başarılı olunca seviniyorum. :)) Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  2. Ooo benim kızkardeşime söyleyeyim de eşiyle,çocuklarına bir gün bu tarifi yapsın valla:)onlar tavuklu şeyleri seviyorlar,bunu da çok seveceklerine eminim..elinize sağlık, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de sebzelisini yapın. Yufka nefis bir kere. Boşu bile pişmiş olarak çok lezzetli. Teşekkür ederim.

      Sil
    2. Tamam:))baklava yufkası hiç almamıştım değişiklik olur:)

      Sil
    3. Aslında düşünürseniz ne kadar büyük bir icat baklava yufkası. :))

      Sil
  3. Off süper görünüyor İlhan bey birdaha ben pek yapamıyorum demeyin. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen denk geliyor yapıyorum ama çoğu zaman bloglardaki paylaşımları görünce tarifine bile bakamıyorum. Bu konuda ciddi uzmanlar var. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  4. Ilhan hem tavuk hem Hindi kullandin degilmi? Hindiyi pisirdikten sonra tavugumu kattin? Beninm herzaman kullandigim yufka baklavalik olan.Turk yufkasi zor bulundugundan. Bu arada yemegimiz bitti ama borek gelmedi:):):) afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. Hatır hayır sadece hindi. Aynı anda hem GS basket, hem FB futbol, hem BJK futbol, hem de İspanya ligi ve de bloğa yazıyordum. :))) Bu kargaşalıkta başlığı yanlış yazmışım. " Baklava Yufkasında Hindili Börek " olacak. Aaaa nasıl gelmedi? ışınlamayla gönderdim uykuda bir aksaklık oldu demek ki.:))) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Hah duzeltmissin :))Yoksa bende hem hindi hem, tavuk karistirip yapacaktim seninki trafige takilinca:)) Butun ligleri izledin galiba:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi de " uydu" yerine uyku yazmışım. :)))) Var bugünlerde bir şeyler. :) Olsun çok aykırı şeyler değil nasiılsa hindi, tavuk karışımı ile de olabilir. Sağol yorumun için.

      Sil
  7. Çok güzel görünüyor. Yapamıyorum diyordunuz bir de. Bence sizin sadece gözünüz korkmuş :)
    Baklava yufkasıyla yapılan börekleri seviyorum ben de. Çalışması da çok kolay ve zevkli bu yufkayla. Hindili de güzel olsa gerek. Severim hindi etini de. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baklava yufkası ile yapmak kolaymış. Halbuki tam tersini düşünmüştüm. Adında "Baklava" var ya çok ağır anlam yüklüyor, korkuyor insan. :)) Evde hindi vardı onunla yaptım, yoksa tavukla, etle, peynirlerle de güzel olur. Hatta kuzu etiyle talaş kebabı gibi yapmalı. Abarttım değil mi biraz? :)) Deniz çok teşekkür.

      Sil
    2. Hayır hayır bence de çok güzel fikir bu :) Talaş böreği gibi olur gerçekten. Ama araya sütlü, yağlı karışım yufkayı yumuşatır. Sadece yağ sürülürse çıtır kalır, talaş böreğine öyle benzeyebilir :)
      Gerçekten güzel tarifler çıkabilir bu yufkayla.
      Ve evet, baklava diyince insan bi ürküyor :) Ben bununla baklava da denedim. Yufka ince olduğu için pek keyifli oluyor onu yemesi de. Ancak her kata yağ meselesi biraz yağlı yapıyor. Tekrar denersem bloguma da koymayı düşünüyorum.
      Sevgiler. Görüşmek üzere.

      Sil
    3. Senden baklava paylaşımına hiç şaşırmam. Bir pakette kaç tane var bilmiyorum, böreği yaptıktan sonra bir sürü de arttı. Eskiden talaş böreği çoğu yerde satılırdı, son zamanlarda hiç rastlamadım. Bolu dağında Varan tesislerinde muhteşem yaparlardı. Güzel yorumuna teşekkür ederim.

      Sil
  8. Patateslisini yapiyorum harika oluyor,etlisinin harika oldugu görüntülerden ve anlatisinizdan belli zaten.Aslinda tam benim Kahvalti Soframa yakisirdi yaaa bu börekler neyse:)))))Afiyetler olsun...
    Ben sizin Asure yapmanizi bekliyordum dogrusu,Muharrem Ayi bitinceye kadar yapabilirsiniz,birgünle sInIrli degil,Sevgiyle ve dostca kalin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patates aklıma hiç gelmemişti, doğru söylüyorsunuz. Bugün aşureye niyetlenmiştim, bak beni gaza getirdiniz iyi oldu. :)) Belki yaparım. Yanlız be aşureyi kesinlikle sulu çorba gibi severim. Neyse bir başlayayım bakalım. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  9. çok güzel ve lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ama bu güzellik bize güzel güzel kilo olarak geri geliyor. :)) Teşekkür ederim yorumuna.

      Sil
  10. Супер, страхотна рецепта! Много вкусно изглежда! Браво! Поздрави!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvah Mazes de yok ki cevap yazsın. Thank you for your comment and visit.

      Sil
    2. İlhan bey ,korkunç güzel ,çok lezzetli görünüyoru demiş Candy.

      Sil
    3. Teşekkür ederim çeviri için.

      Sil
  11. çıtır çıtır ağızda dağılan bir börek olmuştur eminim ..Ben de arada kullanıyorum.Diğer yufkaya alıştığımdan elim hep ona gidiyor ama kesinlikle bu yufka da çok lezzetli..Börekleri tepsiyle resimden çıkarmak istedim görüntü o kadar güzel:))iyi günler dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı yerlede yerdim böyle ağızda dağilan börekleri falan acaba nasıl yapıyorlar derdim. Size de iyi, şanslı günler olsun. Sağolun yorumunuz için.

      Sil
  12. Baklava yufkasıyla hep niyet ederdim ki hiç denememiştim belki bu güzel tarifle deneyebilirim..ellerinize sağlıkla teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin deneyin güzel oluyor ben bile başardıktan sonra. Teşekkür ederim.

      Sil
  13. İlhan, baklava yufkası ile ilgili heyecanını görünce, anladım ki artık balık tarifleri pek göremeyeceğiz senden. Galiba bu yufkadan yapılan börek tarifleri geliyor artık :))
    Harikasın gerçekten. Bu böreğin görüntüsü, anlatıyor zaten nasıl lezzetli olduğunu. Ama birşey rica edeceğim. Yerken ayran yerine benim için bir diliminide çayla yesen :))
    Bununla ilgili bir sorum olacak. Baklava yufkasında çok yağ varmıdır?
    Eğer yoksa bende kullanmayı düşünebilirim.
    Ellerine sağlık.
    Bu arada senin geçenlerde verdiğin lahana yemeğini yaptım. Birebir aynı tarifi uyguladım.
    Anladım ki usulüne göre yapınca bende lezzetli yemek yapabiliyormuşum. Çok teşekkür ederim. Sayende eşimde güzel bir yemek yedi :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu okurken gülüyorum bir taraftan. Yok balık olayı, toprak güveç devam ediyor. Şimdi de balava yufkası. Çayla yedim zaten kalanını. O da senin için olsun. Yağ mı? Nedir o, hem de baklava yufkasında. ben baktım yufka çok ince bunun kalorosinden ne olacak? diye düşünerek git gel yedim valla. :)))) Lahana yemeğini beyendiğine çok sevindim. Güzel yorumuna çok teşekkür ederim.

      Sil
  14. Ellerinize sağlık, börekler şahane :)) İlk fırsatta baklava yufkasını ben de deneyeceğim.
    Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin, süper oluyor. Ben uzun süre tereddüt ettim ama normal yufkayla ilgisi yok. Teşekkür ederim.

      Sil
  15. ben de hic denemedim baklava yufkasini.ama sizin borekleri gorunce enkisa sure de denemeye calisacagim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar çok varmış bilmeyen bu yufkayı. Demek ki gerçekten yeni çıkmış piyasaya. Teşekkür ederim.

      Sil
  16. Ben de baklava yufkasıyla börek yaptım mı tam olucaz İlhan Bey. Hep denemek istiyorum ama bir türlü denk gelmedi. Böreklerinizin fırındaki pişmemiş halleri bile "e artık denemelisin" dedirtiyor. Çocuklarınız çok şanslı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hemen deneyin. Bir daha öteki yufkayı kullanmazsınız, hatta açma böreği bile tercih etmezsiniz. ( Bu son cümleme karşı çıkıyorlar ve çok kızıyorlar. :))Ama gerçek bu. Teşekkür ederim yorumunuza.

      Sil
  17. oooo yanımda bir fincan çay mutfaktayım gözüm bir yandan ne yiyebilirim diye çevrede olaydı bir dilim nefis ötesi olurdu şimdi ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. Hemen size ışınlıyorum o zaman . :)) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil