27 Mart 2012 Salı

Domatesin Kabuğunu Kolay soymak İçin


Gerçi ben kendim yiyeceksem eğer, domatesin kabuğunu soymuyorum ama birçok kişi özellikle salatada kabuksuz domatesi tercih ediyor. Ayrıca kabuğunda prostadı önleyici önemli bir madde olduğu biliyorum. Çoğu zaman kabuğunu soyunca içi pembe çıkıyor ve yemeğe ne tat veriyor ne de renk. Ben soymadan yiyemem diyenlerdenseniz size pratik bir yol. Domatesin üst ve altına bıçak yardımıyla kare şeklinde çizik atıyoruz ve domatesleri içinde kaynar su olan bir kaba atıp on onbeş dakika bekletiyoruz. Sudan çıkarttığımız zaman kolaylıkla soyabiliriz.
Not: Bu yöntemi şef Korhan Büyüksuda'dan öğrendim. Kendisine teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder