26 Eylül 2012 Çarşamba

TÜRK DİL BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN


20 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ne diyor acaba? Türk Dil Bayramında yabancı bir ses. :))

      Sil
    2. mutlu bayramlar diyoru,benden de aynısı(bulgarca blog,gezseniz ,beğenirsiniz)

      Sil
    3. Mazes o blog hangisi? Göremedim. Blog adresini yazsana.

      Sil
    4. http://mycandykitchen.blogspot.com/ -burada

      Sil
    5. Tamamdır, teşekkür ederim.

      Sil
  2. Yazıklar olsun bana bu günü kutlamayı atladım :( Çook teşekkürler arkadaşım bu anlmalı post için! Hepimizin TÜRK DİL BAYRAMI kutlu olsun,inşallah mazide kalmasın bu kutlama da...

    YanıtlaSil
  3. Ben teşekkür ederim duyarlılığınız için.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili arkadaşım ah şu sonradan öğrendiğim klavye kullanımı yok mu? "anlamlı" sözcüğünü yanlış yazmışım utandım :(
    Bulgar dostumuz "mutlu bayramlar " diyor :)
    Ne anlamlı:)
    Sevgiler tekrar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli ki o anda yapılmış bir hata, önemli değil. Keşke hatalar hep böyle masum olsa. Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Turk Dil Bayrami Kutlu olsun ama malesef..Turk dilide.birsuru cesitlemelerle..bazi kisilerin ve genclerin dilinde katlediliyor gibime geliyor.
    Umarim guzel degerlerimize, dilimize sahip cikanlar cogalir ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, sosyal paylaşım sitelerinde adeta yeni bir lisan türedi. İki genç arasındaki yazışmaları anlamak mümkün değil. Buna düzelir deyip geçelim. Teşekkür ederim.

      Sil
  6. Ne kadar güzel bir şey yaptınız, unutmuştuk, hatırlattınız. Sizin de bayramınız kutlu olsun. Bir milletin birliği ve beraberliği dilden gelir. Dil bozulması; kültür bozulmasını, kültür bozulması; ahlak bozulmasını ve peşinden bir sürü felaketler getirir. Bu nedenle böyle mühim bir günün altını çizdiğiniz ve bu konuyu, bu vesile ile hatırlattığınız için ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Çok doğru tespitler yapmışsınız. Ben teşekkür ederim böyle duyarlı olduğunuz için.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar,

    Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu ile Halk Ozanı'mız Neşet Ertaş'ın vefatı sebebiyle "Türk Dil Bayramı"nı unuttuk. "Türk Dil Bayramı"nı Hatırladığınız ve blog sayfanıza yansıtarak biz okuyucularınızla paylaştığınız için size müteşekkirim.

    Blog sayfanız nezdinde tüm Türk dünyasının "Türk Dil Bayramı"nı kutlarım. Türk Dili'nin hakettiği önem ve değeri kazanmasıyla birlikte hak ettiği yere ulaşmasını temenni ederim.

    Dil;Yüce Allah'ın insanlara bahşettiği nimetlerin en kıymetlilerinden birisidir. Dil insanın olgunluk derecesi, kalbinin tercümanı, ibadet ve itaatin yapılmasında önde gelen araçtır.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep bey,
      Biz unutmuyoruz da unutturmaya çalışıyorlar, gündem o kadar karışık ki. Çok güzel ifade etmişsiniz. Teşekkür ederim.

      Sil
  9. Hepimize kutlu olsun, bu konu son yıllarda beni çok üzen, çok düşündüren bir konu, eskiden silmeden önce blogumda çok da yazdım bu konuda...veterinerim kutu yerine box dediğinde ayıp olur diye bir şey diyememiştim ama eve gittiğimde saatlerce üzüntüden kahroldum...40 yıllık kutu ne zaman box oldu...eski yerine ex demeler, ex aşkım gibi, bir ayak resmi var gazetede ayak bakımı üzerine bir yazı yanında başlık: fit ayaklar! Böyle giderse Türkçe yarı İngilizce, yarı Türkçe ucube bir dil olmaktan kurtulamaz şöyle 50 yıl sonra...:(((

    YanıtlaSil
  10. Bağdat caddesinde, Nişantaşı'nda gezerken acaba yabancı bir ülke mi burası diyor insan. Bütün dükkanlarda yabancı isimler. Sosyal paylaşım siteleride körükledi bu işi. Kendine özgü bir lisan oluşturdular. Zaman zaman farkında olmadan bende kullanıyorum ne yazık ki.

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkür ederiz Sevgili İlhan.
    Çok anlamlı bir paylaşım.
    Geçenlerde bücürkve ben'in uyarısı ile post kelimesini yazı olarak değiştirdik :)
    Korumamız gereken değerlerimizden biri de bu konu.
    Tekrar teşekkürler.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Duyarlılığınız için ben teşekkür ederim. Dediğim gibi ben de bazen kullanıyorum farkında olmadan. Ama özellikle gençler ayrı bir lisan yarattılar kendilerine. Bu çok kötü ve bunun yanlış olduğunu kabul de etmiyorlar. Sevgiyle kalın eşinize selamlar.

    YanıtlaSil