Eski defterleri karıştırmışken o tariflerden devam edelim. Son seneler önce yapmışım, yanında da dört yıldız var. Ama araya 17 sene Bodrum girince biz de yeme alışkanlığımızı oraya göre ayarladık. Yani zeytinyağlı ağırlıklı, çoğunlukla Balık . Sağlıklı yaşam. İstanbul'da da devam ediyoruz ama bazen insanın canı değişik şeyler istiyor. Defterde bu değişik pırasa tarifini görünce hemen yapmaya karar verdim. O kadar güzel olduki hiç pırasa yemeyen birine yedirin kesinlikle pırasa olduğunu anlayamaz.
Malzemeler:
1 kilo pırasa
250 gram kıyma
1 büyük soğan
Sıvıyağ
1 etsuyu tablet
2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı süt
2 yumurta
Tuz, karabiber
Tarif:
Pırasaların kabuklarını soyup 1 cm. boyunda keselim ve yıkayıp, süzelim ve bir tarafa bırakalım.
Bir tencereye sıvıyağ ile küçük küçük doğradığımız soğanı koyarak pembeleşinceye kadar kavuralım, sonra bunlara: 250 gram kıymayı koyarak kıymalar suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurmaya devam edelim, sonra bu soğanlı kıymalara: pırasaları, tuzu ve karabiberi katalım ve orta kuvvetli ateşte 20 dakika pişirelim.
Sonra bu kıymalı pırasaları bir tepsiye alalım, üzerine salça ve 1 bardak su ile et suyu tabletini koyalım ve tepsinin kapağını kapatarak pırasalar tamamen suyunu çekene kadar pişirelim ve ateşten alarak ılınmaya bırakalım.
Ilınınca pırasaların üstüne rende kaşarı yayalım. 2 adet yumurtayı bir kaseye kırarak çatalla 2 dakika çırpalım,sütü ilave edip karıştıralım ve pırasanın üstüne dökelim. Önceden200 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
ellerine sağlık fırında hiç denememişdim en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler
YanıtlaSilfırında pırasa oh mis gibi olmuştur ellerinize sağlık
YanıtlaSilbu arada yorumun kelime onay kısmını kaldırmanız dileklerimle : )
Mine hanım 'Yorumun onay Kısmı' dediğiniz yer nereden kalkıyor. Çünkü çoğu kişi yorum yapamıyormuşve izleyici olamıyormuş.
YanıtlaSil