3 Kasım 2011 Perşembe

GİRİT EZMESİ



Tarife geçenlerde internette rastladım, ogünden beri neredeyse hergün yapılıyor bizim evde. Hem meze olarak ilginç, hem de kahvaltıda güzel oluyor. Kullandığınız beyaz peynir ne kadar yağlı olursa o kadar lezzetli oluyor. İlk yaptığımda zeytinyağı kullanmadım, çok ağır olacak gibi geldi. Ama yapa yapa anladımki zeytinyağsız olmuyor. Zaten bütün Yunan yemek ve mezelerinde zeytinyağı baş rolde. Malzemeleri sayarken miktar belirtmedim. İsteğe göre ayarlanabilir. Zerdeçala dikkat edin, çok alışık olmadığımız bir tat olduğu için kokusu birçok insana ters gelebilir.





Malzemeler:

Tam yağlı beyaz peynir
İri kırılmış iç ceviz
Kuş üzümü
Antep fıstık içi ( pastalarda kullanılan )
Sarımsak
Zerdaçal
Zeytinyağı
Maydanoz ( Üzerini süslemek için )
Tarif:
Beyaz peyniri zeytinyağı ile iyice karıştırıyoruz. Diğer malzemeleri üzerine koyup tekrar karıştırıyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine süsü olarak maydanoz serpiyoruz.

1 yorum:

  1. Ne kadar değişik bir tarifmiş, denemeliyim.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil