15 Mart 2012 Perşembe

Fırında Pırasa

Eski defterleri karıştırmışken o tariflerden devam edelim. Son seneler önce yapmışım, yanında da dört yıldız var. Ama araya 17 sene Bodrum girince biz de yeme alışkanlığımızı oraya göre ayarladık. Yani zeytinyağlı ağırlıklı, çoğunlukla Balık . Sağlıklı yaşam. İstanbul'da da devam ediyoruz ama bazen insanın canı değişik şeyler istiyor. Defterde bu değişik pırasa tarifini görünce hemen yapmaya karar verdim. O kadar güzel olduki hiç pırasa yemeyen birine yedirin kesinlikle pırasa olduğunu anlayamaz.
Malzemeler:
1 kilo pırasa
250 gram kıyma
1 büyük soğan
Sıvıyağ
1 etsuyu tablet
2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı süt
2 yumurta
Tuz, karabiber
Tarif:
Pırasaların kabuklarını soyup 1 cm. boyunda keselim ve yıkayıp, süzelim ve bir tarafa bırakalım.
Bir tencereye sıvıyağ ile küçük küçük doğradığımız soğanı koyarak pembeleşinceye kadar kavuralım, sonra bunlara: 250 gram kıymayı koyarak kıymalar suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurmaya devam edelim, sonra bu soğanlı kıymalara: pırasaları, tuzu ve karabiberi katalım ve orta kuvvetli ateşte 20 dakika pişirelim.
Sonra bu kıymalı pırasaları bir tepsiye alalım, üzerine salça ve 1 bardak su ile et suyu tabletini koyalım ve tepsinin kapağını kapatarak pırasalar tamamen suyunu çekene kadar pişirelim ve ateşten alarak ılınmaya bırakalım.
Ilınınca pırasaların üstüne rende kaşarı yayalım. 2 adet yumurtayı bir kaseye kırarak çatalla 2 dakika çırpalım,sütü ilave edip karıştıralım ve pırasanın üstüne dökelim. Önceden200 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. ellerine sağlık fırında hiç denememişdim en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. fırında pırasa oh mis gibi olmuştur ellerinize sağlık
    bu arada yorumun kelime onay kısmını kaldırmanız dileklerimle : )

    YanıtlaSil
  3. Mine hanım 'Yorumun onay Kısmı' dediğiniz yer nereden kalkıyor. Çünkü çoğu kişi yorum yapamıyormuşve izleyici olamıyormuş.

    YanıtlaSil