5 Nisan 2012 Perşembe

Zeytinyağlı, Ayvalı Kereviz Dolması



Ben kereviz seven biri olarak mevsimi bitmeden her fırsatta alıyorum , şu sıralar et de yemediğimizden mümkün olduğunca değişik şekillerde pişirmek istiyorum. Eskiden çocuklar ağızlarına sürmediğinden eve girmezdi. Çocuklar uzaklara gidince biz de herhalde yiyemediğimiz yılların acısını çıkarıyoruz. Bu tarif hem hafif hem de çok lezzetli, yalnız bir daha yaparsam kerevizleri ortadan ikiye kesip, içlerini oyarak harcı içine doldurup pişireceğim. Çünkü kereviz bütün olunca porsiyon olarak fazla oluyor.
Malzemeler:
4 küçük boy kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet ayva
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1/3 su bardağı bezelye
3/4 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet limon
1 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 adet kesme şeker
Tuz, karabiber
Tarif:
Kerevizleri soyduktan sonra, içlerini oyup limonlu suya atalım.
Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayalım. Havuç, ayva ve patatesi de küçük küçük doğrayalım. Tencereye zeytinyağını alalım, içine sarımsağı, soğanı, fıstığı, havucu, patatesi, ayvayı ve bezelyeyi koyup soteleyelim. Sonra maydanozu, tuzu, karabiberi ve şekeri ilave edelim. Suyunu da koyup harcı pişirelim.
Kerevizleri limonlu suda haşlayıp, içlerini harçla dolduralım. Kerevizlerin üzerine birer dilim domatesle kapak yapalım ve önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında onbeş dakika pişirelim.

1 yorum:

  1. kerevizi hiç böyle pişirmedim ellerinize sağlık ayva da ne güzel yakışmıştır şimdi olsa da yesek dedim : )

    YanıtlaSil