27 Mart 2012 Salı

Şık Bir Garnitür


Bu da Korhan şefimden öğrendiğim basit ama çok güzel bir teknik. Kapya biberlerin çekirdeklerini temizledikten sonra ortadan açıyoruz ve çok ince şeritler halinde kesip, içinde buzlu su, çok az tuz ve birkaç damla limon suyu olan kaba atıp biraz bekletiyoruz. Çıkardığımız zaman kıvır kıvır oluyorlar ve herhangi bir ızgaranın yanına çok yakışıyor. Hele birde sarı dolmalık biberden aynısını yapıp yanyana koyarsanız, sarı ve kırmızı uyumu :) süper oluyor.

2 yorum:

  1. selam cimbomlusunuz sanırım bende cimbomluyum aynı zamanda güzel bir bilgi sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Biraz eski yazıları karıştırayım dedim yorumunuzla karşılaştım. Bir de cim bom girince işin içine cevap vermek şart oldu. :)) Geç de olsa teşekkür yorumunuza.

    YanıtlaSil