13 Ekim 2009 Salı
Deniz Ürünlü Közlenmiş Patlıcan
Bu tarifi ilk okuduğum zaman, bu yemeğin Yunan mutfağından olabileceğini düşündüm. Çünkü Yunan'lıların "yunan patlıcanı" adında çok ünlü bir yemekleri var ve bu yemekle arasındaki fark, birinde patlıcanın içinde et, diğerinde deniz ürünü olması. Tavsiye ederim, her iki şekliyle de çok nefis oluyor.
Malzemeler:
Porsiyon olabilecek büyüklükte topan patlıcan
Bulabileceğiniz deniz ürünleri ( ahtapot, kalamar, karides, sübye, beyaz etli balık veya herhangi biri )
Kuru soğan
Domates
Yeşil biber
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tarif:
Patlıcanları közleyelim ve şeklini bozmamaya çalışarak kabuklarını soyalım.
Tavaya sıvıyağı koyalım. Kuru soğanı küçük doğrayıp yağa atalım ve biraz kavurduktan sonra küçük doğranmış yeşil biber ve domatesi ilave edelim. Domatesler suyunu çekince küçük doğradığımız deniz ürünlerini de tavaya aktaralım ve bütün malzemeler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edelim. Tuz ve karabiberini de koyup, karıştıralım ve ocağı kapatalım.
Patlıcanların ortasını yaralım ve hazırladığımız malzemeyi içine dolduralım. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyalım ve güveç kabı içinde, önceden ısıtılmış fırında, kaşarlar eriyip hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Üzerini dereotu ile süsleyip sıcak servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mutlaka denenmesi gereken bir lezzet.
YanıtlaSilnerden mi biliyorum denedim tabii yapmayı değil ilhan ın yaptığını yemeyi
patlıcana bayılırım elinize sağlık
YanıtlaSil