22 Mart 2012 Perşembe

Közlenmiş Bostan Patlıcanı içinde Somon Sote


Son günlerde somon balığı ile bayağı haşır neşir olduk. Başka balık almak niyetiyle gidiyorum, somon alıp dönüyorum. Bu sefer aklımda bir tarif vardı, onu yapmak niyetiyle aldım. Çok da bereketli oldu. 3 dilimdi ama 1 dilimde yetermiş. Hatta 2 patlıcan bile fazla geldi. Bu işleri bu yaşa kadar öğrenemedim ama bundan sonra daha dikkat edeceğim. :)
Malzemeler:
2 küçük boy bostan patlıcanı
1 dilim somon fileto
1 küçük kuru soğan
1 adet sivribiber
1 küçük domates
Tuz
Tane karabiber
Az kekik
Rendelenmiş kaşar
1/2 limonun suyu
Tereyağı
Tarif:
Patlıcanları közleyelim, akan suyun altında düzgün bir şekilde soyalım ve içinde limonlu su bulunan bir kaba koyalım.
Somon dilimlerini teflon tavaya çok az sıvıyağ koyarak her iki tarafını üçer dakika kızartalım ve soğuması için balıkları bir kenara ayıralım.
Patlıcanları limonlu sudan çıkararak avucumuzda hafif sıkalım ve fırına dayanıklı kare bir borcama aktaralım. Karnıyarık yapar gibi ortasını yaralım ve içini tuz, karabiber ve biraz limon suyuyla ovalım.
S0ğuyan balıkların derisini ve kılçıklarını ayıklayalım ve küçük küçük doğrayalım. Tavaya çok az sıvıyağ koyalım, içine piyazlık çok ince doğradığımız kuru soğanı ve ince ince doğradığımız sivribiberi koyalım. Birkaç dakika kavurduktan sonra küçük doğradığımız domatesi de ilave edelim, domatesler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar karıştırarak kavurmaya devam edelim. Sonra balıklarımızı koyalım. Tuz , tane karabiber ve kekikle tatlandıralım. Karıştıralım ve ocağı kapatalım.
Balıklı malzememizi patlıcanların içine tepeleme dolduralım. Üzerine rende kaşar peynirini yayalım, aralarına da birer küçük parça tereyeğı koyarak önceden 170 dereceye ısıttığımız fırına koyalım ve kaşarlar hafif kızarınca fırında çıkaralım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder