Babalar gününde oğlumun gelecek olması doğal olarak özel bir menü hazırlamama neden oldu. Ayrıca günler önce " Menüyü yaz, ona göre durum belirlemesi yapalım" deyince daha bir panik oldum.. Neyse çoğunluğu bloğumdan seçme bir menü belirledim ve Arda'ya maille bildirdim. " Riskli ama ne yapalım" gibi bir cevap gelmesine rağmen aynen hatta ilavelerle ( Çünkü kız arkadaşı da geliyordu ) verdiğim listeyi yaptım.
Ekşi elmalı aysberg salata
Melanzonella Parmigiana ( Permasanlı patlıcan)
Kavala usulü midye pilavı
Levrek şinitzel
Acılı ezme ( Oğlumun en sevdiği meze)
Meksika fasülye salatası
Kağıta hindi pastırma ( Biliyorum bol çemenli pastırmayla çok güzel olur ama kokar falan diye yememelerinden korkarak hindi pastırma aldım. :))) )
peynir tabağı
Fincanda çikolatalı sufle, dondurma yanında.
Ev yapımı lavaş ekmeği.
Ekşi elmalı salata. Çok değişik ve lezzetli oldu. Tarifini sonra paylaşacağım.
Meksika fasülyesi salatası. O kadar şeyin arasında pek rağbet görmedi ama bugün bayıla bayıla yedik. :)
İşte Arda'nın her sofrada olmazsa olmazı. Acılı ezme. Megolamanlık olmasın ama artık gerçekten süper yapıyorum.
Bu da permasanlı , mozerellalı patlıcan. Bunu da paylaşacağım ileriki günlerde.
Menü şahane olmuş, bu sıralar bende yeşil elmayı çok kullanır oldum, tavukla da çok yakışıyor..
YanıtlaSilAcılı ezmeniz çok güzel oluyorsa, onun da tarifini alalım bence...
Sizin bloğunuza yorum yapılamıyor. Sadece üyeler diyor ikinci kere üye oldum :)) gene kabul etmedi.
SilAcılı ezmeyi yakında paylaşırım. Sizde tavuklu elmayı paylaşsanız. Teşekkür ederim yorumunuza.
YanıtlaSilmenü harika,gününüz kutlu olsun..
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sizin sayfanızı da ilgiyle izliyorum.
SilBabalar gününüz kutlu olsun. Sofranız çok güzel olmuş.Patlıcanla peynir ikilisine bayılıyorum ben de o tarifi bekliyorum.Yeşil elmalı salata yapıyorum ben de; elma soslu pilici de mutfak gazetesindeki tarife göre yapmıştım harika olmuştu. Ellerinize sağlık.http://www.mutfakgazetesi.com/2010/10/elma-soslu-pilic.html
YanıtlaSilİlk fırsatta elma soslu pilici deneyeceğim. İyi dileklerinize teşekkür ederim.
Siltariflerinizi bekliyorum .Babalar gününüzü kutlarım gecikmeli de olsa..
YanıtlaSilÇoğu bloğumda var. Diğerlerini de paylaşacağım. Teşekkür ederim.
SilHer şey nefis görünüyor
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Çocuklarımız kaç yaşına gelirse gelsin büyümüyorlar değil mi?
Sevgiler
Evet dediğiniz gibi hiç büyümüyorlar. :)) Teşekkür ederim.
Silgeçmiş de olsa babalar gününüz kutlu olsun,gözünüz aydın,benim kızım 23.06.gece saat 24. geliyor,4.5 ay ilk defa benden uzak,ve bu yüzden çocuğunuza çok sevindim,ben menü yapmadım,2 ay yanımda olacak,aslında spariş var-labada sarması ,şansına geçen seneki tohumlar çıktı.
YanıtlaSilevde lavaşı merak ettim,umarım en kısa zamanda yazarsınız .ELLERİNİZE SAĞILIK.
Sizinde şimdiden gözünüz aydın. Labada şu pazıya benzeyen değil mi? Lavaş tarifini birkaç gün önce paylaşmıştım galiba. Bakayım yoksa yazarım. Yorumunuz için teşekkür ederim.
YanıtlaSilçoçuklar yemek yerken mutluluğunuzu anlıyabiliyorum elinize sağlık
YanıtlaSilKaç yaşında olurlarsa olsunlar, ondan yerken kendim yemiş gibi oluyorum. :) Teşekkür ederim yorumunuza.
YanıtlaSilBabalar gününüz kutlu olsun menünüzü harika görünüyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim güzel düşünceleriniz için.
Silsizi her seferinde takdir ediyorum, nefis nefis, ellerinize sağlık...babalar gününüz kutlu olsun...
YanıtlaSilMutfak beni dinlendiriyor, büyük bir zevkle yapıyorum. Teşekkür ederim.
Silbabalar günü kutlu olsun =)
YanıtlaSilmuhteşem bir sofra bu!!!
Teşekkür ederim. Ne yapalım yılda bir gününmüz var. :)))
SilHarika bir mönü olmuş. Ellerinize sağlık. Tariflerinizi merakla bekliyorum.
YanıtlaSilSağolun. Bazıları var bloğumda, diğerlerini de paylaşacağım.
SilBirkaç gündür yoğunlukdan sayfamla ilgilenemedim ve arkadaşlarımında sayfalarını ziyaret edemedim geçde olsa babalar gününüzü kutlarım menü harika ekşi elma salatasını deneyip beğenmenize sevindim ellerinize sağlık.Salatanın tarifini paylaşmanızda beni mutlu eder:)
YanıtlaSilİzniniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.
YanıtlaSilTam Gurme olmus:)) nefis lezzetler ama acili ezmeyi ogrenmek isterim..
YanıtlaSilBugün paylaşmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim.
YanıtlaSilMerhaba, yorumunuz icin tesekkur ederim.. BBQ de (ustu kapali mangal deyim tuplu olandan..)her cesit sebzeyi karistirarak ve biraz yaglayarak harmanlayip tepside yada isiya dayanakli kapta 15-20 dk. biraktigimda (arada karistirarak ) cok guzel izgara oluyor hafif de yanik :))Yada folyo lu pisirme kagidindada yapabilirsiniz ama ozaman pisme suresi cok daha kisa oluyor..Sevgiler Canadadan..Benim tarifler amatorce ama sizin tarifler ve yemekler super ..
YanıtlaSilAmatörce olur mu, çok ilgiyle takip ediyorum bloğunuzu. Verdiğiniz bilgiler ve yorumunuz için teşekkür ederim.
Silgecmis babalar gununuz kutlu olsun.ne guzel bir sofra .ellerinize saglik.acili ezme tarifini bekliyoruz.
YanıtlaSilSağolun yorumunuz için. Bu akşam paylaşacağım.
YanıtlaSil