16 Ekim 2009 Cuma

Pesto Soslu Makarna




Pesto sosun İtalyan mutfağında önemli bir yeri olmasına rağmen, Türk damak tadına uygun olduğu pek söylenemez. Resimdeki sosta ben reyhan yerine roka kullandım, bence güzel de oldu. Bir de içine konan peynir labne, permasan veya taze kaşar peyniri olabilir. Tariflerde yok ama ben içine domates de koydum, rokanın aromasını hafifletsin diye . (Bodrum'da yetişen rokaların aroması çok fazla)

Malzemeler:

1 paket istediğiniz çeşit makarna
1 demet roka
4 diş sarımsak
Labne, permesan veya kaşar peynir
1 paket dolma fıstığı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Tarif:

Makarnayı, bol tuzlu suda haşlayalım ve süzelim.
Rokanın saplarını kestikten sonra yıkayalım ve robota koyalım. Dolmalık fıstığı, sarımsakları, peyniri, tuzu, karabiberi ve zeytinyağını da ilave edip, hepsini robotta çekelim.
Makarnayı servis tabağına alalım, üzerine pesto sosu gezdirelim. İstersek en üste de rende kaşar peyniri koyabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder