Zeytinyağının bu şekli salatalar, mezeler için süper oluyor. Bu tarifi bir kaç ay önce bir blogda görmüştüm ama not etmediğim için blog adı gene yok ne yazık ki. Tavsiye ediyorum mutlaka yapın. Bir güzel tarafı da eksildikçe zeytinyağı ilave ediyorum çok uzun süre dayanıyor.
Malzemeler:
2 dal taze biberiye
6-7 adet kurutulmuş domates
3-4 diş sarımsak
7-8 adet ceviz
7-8 adet biberli zeytin
1 lt. zeytinyağı
Tarif:
Kurutulmuş domatesleri on dakika kaynar suda bekletiyoruz, çıkardıktan sonra küçük küçük doğruyoruz. Sarımsakları iri iri kesiyoruz. Biberli zeytinleri halka halka doğruyoruz. Cevizleri iri olacak şekilde elimizde parçalıyoruz.
Uygun bir şişenin içine malzemelerimizi koyuyoruz, üzerine zeytinyağını döküyoruz. Ne kadar uzun süre dinlenirse o kadar lezzetli oluyor. Dün bir yere yemeğe davetliydim. Gelirken patates salatası yap getir dediler, herkes içinde değişik ne var diye sordu. :)) Aslında sabah kahvaltıda ekmek banarak yenecek türden bir nesne ama ben yapamıyorum.
LEVREK TURŞU:
Belki ramazana pek uygun değil ama size süper bir tarif. Bodrum'dan yaptığı her yemek olay olan arkadaşımız Serap'ın tarifi. Oğlum Tunca Serap'ta yemiş ve çok sevmiş. Tunca yarın bize gelecek onun için bugün yapıp dolaba koydum. Kavonoza koyduğunuz zaman uzun süre de dayanıyor. Yani ani bir misafir geldiğinde kurtarıcı da olabilir.
Malzemeler:
2 adet levrek fileto (kılçıkları da çıkarılmış)
1 adet beyaz soğan
1 adet limon suyu
Karabiber
Kekik
Kırmızı biber
Hardal
Zeytinyağı
Tuz
Kapari
Tarif:
Levrekleri ayıklıyoruz ve fileto çıkarıyoruz. En iyisi balıkçıya çıkarttırmak, kılçıklarıyla beraber çıkacak onun için biraz zor eğer bu konuda bir bilginiz yoksa. Güzelce yıkıyoruz ve uzunlamasına, 1/2 cm. eninde kesiyoruz. Derin bir kaba limonu sıkıyoruz, üzerine az tuz, karabiber koyuyoruz. Levrekleri kaba alıp , limonlu sosa iyice buluyoruz ve yarım saat bir tarafa bırakıyoruz.
Soğanı soyuyoruz ve kalın yuvarlak kesiyoruz. üzerine kekik, kırmızı pul biber, bol hardal, zeyinyağı, karabiber, tuz koyarak elimizle iyice mıncıklıyoruz.
Yarım saat sonra iki karışımı birleştiriyoruz ve kapari de koyarak iyice karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
BİR BİLGİ:
Şef Korhan Büyüksuda'nın yeni yeri Cookhane Etiler'de ilk workshopı salı günü 19:00 da. Korhan, TV 8'de cumartesi, pazar 16:00, 18:00 de Pınar Dilşeker'in programında. Ayrıca Show tv.de her hafta haber sonrası çok ilginç tariflerle bizimle oluyor. Yakınen tanıyorum dünya çapında bir şeftir. Salı günkü workshopın konusu Meksika Mutfağı. Herhalde ilk olduğu için inanılmaz bir fiyat. 50 tl. İlgilenen blog arkadaşlarım olursa gelebilir. Ben oradayım. Sevgiyle kalın.
Çeşnili zeytinyağına bayıldım, nefis...
YanıtlaSilEvet salatalara süper oluyor, tavsiye ederim. Teşekkür ederim yorumunuza.
SilÇeşnili zeytinyağ harika gözüküyor.Seyretmesi bile yetiyor yani.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEve görüntüsü de güzel oluyor. Teşekkür ederim.
Silbloğumu ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim,sayfanızı çok beğendim ayrıca çeşnili zeytinyağı harika ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBen teşekkür ederim.
SilLevrek tursusu degisik olmus görüntüsü cok lezzetli
YanıtlaSilEllerinize saglik
Evet çok güzel oluyor, tavsiye ederim. Yorumunuza teşekkür ederim.
YanıtlaSilyorum ve ziyaret için teşekkürler çok yoğun çalışıyorum iş ve evden zaman buldukça inşallah menülere devam. bu arada levrek turşusu çok değişik görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilZiyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.
YanıtlaSilLevrek "Tursu" olunca sanirim pismiyor..Sushi gibi cig oluyor ?? Hmm degisik bir tarif gibi, ben yemesemde -cig seven- arkadaslar icin deneyebilirim :))) sanirim birde raki gerekecek...Tesekkurler..
YanıtlaSilPişmiyor ama limonun içinde pişmiş kadar oluyor. Siz bir deneyin, bir de tadın eminim seveceksiniz. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
SilEPEYDİR GELEMEMİŞTİM. TARİFLERİNİZ YİNE MUHTEŞEM..
YanıtlaSilHoşgeldiniz. Güzel düşünceniz için teşekkür ederim.
Silİlhan Bey;
YanıtlaSilhani hep deriz ya öğrenmenin yaşı yok:)))Bende bloğumu açtıktan sonra bilmediğim
ne kadar fazla şey varmış dedim:)))Turşunuz harika ellerinize sağlık sevgiler.
Bloğunuzu iligi ile takip ediyorum. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Sililhan bey bende çeşnili zeytinyağa bayıldım çok güzel görünüyor eminim lezzetide yerindedir. ellerinize sağlık
YanıtlaSilSalatalara çok değişik bir tat veriyor, eksildikçede zeytinyağı ilave ediyorum. Güzel yorumunuza teşekkür ederim.
YanıtlaSilof of müthiş ustam ellerine sağlık.
YanıtlaSilhayırlı kandiller.
Teşekkür ederim, size de hayırlı kandiller.
SilTam benlik lezzetler zeytinyağı olsun benim olsun hele levrek turşusuna bayılırım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÖzellikle levrek turşusunu sevmenize sevindim, çünkü blogda çoğu kimse çiğ balık diye hoş bakmadı. Bu tarifi de denemenizi tavsiye edrim. Güzel yorumunuz için çok sağolun.
Siltadını çok merak ettim görünce ve hatta ağzım bir güzel sulandı yapar mıyım bilemedim ama ilk fırsatta bulup yiyeceğim orası kesin : ))
YanıtlaSilMine hanım hoş geldiniz. Bana göre çok lezzetli ama herkes yiyemiyor. Teşekkür ederim yorumunuza.
YanıtlaSilzeytinyağı şişesine biberiye,kekik veya acıbiber koyardım ama sizin hazırladığınız sos da çok lezzetli görünüyor.Deneyeceğim en kısa sürede..
YanıtlaSilHem de bittikçe zeytinyağı koyuyoum, hiç eksilmiyor.Deneyin bence. Teşekkür ederim yorumunuza.
Silİlhan bey, merhaba. Çok güzel tarifler ve açıklayıcı bilgilerle dolu bir siteniz var. Tebrik ediyorum. Takipçinizim bu günden sonra...
YanıtlaSilBlogunuzun adı da çok güzel. Bizim memlekette şimdi kalmasa da sebze ve meyve bahçelerinin olduğu yerdi.
Bu balık çok lezzetli oluyor. Çok da güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
Kolaylıklar dilerim.
Ne güzel şeyler yazmışsınız, çok teşekkür ederim. Ege de fesleğene deniyor. Sizin memleketiniz neresi acaba?
Sil