9 Ekim 2011 Pazar

Kağıtta Palamut



Bodrum'da sel, İstanbul'a göç, yerleşme falan derken yaklaşık 1 senedir bloğa ilgi göstermemişim. Bir de uzun süredir rejim yapmaya çalışıyoruz. Haliyle bloğa koyacak değerde yemekler de pek yapamadık. Bundan sonra yazarım artık. Ama bundan rejimi bozduğum anlamını çıkarmayın, aynen devam.


İstanbul'da ve boğazda oturmanın en güzel taraflarından biri balık olayı . Sardalya, hamsi ve istavrit'e doymuştuk, şimdi de palamut başladı. O kadar bol ve ucuz ki hemen hergün alıyorum ve değişik şekillerde pişiriyorum.


Bugün sırada kağıtta palamut vardı ve süper oldu. Hem hafif, hem de pilaki ve buğulamadan çok daha lezzetli.



Malzemeler:


1 büyük palamut

2 orta boy piyazlık doğranmış kuru soğan

1 adet doğranmış sivri biber

2 adet küçük doğranmış domates

3 diş sarımsak

1/2 demet maydanoz

2 adet defne yaprağı

1/2 çay bardağı zeytinyağı

Kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş 1 adet limon

Tuz

Tane karabiber



Tarif:


Balığın içini temizleyip hiç kan kalmayacak şekilde yıkayalım, süzelim ve tuzlayalım. Fırın tepsisinin içine yağlı pişirme kağıdını yayalım ve balıkları üzerine dizelim. Üzerine soğanı, ince doğranmış maydanozu, domatesi, ikiye bölünmüş sarımsakları, sivri biberi, defne yaprağını koyalım.










Malzemelerin üzerine limon dilimlerini koyarak, zeytinyağını gezdirelim. Tuz ve karabiberini de koyarak kağıdı paket yapar gibi katlayarak kürdan yardımıyla paketi sağlamlaştıralım.










Önceden 200 dereceye ısıttığımız fırına tepsiyi koyalım ve 30 dakika pişirelim.






Soğuk da yeniyor ama sıcak sıcak daha güzel. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder