24 Mayıs 2012 Perşembe

Tulum Peynirli Patlıcan Sarma




Tarif lezzet dergisinden. Dergilerden, gazetelerden bir tarifi yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor. Mutlaka ya malzemenin birini yazmıyorlar ya da miktarlar tutmuyor. Ama bu tarif gerçekten müthiş çıktı. Dikkat ettiyseniz malzemeler de çok uyumlu. Bu arada bizim diyet yalan oldu tariflerden anladığınız üzere. :)) Sabahtan akşama kadar çok başarılı bir şekilde diyet kurallarına uyuyorum ama akşam yemekle beraber bir başlıyorum yatıncaya kadar. Normal insanlar gibi onbir oniki gibi yatsam gene fazla sorun değil de saat üçlere kadar oturunca, bu abur cubur yeme olayı da devam ediyor. :) Neyse size hararetle tavsiye ediyorum, patlıcanın, domatesin, taze sarımsağın, reyhanın pazarlarda bollaştığı şu sıralar da bunu pişirin, bana dua edin. ( Hem de kandil çifte sevaba girin). :))


Malzemeler:


2 patlıcan

1/2 çay bardağı tulum peyniri
1/2 çay bardağı lor peyniri
1 su bardağı bulgur
Taze nane
Tuz, karabiber









Sosu İçin:

1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
1/2 su bardağı su
2 dal reyhan
Tuz, karabiber







Tarif:

Bulgurun üzerini biraz geçecek kadar kaynar su koyup, bulgur pişinceye kadar ocakta tutalım, biraz demlendirelim ve iyce süzelim. Tulum peynirini, lor peynirini, bulguru, taze naneyi ve karabiberi bir kaseye koyup iyice karıştıralım.
Sos için, soğan ve sarımsakları temizleyerek ince ince doğrayalım. Domatesleri küp küp keselim. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtalım, soğan ve sarımsağı ekleyip kavuralım. Domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edelim. Suyu da koyup biraz pişiralim. Kıyılmış reyhanı serpiştirip karıştıralım ve sosu ocaktan alalım.
Patlıcanları soyup yıkayalım ve kurulayalım. Uzunlamasına dilimlere ayıralım ve kıgın yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkaralım. Bir tatlı kaşığı kadar peynirli harçtan patlıcan diliminin uç kısmına koyalım ve rulo şeklinde saralım. Fırın tepsisine dizelim. 200 derece fırında onbeş dakika pişirelim. Yanında sosuyla beraber servis yapalım. Afiyet olsun.
Not:  Patlıcanları ben alacalı soydum, tamamen soymak gerekiyormuş, çünkü fırında siyah kısımları kuruyor.

Kandiliniz kutlu olsun.

20 yorum:

  1. Patlıcanlı her yemeğe varım ben.Bu da ilginç bir yemek.Kandiliniz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sizin de kutlu olsun.

      Sil
  2. Patlıcan ve peynir... Harika iki lezzet. Bir arada nasıl olur kimbilir.. Hafta sonu yapmaya karar verdim. Ağzımın suyu aktı vallaha sabah sabah.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Yapın bence de çok güzel oldu.

      Sil
  3. özellikle tulum peynirinin patlıcana çok yakıştığını düşünüyorum.ellerinize sağlık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizede hayırlı cumalar. Evet gerçekten çok yakıştı.

      Sil
  4. Ellerinize sağlık hiç duymamıştım bu tarifi. Mutlaka çok lezizdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bnede duymamıştım , onun için tereddüt ettim yapmakta ama değdi.

      Sil
  5. patlıcan olsun da neli olursa olsun diyeceğim ama buda çok güzelmiş.ellerine sağlık canım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim. Deneyin bence.

    YanıtlaSil
  7. nefisss... bir görüntü elinize emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuza.

      Sil
  8. Ahh ahh patlıcanlar aramızda farklı bir sevgi var..nereye ilave etsem beni benden alır..
    Nefis görünüyor alıp götürdü beni gene...
    Ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saolun. Patıcanı sevdiğinize göre mutlaka denemeniz lazım. Süper oluyor.

      Sil
    2. Denedim..veeee...harika bir lezzetle tanışdım sayenizde..
      Teşekkürler...

      Sil
  9. :)) Buyurun ikram edeyim.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil