25 Mayıs 2012 Cuma

Enginar Ezmesi



Enginar olayını biraz abarttık galiba. Bu tarifte Lezzet Dergisi'nden. Bu hafta aynı dergiden ikinci tarif, ikisi de süper. Yanılmıyorsam eskiden enginarın zeytinyağlısı, bir de kuzu etlisi yapılırdı. Ama sezonu çok kısa sürerdi. Artık neredeyse altı ay falan piyasada var. İnanılmaz faydalarını düşünürsek bu fırsatı maksimum seviyede değerlendirmemiz lazım. Ben de öyle yapıyorum. Bu da çok başarılı oldu. Deneyin derim.


Malzemeler:


4 adet soyulmuş enginar
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Biraz limon suyu
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Zeytinyağı






Tarif:

Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım, suyunu süzelim. Enginarı, soyulmuş sarımsağı, kimyonu robota alalım ve püre haline getirelim.Azar azar zeytinyağı ekleyerek biraz daha karıştıralım. Tuzunu koyalım. Ezmenin üzerini folyoyla kapatalım ve buzdolabında bir saat bekletelim. Servis yapmadan üzerine zeytinyağı gezdirelim ve taze çekilmiş karabiber serpelim. Sıcak pide veya ekmek üzerine sürülünce nefis oluyor. Afiyet olsun.

22 yorum:

  1. Ta purée d'artichauts en salade doit être délicieuse. Je n'en ai encore jamais fait.
    Je note.
    A bientôt

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonjour, Je vous remercie pour votre commentaire, votre blog est tres bien aussi.A bientot.

      Sil
  2. Çok güzel gözüküyor deniyeceğim bende =) Lezzetli ve sağlıklı

    http://kuguce.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür edrim, bende bloğunuza geleceğim..

      Sil
  3. İlhan bey bişey merak ettim enginar kılçıklı bir bitkidir...ağzınıza yerken gelmiyormu...bende dergilerden tarif yaparken çok temkinliyim ama eğer bir hanımın birkaç yemek listesi tarifi varsa tutuyor bu yıl dergide bir elmalı kurabiye tarifi vardı kesin tutuyor ve çok para kazandım otariften...deneme yanılma yani...emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben soyulmuş alıyorum ayrıca dış kısımlarındaki kılçıklı kesimleri bu tarifte kestim. Ama benim enginarı en sevdiğim hali gene ayıklanmış alıp, üzerine tuz, limon ve zeytinyağı koyup çok az suyla haşlayıp öylece yemek. BÖyle yerken açıkcası hem biraz diri seviyorum, hem de sert olan dış kısımlsrıyla beraber yemeyi.Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum ve bloğunuzu zevkle izliyorum.

      Sil
  4. Enginarın püresini hiç denememiştim. Sayenizde denemem ilk olacak.
    Ellerinize sağlık !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denyin bence. Enginar favası gibi oluyor. Teşekkürler.

      Sil
  5. yok yok abartmadınız, ben de hala devam ediyorum enginarlı tariflere, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ben memnunum bu enginar bolluğundan. Yanlız bu içine koydukları su biraz geriyor beni.

      Sil
  6. Elinize sağlık tariflerinizin hepsi kayda değer izleyeceğim saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgen hanım çok teşekkür edrim. Saygı ve sevgiler.

      Sil
  7. İlhan bey güzel fikir bu Ezme tarifi,elinize sağlık.Ben her hafta pişirmeye çalışıyorum, baklayla olan hariç her enginar tarifini denemeye varım.Baklayla hiç aram iyi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür edrim. Bugünde evde baklalısı var . :)

      Sil
  8. ılhan bey emeğinıze sağlık nefıs görunuyor

    YanıtlaSil
  9. denemek isterim:) mutlu pazarlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye edrim. Size de mutlu pazarlar.

      Sil
  10. tek başıma 20 çanak yiyebilirim =)
    dehşet bir tabak!

    YanıtlaSil
  11. :)) Afiyet olsun o zaman. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  12. Elinize sağlık. Enginarı bu şekilde hiç düşünmemiştim. Şahane bir fikir. Ben yumuşamış avakadoları yapıyorum buna benzer bir şekilde. İçine labne peynir ilave ediyorum. Acaba enginara da yakışır mı labne peynir ??

    YanıtlaSil
  13. Bence de çok yakışır. Yorumunuza teşekkür ederim.

    YanıtlaSil