3 Aralık 2011 Cumartesi

Ispanaklı, püreli et sote





Geçen gün Lale tarif etmişti.Bugün ne pişirsek diye düşünürken aklıma derin donrurucuda pişmiş et sote ve sebzelikte az miktarda ıspanak olduğu aklıma geldi. Bu yemeğin şöyle bir güzel tarafı var. Hem et, hem sebze, hem de patates yemiş oluyorsunuz. Yani yanında bir salata yeterli oluyor. Pişirmesi biraz uzun sürüyor ama çok lezzetli. Yapmanızı tavsiye ederim.


Malzemeler:


7 - 8 yaprak ıspanak
250 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
1 küçük doğranmış kuru soğan
1 adet sivribiber
1 adet küçük doğranmış domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon

Püre için:

3 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı un
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber







Tarif:

Çokiyi yıkadığımız ıspanakları kaynamakta olan suyun içine atıp 2 dakika haşlayalım, çıkarıp iyice süzülmesini bekleyelim.
Patatesleri ayrı bir tencerede haşlayalım. Kabuklarını soyarak iyce ezelim. Küçük bir tencerede tereyağını eritelim, unu ekleyip iyice karıştırıp patatesleri koyalım. Karıştıra karıştıra sütü ilave edelim. Tuz ve karabiberini koyup ocağının altının kapatalım.
Tavaya biraz sıvıyağ koyalım. Küçük doğranmış soğan ve eti koyarak iyice kavuralım.Etler suyunu salıp tekrar çekince sivribiberi ekleyelim. Biraz karıştırıp domatesi ilave edelim. Arada karıştırarak etler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Tuzunu,karabiberini, kimyonu, kekiği koyalım, 2 dakika daha kavurup ocağı kapatalım.
Fırın kabını altına etleri koyalım, üzerine ıspanakları yayalım, onun üzerine de püreyi koyalım. Önceden ısıttığımız fırında patateslerin üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder