10 Kasım 2011 Perşembe

Baklalı Kereviz



Eğer benim gibi kereviz sevenlerdenseniz hazır mevsimde kışken mutlaka bu şekilde denemenizi öneririm. Açıkcası kereviz - bakla uyumu konusunda endişelerim vardı ama iki sebzeyi de seven biri olarak benim için sorun olmayacağını düşündüm.





Malzemeler:


2 adet orta boy kereviz
1 su bardağı iç bakla
2 adet kuru soğan
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet limon suyu
1/2 demet dereotu
2 adet kesme şeker
Zeytinyağı
Tuz


Tarif:
Kerevizlerin kabuklarını kalınca soyalım. Derin bir kaba su koyalım, içine tuz ve limon suyu ekleyelim. Kerevizleri bu kaba alalım. Soyma işlemi bitince kerevizleri ortadan ikiye ayıralım ve her parçanın içini kaşık ve bıçak yardımıyla oyalım. İçi oyuk kerevizlerin her tarafını az tuz ve limon ile iyice ovarak yayvan bir tencereye dizelim. Üzerlerinden biraz zeytinyağı gezdirelim. Tencerenin kenarında portakal suyunu da koyarak tencerenin kapağını kapatıp, kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirelim.








Diğer tarftan derin bir tencereye yıkayıp süzdüğümüz baklaları, iri doğranmış soğanları, biraz zeytinyağı ve tuzu koyup, üzerini 1 parmak geçecek kadar suyu da ilave ederek tencerenin kapağını kapayalım ve baklalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ara sıra karıştıralım ve suyu azalmışsa ilave edelim. Baklalar pişince ocaktan alalım ve blender veya robotta püre haline getirelim. İçine dereotunun bir kısmını doğrayıp iyice karıştıralım.
Pişmiş olan kerevizleri servis tabağına çıkaralım, içlerine baklaları dolduralım. Üzerine kalan dereotunu paylaştıralım. Artan portakallı suyu da üzerine dökerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder