4 Nisan 2012 Çarşamba

Kabak Bayıldı


Rejime başladıktan sonra bloğa fazla birşey yazamıyorum, çünkü haliyle yapılan yemekler yağsız tuzsuz bloğa koymaya değmeyecek türden. Rejimi cazip hale getirmek için eski tarif defterleri, dergiler, yemek kitapları arasında taklalar atıyorum. :) Bu tarifte herhalde kabağın en güzel hali. Yaparken hiç umudum yoktu ama gerçekten çok lezzetli oldu.
Malzemeler:
2 orta boy kabak
2 adet kuru soğan
1/4 su bardağı zeytinyağı ( diyet sorununuz yoksa fazla da koyabilirsiniz.)
2 adet domates
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/4 demet dereotu
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Tarif:
Kabakları yıkadıktan sonra kabak soyucağı ile soyalım. Boylamasına ikiye bölelim ve içlerini boşaltalım. Tuzlayalım ve bir kenara bırakalım.
Tavaya zeytinyağını koyalım, piyazlık doğradığımız kuru soğanları renkleri dönene kadar kavuralım. Üzerine küp doğranmış domates ve ikiye böldüğümüz sarımsakları ilave edelim. Tuz ve şekerini de koyup beş dakika soteleyelim. Kabakları yayvan bir tencereye yerleştirelim, soğanlı harcı içlerine paylaştıralım. Üzerine ince kıydığımız dereotunu serpelim. Suyunu da koyarak tencerenin kapağını kapatalım ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

3 yorum:

  1. of yanında da sarımsaklı yoğurt ellerine sağlık harika görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  2. nefis gözüküyor bir ara harf onaylatmayı da kaldırsanız ne güzel olur : )

    YanıtlaSil