24 Ekim 2011 Pazartesi

SEBZE ÇORBASI ( SCHI _ RUS )




İstanbul'da grip mevsimi başladığından beri değişik çorba arayışları başladı. Tarifi uzun zaman önce bir yerden alıp deftere yazmışım, yanına da dört yıldız koymuşum, demek ki yapılmış ve beğenilmiş. İz sürmeye devam edince çocukların olmadığı bir zamanda yapıldığı anlaşılıyor, çünkü Arda'da, Tunca'da lahanadan nefret eder. Bir lahana yoktu evde malzeme olarak onu da alarak bugün pişirdim. Hem çok lezzetli oldu hem de soğuk günlerde özellikle grip, soğukalgınlığı gibi sorunlar yaşıyorsanız ilaç yerine geçecek kadar besleyici.,









Malzemeler:


2 tavuk pirzola

1 adet küçük doğranmış kuru soğan

1 adet küçük doğranmış havuç

5 dal lahana

1 adet defne yaprağı

1 adet patates

2 adet domates

sıvı yağ

Maydanoz

Tuz, karabiber



Tarif:


Tavuk pirzolaları haşlayalım, suyunu ayıralım. Tavuk etlerini irice didikleyelim. Tencerede kuru soğanı sıvı yağda kavuralım. Havucu, küçük doğranmış patatesi, ince ince doğranmış lahanayı ilave edip kavurmaya devam edelim. İki domatesi de kıyarcasına doğrayıp ekleyelim, domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Biraz sıcak su (istediğiniz koyuluğa göre miktarı ayarlayın ) ve ayırdığımız tavuk suyunu tencereye koyalım, defne yaprağını, tuzunu ve karabiberini de ilave ederek , patatesler pişinceye kadar bekleyelim ve tavuk etlerini koyalım. Servis yapmadan önce ince doğranmış maydanozu tencereye koyalım ve karıştırarak ocağı kapatalım.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder